"Csak azt tudom ismételni, hogy 0 befizetésből sokat nem lehet várni."
Csak azt tudom ismételni, hogy 0 kifizetéstől nem sokat lehet várni.
"Nehogy azt hidd, hogy az állami rendszerben ha ilyen járulékfizetések maradnak nem lesz brutál probléma már most is recseg ropog."
Óriási tévedés, valójában csak az elmult 13 évben recsegett és ropogott és most az is kiderült, hogy mindennek kizárólag a manyup volt az oka. Amióta a parazita kiírtásra került, azóta a nyögdíjkassza köszöni szépen és egyensúlyban van.
"Mi lesz ha elkezd nyugdíjba menni az a sok ember aki feketemunkás, meg minimálbéren van stb."
Egyszerű: Nem kapnak nyögdíjat, mert nem lesz szolgálati idejük. De nem értem ez hogy jön ide: Manyupot aztán főleg nem kapnának, illetve esetükben az "édesmindegy" a legjobb jelző arra nézve, hogy ők milyen különbséget jelentenek a manyupos, vagy manyup nélküli rendszerre nézve.
"Persze ha az állam egy lyukas zsák akkor nehéz félretenni a járulékok egy részét ez igaz."
Ez egy rendkívül hazug megfogalmazás. Természetesen bármikor megoldható lenne, hogy az állam felhalmozzon, ehhez azonban VAGY adót kellene emelni, VAGY a jelenlegi kiadásokat kellene durván visszavágni. Erre írtam, hogy ha MEGEMELIK AZ ADÓDAT, akkor adtál a sz*rnak egy pofont, mert többet fizetsz, mint amit megkapsz, ha viszont azt várnád el, hogy megvágják a nyögdíjasokat, hogy neked több legyen, akkor azt ordenáré pofátlanságnak tudom csak nevezni.
"Csak előbb a lyukakat kell betömni mielőtt a megtakarítást lenyúlják, nem fordítva."
A nyugdíjrendszer lyukja volt a manyup, ezért is tömték be, hogy ne ömöljön ki a pénz úgy, mint eddig. Ennek megfelelően rendben is tették a rendszert, a megtakarításból visszafizették az adósság egy részét, amit termelt, a többit meg majd csak kinyögjük öregkorunkig. Amikor az adósság magasabb, mint a megmaradó pénz, akkor az nem megtakarítás, hanem megmentett pénz.
"Persze lehet mondani, hogy kevés a hozam, lehetne több szabályozási kérdés is, nagyobb hozam lehetőség nagyobb kockázattal is jár."
Ennél sokkal egyszerűbb, ha beszántjuk a kommunista országszipolydát és ott hagyjuk a pénzt az embereknél, hogy aki szeret kockzáatosan tőzsdézni, az a saját pénzét szórakozza el és ne másokét. Ezt tették a lehetővé a számodra is.
"Amivel viszont egyetértek valóban saját maguk hülyésétől reménytelen küzdelem az embereket megmenteni."
Látszik, ezért is szeretném ezt az értelmetlen beszélgetést lezárni azzal, hogy te szeretnél lenni az utolsó ellenálló manyupos, hogy a történelem feljegyezze a nevedet :)