Re: nincs cím
Előzmény: #596358"Szétverés akarom mondani gránitszilárdságú megvédés előtt 10 éves reálhozamok vhol 0-1% között voltak, a 13 évesek pedig vhol 0 körül"
Röviden, NULLA volt az átlag. Ami annyit tesz, hogy a rengeteg nagy hozam miatt valójában az a helyzet, hogy rendkívül aránytalan piramisforma volt az egész rendszer, voltak, akiknek igen komoly pénze gyűlt össze, a többség nulla körül volt, de egy igen jelentős rész negatívban volt ÚGY, hogy közben elképesztő méretű államadósság gyűlt össze és elképesztő méretű adósságszolgálatot fizettünk ki erre adóból. Tiszta veszteség. Nem is értem, hogy miről akarunk beszélni?
"Ez már nem egy hétköznapi eset , de tételezzük fel, hogy elég rá. Akkor ez reálhozam hozama elmegy a mondjuk 4 milliós életbiztosítás díjaira életed végéig, ha elég rá (amúgy nem is elég de ettől tekintsünk el). "
Ezt most nem értem. Én azokról beszéltem, akinek egyáltalán volt értelme a manyupban maradni. Ezért beszéltem 1 millió reálhozamról (ennél kevesebbnél miről is beszélünk?), 1 millió Quaestorba betétele és a hozamok jelenleg 100.000 Ft körüli bruttó összeget jelentenek. Innentől ez egy 5 millás életbiztosítás díjának felel meg úgy, hogy van 1 millád amit bármikor felvehetsz. Vagyis az 1 milla reálértéke marad, a reálhozamból fedezed a biztosítást. Vagyis pontosan 1 milliót ér reálértéken 30 év múlva az alapod is, és a biztosítási összeged is.
"Amennyiben maradt volna mnyp-ben akkor amit legalább várhat az a pénz reálértékének megőrzése ami mondjuk 4 millió Ft a példa kedvéért."
Hja, csak ha ezért éves szinten adóban be kell fizetned a 4 milliónak az 5%-át, mert mondjuk annyi a finanszírozása a pénznek az államadósságból (korábban nem ennyi volt, sokkal több), akkor az még mindig éves szinten 200.000 Ft-odba kerül. Mi ebben az üzlet ha ezenközben a 4 milládnak nemhogy nem ennyivel nő az értéke, hanem jó esetben a reálértéke marad meg? 20 év alatt MÉG EGYSZER kifizeted a pénzedet, hogy megmaradjon - zseniális...
"De jó esetben akár minimális éves átlag reálhozammal számolva mondjuk duplázódik a pénzének a reálértéke."
Már elnézést, de a nullából kissé nehézkes a duplázásig eljutni. Ahhoz ugyanis éves szinten 3,5% reálhozamra lenne szükség, amire még az ÖNYP sem volt képes.
"Plusz ez járadékra is jogosítani fog nyugdíjas koromban ha megélem."
Mint említettem, nem jogosít járadékra.
"Arról már nem is szólnék , hogy szvsz a 99,9999999% az mnyp reálhozamnak azonnal fel lett élve néhány hét hónap alatt."
Pedig szólj róla, mert pontosan erről van szó: Ha 13 év reálhozamát hónapok alatt fel lehet élni, akkor szerinted mennyi ideig tartana ez ki járadékfizetés esetén, illetve mennyi járadékot lehetne ebből folyósítani?