Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#577592 matgab Előzmény: #577552

Könnyű ígérgetni év elejére, amikor mindenki tudja, hogy már decemberben világvége lesz! :-)

#577557 Kriszti@n Előzmény: #577538

én nem káromkodom...huf-ról értekeznek, csak "helyenként" kissé elvonatkoztatnak tőle.ha visszaolvasod az elmúlt 20 hozzászólást, szerintem neked is feltűnik, hogy minimum a felének semmi köze a témához...

#577556 Kriszti@n Előzmény: #577542

ha végre ki tudna lépni a sávból lefelé, és átvinné tartósan a 275öt, elvileg meglehet(ne) a 270 ,ott már én is feltankolnék belőle, bár szerintem tartósan nem maradna ott,személy szerint onnan gyors pattanást várnék...

#577552 Kissherceg Előzmény: #577545

nem növekedett a forgalom megjövetele óta, de azzal, hogy a fórum 80% agy****t kap, 18% nem olvassa és 5en örülnek neki, nem jövedelmező. Elég volt itt Levente apostoli prófétánk, de Ő legalább egy topikba írta meséit...

#577545 Dr. ursi Előzmény: #577542

"Év elején megújul a honlap, sok szempontból..." - nem lesz forgalom :o) mert ahogy elnéztem, amikor at pl. nem írt, akkor ült a fórum - szvsz.

de ha jó az unalmas fórum, ahol nemhogy szakmai, de semmilyen hsz nincs ...

pf-re ma benéztem ... katasztrófa.

mondjuk ott van hsz.

de olyan az egész fórum az összes topikjával, mint az itteni e-star topik csak nagyban.

#577542 Kissherceg Előzmény: #577538

egyelőre nem nevezném szakmaibbnak... Év elején megújul a honlap, sok szempontból...

"Az eurót 20 órakor 280,15 forinton jegyezték; 16 órakor 280,38 forinton, reggel hét órakor 280,91 forinton állt.

A dollár árfolyama a reggeli 216,28 forintról délután 216,83 forintra változott, este 216,56 forinton jegyezték.

A svájci frankkal 232,67 forinton kereskedtek 20 órakor a délutáni 232,78 forintos és a reggeli 233,23 forintos árfolyam után.

A japán jen kedd reggel 2,6293 forintot, 16 órakor 2,6381 forintot, 20 órakor 2,6358 forintot ért.

Az euró 1,2931 dollárra gyengült 20 óráig a reggeli 1,2988 dollárról."

Nagyon várom, hogy 270 köré beerősödjön a Forint, jó beszálló lesz hosszabb távra...

#577538 Dr. ursi Előzmény: #577533

a hufról "szarnak" éppen.

éppen arról hogy miért is nem esik :o) csak ezekszerint nem tűnt fel, hogy a huf árf okairól értekeznek itt: at és lag.

huf topikba sztem elég szakmai.

bár lehet szakmaibb az, hogy káromkodunk egy jót mert fingunk nincs miért nem esik, pedig csak olvasni kéne :o)

#577534 Boby. Előzmény: #577261

"Nyilván a 10%-os társasági adó 19% helyett, valamint a most bevezetendő KATA és KIVA is a hazai vállalkozások kiherélését szolgálja... "

Van olyan amikor az okos hülyéskedik és van olyan, amikor a hülye okoskodik... Na,a te postod nem az első kategóriába tartozik !Én a rendszerváltozás óta a vállakozásomból - nem kell nagy dolgokra gondolni - tengetem az életem, te meg a kormány által a szádba adott harsonát fújod, minden gyakorlati tapasztalat nélkül. Propagandának - szódával - elmegy, de igazi vállalkozók között ilyen mondatokkal ne hencegj, mert megkergetnek, vagy kórházba vitetnek!

#577449 lagwagoner Előzmény: #577273

" Elvesztettem a fonalat."

Elvitted a fonalat inkább.

"Így már sikerült úgy elmondani amire gondolok, ahogy szerettem volna? :) "

Sikerült elmondanod ujbol amit mindenki tudott.7

Egyáltalán nem erről beszéltem, és nem arra válaszoltál. Mint ahogy írtam, 2008-ban is ugyanúgy együtt mozogtak a fejlődő piaci instrumentumok, mint most is. Tehát, attól függetlenül, hogy csődközelbe kerültünk 2008-ban nem öntöttek jobban mint a bezzeg lengyeleket. Ugyanúgy most sem azért veszik a magyar eszközöket, mert jok vagyunk vagy sem, hanem ugy általában veszik fejlődő piaci dolgokat a hozaméhség miatt. Ennyi. Olyan országok kötvényeit is veszik akik rosszabbul állnak. És láss csodát, itt a bizonyíték, hogy 2008-ban sem volt vész a HUF árfolyammal (csak hirtelen jött de az EUR/USD is bejár legalább ekkora ranget)

http://stooq.pl/q/?s=eurhuf&d=20121127&c=5y&t=l&a=lg&r=eurpln+eurtry+eurczk+eurzar

Szóval, az alapkezelőktől függ minden, akik nem az országot vesznek, hanem egész térség csomagokat (lengyel, cseh, magyar, lett), ezért együtt mozognak ezen devizák.

Amúgy az Izlandi válsággal indult a 2008-as válság, igaz nem uniós tag.

Szóval a lényeg nem kormányzási érdem a devizamozgás. Hozaméhség vagy biztonságkeresés: ez ami mozgat mindent.

#577378 gilgalad Előzmény: #577335

Okés, közben HUF 280 alatt, nagyon a kamatcsökkentésre játszanak kintről, vagy valaki tudja már hogy tartás lesz?

Mi a retkes lóf***ért ke…

#577331 -sabe

Mi a retkes lóf***ért kell összeszemetelni ezt a topikot is?

#577328 Előzmény: #577321

"külföldi a cég de baromira nem multi, ugyanis családi tulajdonban van."

Jesszusom. Szóval a BMW sem multi, mert többségi családi tulajdonban van? A multi pont attól multi többnyire, hogy több országban van jelen és pont nem attól függ, hogy kinek a tulajdonában van.

"Van egy sporttárs aki 10 fős cégbe vállalkozóként dolgozik be, mindig kérdezem mi a helyzet, hát az hogy megszakadnak, hétvégéznek és örülnek ha van pénzük, és nem szűnnek meg."

Mint írtam, tisztában vagyok ezzel, de azt próbáljad megérteni, hogy ennek alapvető oka a megrendelések hiánya és a piac hiánya, annak pedig az adózáshoz nem sok köze van. Nem állítom, hogy nincs egyetlen cég sem, amely azért zárt be, mert nőttek az adóterhek, de alapvetően nem ez okozza a problémát, hanem az, hogy a termékekre való kereslet csökkent le, és ezáltal összezuhant az árrés, aminek következtében a cég a csőd szélére kerül és adott esetben tényleg megpecsételheti a sorsát egy adóemelés: De ez akkor sem ok.

"Ezek a példák nem a kinti recessziónak köszönhették sanyarú sorsukat, nem az exportjuk esett vissza, hanem simán az itteni szabályozói környezet lehetetlenítette el őket, avagy a belső fogyasztás totális beszűkülése."

Látod, kicsit kavarogsz. A belső fogyasztás visszaesése az alapvetően exportáló cégeket nem értinheti. Ugyanakkor pont azt írtam, hogy a belső fogyasztás szűkülésével nem tudsz mit csinálni, mert nem lehet uzsorából tovább fenntartani a fogyasztást, akár állami uzsorafelvételről, akár lakossági uzsorázásról beszélünk. És ez is olyan, hogy ennek semmi köze a szabályozáshoz, vagy az adózáshoz.

Egyszerűen összedől a piac, de részben azért, mert eddig sem működhetett volna, részben azért, mert ami eddig működött külföldön, most már az sem működik.

"Lehet a multikat utálni, csak a nagy hadakozás közben saját kis vállalkozásainkat is aprítjuk rendesen."

Mint írtam, az adót be kell szedni, nincs mese, láthatod, hogy az Unio mekkora terrorral fenyeget, ha 3% KÖZELÉBE, vagy akár irgalmatlan 0,1%-al fölé tudnak minket vízionálni. Hogy szeded be az adót? Vagy a vállalkozásokon, vagy a lakosságon. Természetesen megteheted, hogy a lakosságra terhelsz még többet mondjuk ingatlanadó formájában, de akkor meg az egész élet lehetetlenül el az országban, hiszen a bedőlő vállalkozások száma ettől nem fog megváltozni, de a mozgásképtelenné, röghöz kötött lakosság méginkább eszkalálná a problémát.

"mert én pusztán a munkaéletem körülményeit vázolom neked"

Én nem vitattam azokat, én azokat az okokat vitattam, aminek ezeket a problémákat tulajdonítod.

"amikor azt mondom sokkal szarabb a helyzet annál, mint amit egyes szócsövek állítanak."

Mán elnézést, de én például folyamatosan azt állítom, hogy sokkal sz*rabb a helyzet, és javulás sem várható, főleg úgy nem, hogy hitelezésből akarjunk fogyasztást növelni. Én egyáltalán nem azt mondom, hogy jó errefelé a helyzet, hanem azt, hogy másfelé nézve egyáltalán nem annyira rossz, mint ahogy hisszük. És ettől nem kell jól érezni magunkat, mert semmi okunk rá, de azt mindenképpen meg kell érteni, hogy most nem vagyunk rosszabbak másoknál.

"Mondjuk ha a semmiből a nyakadba borítanak +13 Mio termékdíj fizetési kötelezettséget, akkor te mit csinálsz?"

Nem tudom, mert nem ismerem a vállalkozásotok pénzügyeit, nem tudok rá válaszolni.

#577321 gilgalad Előzmény: #577281

Nem hagyom figyelmen kívül a nemzetközi trendeket, de amit a cégünk és a körülöttünk állók átélnek, az nem hétköznapi. És nem a multikról beszélek, mert 30 fős cégnél dolgozom, külföldi a cég de baromira nem multi, ugyanis családi tulajdonban van. Talán ez a szerencsénk, hogy vagyunk még, de pl. ebben a hónapban több mint 10%-a megy a kollégáknak. Ezen kívül van egy kis sport "szakkörünk", általában 10-en 12-en jövünk ott össze. Nos ebből három kis cég tönkrement (csak az innovációs járulékkal kapcsolatos kaszálásnak köszönhetően kettő - az egyik 50-60 fős volt, a másik kettő pár főt foglalkoztatott), ugye ezek azért szintén nem multi cégek? Van egy srác, aki most utazott el jó messzire "tanulni". Van egy sporttárs aki 10 fős cégbe vállalkozóként dolgozik be, mindig kérdezem mi a helyzet, hát az hogy megszakadnak, hétvégéznek és örülnek ha van pénzük, és nem szűnnek meg. Az ő iparágukban vannak így kb. tucatnyian, a többi megszűnt. Ezek a példák nem a kinti recessziónak köszönhették sanyarú sorsukat, nem az exportjuk esett vissza, hanem simán az itteni szabályozói környezet lehetetlenítette el őket, avagy a belső fogyasztás totális beszűkülése.

Akinek még van normális állása a béréből fennmaradó pénzéből csak a legszükségesebbeket veszi meg, olyan fokú a bizalmatlanság, hogy szerintem azt nem nagyon tudod elképzelni. Ki tudja holnap melyik nagy szavú törvényalkotónak lesz hasfájása és akkor éppen melyik iparágat büntetik. Lehet a multikat utálni, csak a nagy hadakozás közben saját kis vállalkozásainkat is aprítjuk rendesen.

Hogy mit mutatunk ki munkanélküliség terén, azt szerintem nem nagyon érdemes kivesézni, mert eleve gyorsan kipörögnek a statisztikából a delikvensek, másrészt közmunkaprogramosoknak ugyanúgy nincs munkájuk, csak éppen dolgoznak a segélyért (nagyon helyesen!!!).

Nem szeretném, ha folyamatosan megbélyegeznél ilyen-olyan jelzőkkel, mert én pusztán a munkaéletem körülményeit vázolom neked, amikor azt mondom sokkal szarabb a helyzet annál, mint amit egyes szócsövek állítanak. Személy szerint úgy érzem, lehetne jobb a gazdasági klíma, az általános vállalkozó bizalom, ha a két éve folyamatos parasztlengőkkel nem borítanák be kis szereplőket. Mondjuk ha a semmiből a nyakadba borítanak +13 Mio termékdíj fizetési kötelezettséget, akkor te mit csinálsz? Persze örülünk az alacsony TAO szintnek, már csak nyereséget kéne elérni 52 adónem között...

#577285 Előzmény: #577280

No én meg ezt a bullshitet unom, mert abból a pénzből, amit innen kilopnak, abból a pénzből, amit a magyarok elől elvisznek, abból egyszerű ALAMIZSNÁT fizetnek a dolgozóiknak, hiszen nyilván te is tudod, hogy ugyenezen cégek ugyaenezen munkáért a Lajtán túl a sokszorosát fizetik ki.

Tehát a kereskedelmi és rablómultik esetében az lenne a minimum, hogy olyan tökös szakszervezetek álljanak fel, amelyek kikövetelik legalább az EU átlagfizetést azoknak, akik ezeknek a mocsadék tatárdúlással felérő hordákat kiszolgálják.

És minő érdekesség? Valójában kuss van arrafelé, pedig ha vannak cégek, akiknek az összes tökeit sarokba lehetne szorítani, azok ezek.

De kuss van. Sűrű kuss, miközben a kormánytól, meg a magyar kisvállalkozóktól a magadfajta elvhű liberálkommunisták adóbevétel növekedést, adóprést várnak el, hogy végre megdögöljenek.

Egyebekben, nagy bullshit az, hogy ezek fizetnék az SZJA és járulék nagy részét, már csak azért is, mert ugye közismert minden statisztika alapján, hogy a magyar vállalkozások adják a foglalkoztatás igen jelentős részét és ők a legnagyobb foglalkoztatók.

A hivatalos adatok szerint.

#577281 Előzmény: #577271

"Nyilván a termékdíj ötszörösére emelése, nyilván az infláció felpörgetése recesszió idején, a további plusz adók és adminisztrációs terhek visszacsapódása, hitelezés befagyasztása mind, mind a helyi vállalkozások segítését szolgálta..."

Ez mind olyasmi, ami a magyar kisvállalkozások 99,99%-át nem érinti, ugyanakkor a kereskedelmi és nem termelő multik döntő többségét igen. Ez mind olyan, ami olyan adóbevétel, amit nem kell sem a magyar lakosságtól, sem a magyar kisvállalkozásoktól elvonni. Természetesen eltörölhetőek, de akkor máris jönnek a liberálkommunisták az ingatlanadóval és a sávos SZJA-val az "igazságosság jegyében", aminek az eredménye egyértelműen ÉS KIZÁRÓLAGOSAN a magyar kisvállalkozókon, és lakosságon csapódna le annak érdekében, hogy növeljék a multik versenyelőnyét és profitját, amit a 10% adóterhelés ellenére SEM itt adóznak le.

"Az összes beszállítónk és kapcsolattartónk azt visszhangozza, hogy mindenki azt csinálja amit mi is kénytelenek vagyunk, leépít..."

És tessék mondani, világszerte mi a helyzet? Már a VW konszern is visszavett az arcából és költségtakarékosságot és növelt modellciklust tervez, mert érzi a recessziót, az összes nagy gyártó ezrével rúgja ki az embereket, az uzsoráslobbi szent városában százezressével rúgják ki az embereket, egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért képzeli azt bárki, hogy ennek errefelé semmiféle hatásának nem kellene lennie?

Egyszerűen pont azt kellene látni, hogy errefelé arányaiban, statisztikailag és nominálisan is a töredéke az elvesztett munkahelyek száma annak, amennyi nyugaton létrejött és amekkora bajok arrafelé vannak. Namármost, egy olyane exportra kihegyezett (gyarmattá átalakított, érték a haszon lecsapódása nélkül ki, silány termékek anyaországból gazdaság hiányában a gyarmatra drágán be) gazdaságban, mint a magyar, azt kell megérteni, hogy ha az anyaországok bajban vannak, mert kevés a pénzük, akkor még a megszokottnál is kevesebb pénz áramlik a gyarmatokra, egyszerűen azért, mert ott is meg kell szorítani. Namármost, amikor kevesebb pénz áramlik ide, akkor természetessé válik az, hogy rosszabbul élünk, de aki nem fogja fel, hogy ez nem kormányspecifikus, hanem gyarmati státusz specifikus, az képes tényleg azt terjeszteni, hogy egy ""gazdaságpolitikai irányváltás"" megváltoztathatja a szituációt. És egyszerűen nem fogják fel, hogy az "irányváltás" egyszerűen annyit tesz, hogy abban bíznak, hogy ha elfogadjuk a gyarmati státuszt és jó fiút játszunk, akkor több pénzt tesznek ide, és akkor jobban élhetünk.

Azonban - eltekintve ennek a szolgalelkű mentalitás undorítóságától - még csak azt sem akarják figyelembevenni, hogy eddig sem adtak nekünk ezért pénzt, hanem eddig is csak uzsorára adtak mindent és eddig is csak kifosztottak minket és eddig is csak rosszabbul éltünk évről-évre, csak a behülyített uzsorából mutogató emberek ezt nem vették észre.

Mindez természetesen nem kell, hogy örömmel eltöltsön el bárkit is, de ezt figyelmen kívül hagyni szerintem egyszerűen ostobaság.