Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Á....csak irigykedtek :-…

#574560 lagwagoner

Á....csak irigykedtek :-) Egyébként miért izgat így fel benneteket ha valaki állít valamit, függetlenül, hogy ki-mi az illető. Ő így viszi a vállalatát, más másként. Én még a tőkepiacon sem láttam két egyformán operáló embert. Sőt... Ettől függetlenül egyik sem rosszabb a másiknál (ez nem igaz, de mondjuk rá hogy így van), csak mindenki másként gondol a tőkepiaci befektetéseire, és más a fontos. Mint ahogy pl. egy MASZEK azért érzi magát fontosnak, hogy folyton sertepertél, rohangál, autózik, füléről nem lehet levakarni a 10 colos bunkofont, úgy a tőkepiaci szereplők között is meg van aki hetente újraépíti részvény/deviza/árupiaci pozijait: vesz, elad és idegesen kényszeresen eszközöl pozikat. És ettől általában nem lesz nagyobb profitja. Sőt...Szerintem működik az analógia...

Re: fight

#574540 Előzmény: #574527

Te nem tartasz oda, én meg nem megyek vissza :)

A többi nagyjából stimmelne, ha meg is értenéd és nem csak jópofizni akarnál rajta ;)

BTW: Megnéztem egyébként az idei év üzletemberét és az egyéb kitűntetetteket, nos a ChocoMe-t értem (habár az sem új cég), de a többi cégnél csak nézegetem a weblapokat és csodálkozom az igénytelenség csúcsain. Huszadrangú cégeknek igényesebb honlapja van pár százezer forintból, nem igaz, hogy 10 milliárdos forgalmú cégeknek ilyen igénytelen a megjelenésük. Egyszerűen nem tudnak kinőni abból, ahonnan érkeztek és nem is vesznek fel valakit, aki fel tudná pörgetni a cégeket, és olyan fazonra hozná őket, ami valahogy ki is néz és amit komolyan is vesznek. Ez a fajta makacs ragaszkodás a múlthoz az, amiből az első generációs posztkádári vállalkozók egyszerűen nem tudnak kinőni.

#574529 Előzmény: #574260

Ez így van. Tessék csak Fordra gondolni: Egy cégtulajdonosnak ahhoz kell értenie, hogy meg legyenek a megfelelő emberei, különösképpen a cég vezető tisztségviselői. Na pont ez az, ami a MASZEK világban nem működik, mert ez az, amit egy MASZEK és MASZEK gondolkodású MASZEK nem tud elképzelni sem.

#574527 hosszhuszár Előzmény: #574524

Épp írni akartam, de megelőztél, mi maszekok vagyunk, ő meg már az üzletember dimenzióba lépett, és vállalatot, mit vállalatot, vállalatokat irányít, klimpírozva.....na, ide azért fel kell ám nőni....

ő már visszafelé jön, onnan, ahova mi csak most indulunk....

#574526 hosszhuszár Előzmény: #574523

De egész nap klimpírozol, mikor tartod a kapcsolatot a vállalkozásaiddal, üzletember?

Titkárnő vagy Te inkább, szerintem, aki elhallott ezt azt, klimpírozás közben....

#574524 Ricsi Előzmény: #574523

Ez kicsit nagy arcúra sikeredett :)

Nem szerepem Matgab-ot megvédeni, de lehet hogy egy nagyobb cégnél dolgozik (multi), és komolyabb beosztásban, mint te. A lehet szó azért került bele, mert rólad semmit nem lehet tudni, míg Matgab-ot itt sokan ismerjük, tudjuk, mi a munkája.

Szóval, kicsit szerényebben :)

#574523 Előzmény: #574169

Tudod, az a furcsa, hogy olykor a legnyilvánvalóbb dolog nem jut az eszedbe. Ez például az, hogy én azért ülök a gép előtt, mert innen irányítom a vállalkozásokat, illetve, ""ide"" fut be minden információ, amit on-line ellenőrzök.

Paradox módon, nyilván semmi meglepőt nem találsz abban, ha brókerek, részvényseftelők írogatnak, hiszen esetükben nyilvánvalóan érted, hogy miért ülnek itt, és csak a MASZEK világból megmaradt (a maszek megy mindenhová) logikával gondolkodsz azon, hogy hogyan lehetséges az, hogy nem rohangálok össze-vissza.

Pedig a válasz egyszerű: Használom az informatika előnyeit és eszem ágában sincs rohangálni, sőt, megmozdulni sem, ha nem muszáj. Mondhatni, úgy szoktam fogalmazni, hogy ha egész nap mennem kell, AKKOR NEM TUDOK DOLGOZNI, mert akkor csak azokat az ügyeket intézem, amit nem lehet a gép előtt elintézni.

Ezt úgy hívják, hogy vállalatirányítás. Egyebekben pedig jelzem, csak nézzed meg, hogy mennyi idő alatt írok meg egy hozzászólást, nekem semmivel sem tart több ideig, mint másoknak egy hozzászólás megírása, függetlenül attól, hogy több a leírt szöveg.

#574521 Előzmény: #574148

Nézd Ibiza, én most megtaláltam a jó szót arra, ami kettőnk között a különbség.

Ez pedig a MASZEK.

Te a MASZEK világba születtél bele, abban nőttél fel és a mai napig MASZEK maradtál. Pontosan ez az a logika, amit máshoknál is látok, és amit én - ebben a formában - soha nem műveltem, mert én már a vállalkozók közé tartoztam, és onnan léptem tovább az üzletemberek irányába.

Nem kétlem, hogy maszeknek lenni jó, maszekolni j

#574280 hosszhuszár Előzmény: #574260

3 nagykert csináltam egyszerre, mindegyikben, előnevelt üzletvezető volt, de én minden nap ott voltam....csak akkor szóltam, ha kellet....ápoltam a vevőimmel a kapcsolatot, besegítettem mindenben, amikor, és ahol, és amit kellett....

Re: nincs cím

#574278 hosszhuszár Előzmény: #574202

Ő saját maga főnöke...megnéztem a honlapját....

ezért mondtam 100-at, hogy Ő is mondjon valamit....

Egyébként megtalálta hirdetésemet máshol is, ott az öregem tel.száma volt megadva...felhívta, az öregem megadta neki az én tel.számomat, hogy majd felhív...nem tette....

#574260 pepe01 Előzmény: #574250

Ismertem egy csókát, aki egy non stop étkezdét üzemeltetett. Volt egy jó boltvezetője aki intézett mindent, neki csupán annyi dolga volt, hogy minden reggel elvigye a kp.-t az üzletből.

Persze egy ilyet bejáratni nem kis meló, amit leírtam az már egy olajozott rendszer volt.

#574258 lagwagoner Előzmény: #574250

Így van. A szeme legyen aott, de nem neki kell a lucernát villával pakolni. A döntéshozatalhoz nem kell mindig sertepertélni, és meghalni. Nem?

De ti ezt jobban tudjátok...

#574250 matgab Előzmény: #574188

Olyan vállalkozás nincs ami magától megy. Erre van az a régi mondás is, hogy agazda szeme hízlalja a marhát.

#574202 Ricsi Előzmény: #574194

Ebben is teljesen igazad van, 1 kilóért én eldolgoznék 1-2 napot. Persze, nem biztos hogy az ügynök volt a hülye, lehet, a főnöke nem engedte meg az áralkut. Kevés önálló ügynök van, általában irodában dolgoznak és van főnökük.

Szóval - bár nem vagyok ingatlanos - én kiegyeztem volna veled 150K-ba, és mindenki boldog lenne.

#574194 hosszhuszár Előzmény: #573863

Nem arról olt szó, hogy beteszi a rendszerbe az üzletet, hanem fixen tud egy bérlőt az üzletre....nincs költség, engem felhí, hogy mikor mutatom meg az üzletet, a bérlőt felhívja, akkor tud e jönni, ott találkozunk hárman, de előtte küldjek képeket neki, meg alaprajzot, és ha ok a bérlőnek, kifizet 2 havi kauciót, és ő csak akkor kéri a jutalékát...

Ami fix, mert ugye az szent és sérthetetlen, ahhoz soha nem nyúlunk, mert ez a kialakult piaci ára a szolgáltatásnak, még akkor sem, ha pang az egész ingatlan piac....az ingatlanos jutaléka fix, mert az jár neki,,,,de miért....

Üzletelek 1 pár éve, üzletembernek nem nevezném magam, ennek ellenére, az volt a taktikám, hogy vevőt, nem engedek el, ha valamennyi nyereségem keletkezett az ajánlatán....itt nyilván, volt beker ár.......azért össze hoztam ezt-azt, ezzel a stratégiával, és nyilván olyan termékekkel, csináltam ezt, amiből volt utánpótlás....tehát lehet itt kitartani az árát bárminek, amiből nincs a piacon túlkínálat, viszont amiből ezernyi van, azt annyiért kell adni, amennyit éppen adnak érte, legyen az bármi, és ne legyen rajta veszteség.....

hát én így tettem, először 1 üzletből, aztán 2-ből, majd 3-ból....szerintem működöképes módszer...

Ezzel mindent elmondtam, szerintem.....

#574188 lagwagoner Előzmény: #574169

A jobbaknak már csupán a vállalkozásba fektetett pénz tehetetlenségi erői viszik az egész boltot...Ennyi :-) Néha kell csupán a dinamikavesztést pótolni.