Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: fight

#574169 matgab Előzmény: #574148

Azért kíváncsi lennék, hogy mi az a vállalkozás, amit akár AT, akár Ibiza csinál, mert én eddig aki sikeres vállalkozásokat láttam életemben, azok soha nem arról szóltak, hogy a tulaj, az ülne az internet előtt és mások -már elnézést- "hülye beírásaival" foglalkozzanak és próbálják mindenféle komlexusukat a másik kioktatása mellett fedezni...

Pedig láttam én már testközelből a világ leggazdagabb embereinek egyikét is, aki nem örökölt vagyonból lett az ami...

És amikor egyáltalán nem dolgoztam csak pihengettem, akkor sem írtam annyit, mint itt egyesek a fórumon, pedig néha grafománnak éreztem magam...

Szóval ezek a vállalkozások el nem tudom képzelni, hogy miben valósulhatnak meg, hogy így (is) működnek, ahogy ezt ti nyomjátok... (Nem lebecsülve, hisz a megélhetéseteket biztos biztosítja, és az a mai világban nem semmi).

#574148 Ibiza Előzmény: #574134

tévedsz..kedvelem..de néha képtelenség elolvasni..szétbonyolít mindent..ezért mondom sztem nem vállalkozó..max abban dolgozik..

#574106 Ibiza Előzmény: #574043

:) csak kicsit pajkoskodunk.. de mindig az jön ki meg sem érdemeljük At-t mint Jézus..megelőzi a korát..eszközökre használját amit ráakar erőszakolni ingatlanra....magyarul..bérelni vagy megvenni érdemes e..belinkeltem neki egy pajkosat..abban benne van a TCO a másik egy egyetemi tananyag..az tényleg pontos..amúgy inkább CBA-t használnak ,)

nem tudom jól csinálom vagy nem.. a lényeg jól érzem magam a bőrömben..még ha a válság arról szól 2x annyit kell dolgozni u.annyiért..és elsősorban a nullára harcolsz..minden nullás év egy nem fejlődős év..tehát egy év hátrány..minden nap tanulni kell minden nap új kihívás.

Re: nincs cím

#574060 Előzmény: #574055

Na jó, akkor még egy kicsit :)

Szóval, szerintem nem szerencsés az ingatlanviszonteladást és a számítástechnikát egy lapon említeni, mivel az utóbbira tömeges kereslet van, amit tömeges dömpingárral lehet a legjobban lehalászni. Ezzel szemben az előbbire egyrészt viszonylag szerény a kereslet, másrészt nem a megvásárlás a legfontosabb tényező, hanem az, hogy a kereslet és kínálat egyáltalán találkozzon, azaz hogy aki keres egy kiadó ingatlant, az összekerüljön azzal, akinek éppen van. Itt nincs dömpingre lehetőség, és hiába csökkenti az árrést a közvetítő, hiszen ez valójában egy érdektelen tétel, a nagy tétel magának az ingatlannak a bérlése, vagy eladási ára.

Attól tehát, hogy ezt a tételt leviszi, attól nem lesz több üzlete, de legalább az sem lesz fenntartható, ami még úgy-ahogy elműködget. Attól pedig, hogy olcsóbban közvetítesz ki valamit, attól sem több megbízód nem lesz, sem több meghirdethető ingatlanod, tehát még csak ilyen értelemben sem értelmezhető az, hogy lenne értelme "kisebb árréssel" dolgozni.

SZERK: EGY NAS szerver, vagy komolyabb egyösszegű számítástechnikai megrendelés ma igazán ritkaságszámba megy, de az ilyen készülékek összeépítésére szolgáló szaktudást akkor sem fizetik meg, akkor is netes alkatrészárból várják a végösszeget, ha hetekig kell sz*pni az egész rendszer összelövését. Ezért nincs már ennek az iparágnak jelene, vagy jövője, különösen akkor, amikor a multik többsége eleve szerződött szállítóval szállíttat amúgy globálisan. Nincs labda.

#574055 lagwagoner Előzmény: #574052

"Én cák elmón kíniú ász, hó ámi számuja téjmészetesz, ász úly íjátok lé, minhá új doló lénne. Pédi há éjjő szó minde kínái piász :)"

Én nem értek a vállalkozáshoz, így nekem minden megfigyelés új :-) Másodsorban, ezzel a módszerrel is lehet vitázni...gondolom.

Új dolgot amúgy se lehet már kitalálni, max a port letörölni a dolgokról (ha már rég elfeledett).

Harmadsorban (ahogy a kisemberizmus blogban volt), kényelemből, meg kivagyiságból, nem a "pörgetésre" mennek, így számukra is új (vagy legalább is nem megszokott) lehet.

#574052 Előzmény: #574047

Már mer mér tetted volna? Azt írtátok le, hogy sok kicsi sokra megy és hogy aki dolgozik és valóban csinálja, és pörgeti az üzletet, az működik is. Számomra ebben semmi csoda nincs :)

Én cák elmón kíniú ász, hó ámi számuja téjmészetesz, ász úly íjátok lé, minhá új doló lénne. Pédi há éjjő szó minde kínái piász :)

#574049 Előzmény: #574043

TCO=Total Cost of Ownership; nagyjából a "a tulajdonlás teljes összköltsége" ami valaminek a birtoklásának a teljes időtartamára vonatkozó összes költségének és hatásának a számszerűsítésével.

Ez egy olyan egzakt módszer, amellyel a teljességgel különböző lehetőségek egzakt módon összehasonlíthatóvá válnak, például csak így lehet valóban összehasonlítani egy iroda bérlésnek, vagy építésnek a költségeit is. Például a TCO alapján lehet optimalizálni azt is, hogy mennyi időnként érdemes irodát költöztetni, vagy notebookot, autot cserélni. Mert mindez egyszerű eredményként adódik a számítás végén.

Ez a metódus egyébként az informatikából terjedt szét közérthetően futótűzszerűen, mert érthető és világos megközelítése a folyamatoknak, de nincs benne semmi különös sem, hasonlókat mások is alkalmaznak, ezért is írtam, hasonló néven számos ilyen módszer van, a lényege ugyanaz: MINDIG a teljes időtartamot kell vizsgálni és az összes hatást.

Viszont pont ezért mondtam azt, ez egy gondolkodásmód, egy üzleti gondolkodásmód, ami fínoman szólva is szofisztikáltabb az elhangzott "vállalkozási szemléletmódoknál", azaz a "nyereségmaximalizálás, meg a beszerzési vezető tankönyve", mint "módszertan"oknál.

Ez egy más világ lagwagoner, és ezért mondtam, az kettőnk között a különbség Ibizával, hogy én tudom, hogy ő miről beszél, mert én is kezdtem anno valahol, nem is szégyellem, de neki ezekről fogalma sincs, mert ő ott is maradt én meg nem. És ha ott maradtam volna, azt látod szégyellném. De ez én vagyok :)

De ez a válasz csak a TCO miatt született meg, egyébként tényleg kiszállnék a témából :)

#574047 lagwagoner Előzmény: #574042

"Cak, hogy éjszük ejmász, mosz kici kínai és viénámi gondolkodászmód beszélni meg éppen, mit holyán kél szikereszen üszlétél...."

:-D Valami rosszat mondtam (már megint)?

fight

#574043 lagwagoner

Ibiza, _AT_ !

Az még nem jutott eszetekbe, hogy mindketten jól csináljátok, amit csináltok? Hogy a vállalkozók 90%-a elmondana minden esete egy Mi Atyánk-ot, ha akár _AT_, akár Ibizia szinten űznék, amit űznek.

Minek nevén nevezni mi a vállalkozás vagy vállalkozó/üzletember? Megéltek belőle évtizedeken keresztül immár. Mit is akartok bizonygatni Egymásnak? Már bizonyítottatok.

Amúgy mi a TCO :-)? Csak úgy hogy proli fejjel is megértsem :-)

#574042 Előzmény: #574030

Cak, hogy éjszük ejmász, mosz kici kínai és viénámi gondolkodászmód beszélni meg éppen, mit holyán kél szikereszen üszlétél. Szok piszi üszle, ná hászó! Ászte mé ász isz, kelleni dolgoz, szokát, nem cák pofáz.

#574038 Kriszti@n Előzmény: #573942

"értelmes ingatlanossal együtt dolgoztunk..a hüjét meg használtuk.."

ez nagyon nagy igazság, mondhatnám úgy is ,hogy a korrektekkel dolgozunk,a szemteleneket hasznájuk:)én is ingatlanozom(nem a közvetítői oldalon) ,de nagyon sok a pióca...

#574030 lagwagoner Előzmény: #573913

"Egy számítógép alkatrész 1000-5000Ft"

Egy jobb processzor 50 000, egy NAS szerver 2 000 000, egy normális konfiguráció 200 000 HUF. És nem mindegy hogy egy 200 000-es konfigból napi egy vagy 5 fogy.

"ha engedek a díjból akkor 100x annyi alkatrészt adok el, jelen esetben ingatlant."

Hamarabb ki van / el van adva az ingatlan. Akkor az a pénz már neked dolgozik (kamatozhat, nem keletkezik alternatív költséged) szvsz.

#573988 Ibiza Előzmény: #573977

gyógyegér..repülnöd kéne hogy fentről láss..de csak ugrabugrálsz..legtöbb ember ezt már gyerekkorban kinövi..

a részemről nem volt off mert az ingatlanokkal kapcsolatosan írtam..te nyomtál egy hisztit..

#573977 Előzmény: #573975

Ibiza, írtam már hogy a kispályások engem néha egy kicsit elszórakoztatnak, mert kitör belőlem a messiáskomplexus és azt hiszem, mert elhiszem, hogy a sirámok, panaszok, történetek valódiak és valóban megoldást keresnek rá. Ezért szórakoztat el engem pár hozzászólás erejéig az, hogy belemegyek a ""játékba"", hogy megmutassam az alapvető hibákat a gondolkodásmódban, hogy felismerhessék az emberek a hibás sémákat, hogy változtatni tudjanak ezen.

Alig pár hozzászólás alatt azonban kiderül, hogy dehogy akarnak változást, pláne tenni a változásért. A végtelen kispályázgatás és az ahhoz való makacs ragaszkodás viszont engem egyáltalán nem szórakoztat, mert nem érdekel, ez nem az én színvonalam, így most remélem egyszerűen fogalmazok: Nem érdekel tovább a hülyeséged ezzel a témával kapcsolatban. Főleg úgy, hogy ez itt már ráadásul baromira OFF.

Éppen ezért azt kívánom neked, hogy legyél boldog és elégedett a kispályás világodban, hidd el, engem nem zavar, hogy ott focizol, csak arra kérnélek, hogy engem ne próbálj erre a szintre levízionálni, vagy azt hinni, hogy azért mert időnként labdába rúgsz, attól már labdarúgó lettél.

Köszönöm a megértésedet, hogy tudomásul veszed, hogy én befejeztem ezt a témát veled, és azt is, hogy megérted, hogy ebben a témában én többé nem reagálok a provokálásaidra.

#573975 Ibiza Előzmény: #573971

te egy dumagép vagy..elméleti ember..elméleti vállalkozó elméleti milliárdos..akinek nem sok köze van az élethez..én élem az életet benne vagyok a sűrűjében..így szeretem..

a kisokost neked raktam be megértsd.. a másodikat másoknak..akik meg akarják érteni..és látszódik ki miről beszél.

#573971 Előzmény: #573967

Nálad igen. Ez persze tudom, hogy nem sok és nem érv, de hát, mit mondjak, ha veled kapcsolatban kell meghatározni a véleményemet :)

Egyebekben a linkedről az a klasszikus jutott eszembe, hogy "van, aki tudja, van aki tanítja" és immár van Ibiza, aki sem nem tudja, sem nem tanítja, de legalább alacsony szintű alkalmazottak tankönyveit be tudja idézgetni, hogy tovább bizonygassa, hogy ő aztán tudja, mi az a vállalkozás.

Ilyen bullshitet érvként beidézni, nu ez talán még az üzletszerző kirúgásánál is erősebb volt, és pontosan mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs és általában mennyire fogalma sincs az embereknek a VÁLLALKOZÁSRÓL.