közben lezártam shortom kb 900-725
nem lesz összeomlás..a válság kiagyalóinak is az az érdeke pörögjön a megszerzett pénzük.. a yen és dollár lead a jelentőségéből és bejön a képbe a jüan (lásd ázsiai olajelszámolás) talán nemsokára közös ázsiai fizetőeszköz lesz..arabok is akartak anno egy arany dínár közös valutát..
usa és a dollár visszavesz az arcából..oroszok ázsiaiak teret nyernek.. világrészek fognak világrészekkel kereskedni..valami régiós valutában..
A fogyasztás a motorja a nagy cégeknek.. ha leül a fogyasztás és a megtakarítás..akkor a pénzgyártó gyártósorokra sincs szükség..sem a repülőkre..stb stb..a gazdaság egy olyan háló mint a póké..ha bárhol megmozdítod mindenhova hat.. főleg ha a háló középen a nagy pók a potrohos rochild meg a bandája..újraosztják a világot..orosz kína/ázsia arabok usa eu..és még Afrika is észhez térhet..de kicsi az esély.
Tegnap spanyol öröm,ma pedig mint kiderült spanyol para...annyira jó így kereskedni.
Emélkszem mikor bennünket bóvliba zavartak akkor szép nagy rali lett belőle itt a béten.
nem kimondottan hati dolog :) de szerintem most eurusd-ben van egy viszonylag jó lehetőség,megléptem,kíváncsi leszek a kimenetelére
eurusd short 1,2930 stop 1,2961 target 1,2840
Szerintem ez a vagy-vagy szituáció van amiről beszéltünk. Bármelyiket választják elég beláthatatlanok a következmények, így megy a maszatolás.
Mato gazdasági kormányosunk átlátja, mert egyszerre két irányt is be tud látni egy irányba fordítja a fejét de kétfelé néz, ezért is mondható el róla, hogy szélesebb a látóköre egy átlagembernél, mármint fizikailag. :) Véleményem te is ismered már róla és dolgairól, és főnökéről. :)
http://kepfeltoltes.hu/120928/hati_8__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
...lehet a jövő hét forgatókönyve
Promton már csak egy százast kell ütni a tegnap előtti aljig...pff.
Na, lehetett volna normál kt a reggel, nem 160 pontok. E miatt nem adtam rá...
első köböl 1,26ig,majd a szaggatott vonalig várom lejönni 2-3hónap távlatában, persze ezt a jegybanki bavatkozások lazán átrajzolhatják
http://kepfeltoltes.hu/120928/eurusd_heti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Jó nagy rosszkedv kerekedett...a mi tegnapi hősködésünk az miért is volt jó?
az eurusd -tegnapról mára- mozgása számomra magas
??stoppok indukálják??
??vagy tudni véli a jövőt??
1430 az még innen 7 pont...valami rossz hír kéne mára hogy azt átvigye lefele....magától ezek nem akarnak, nem mernek esni...hihetetlen...
mi viszont mintha pesszimisták lennénk most kicsit SP -hez viszonyítva ?
még egy apró funda részlet ,eu infla 2,7re nőtt,ez lazán 3 alatti,de szinte el se kezdődött a pumpa,a német testvérek pedig erre való érzékenységükből kifolyólag ahol tudják gátolni fogják a továbbiakat,ismét egy többtényezős biznytalanság
nálam a menetrend ha sp 1430at töri,és eurusd 1,2850 alatt marad(illetve ha alámegy ), hati shortok bővítése, ha ujra indul a rakéta és kiveszi a top-okat akkor az ezt követő korrekcióban shortok zárása,bukó benyelése,sebek nyalogatása és kivárás
Matolcsy átlátja , meg Viktor az tuti :_))
egyébként én bírom őket.....mint már sokszor mondtam..
No, sok ország nem tudna most egyedül megállni a helyét, és ez nincsen igy jól... ami magától nem megy érdemes erőltetni ? ezt is valakiknek el kéne dönteni.
Az meg a másik dolog hogy EU -n belül óriási a széthúzás most, ahelyett hogy tényleg minden ország együtt, közösen építené a kapitalizmust :D
szerintem a tőkepiaci trendek olyanok mint a vontatóhajók :) bazi nehezen fordulnak,de ha megvan az irány akkor az impulzus és a lendület viszi őket,egy ekkora menetelés után ,hozzáteszem,véleményem szerint!!! most van a fordulás tesze-toszasága ,ekkora pozikat leépíteni észnélkül nem lehet,de a háttértámogatottság ellenére sem megy a rakéta,sávozgat ,legalább is rövidben,mert hosszúba ez még sima long, apró fordulós jelzésekkel,és ez a tipegektopogok állapot amit itt átélünk,piciny szerencsével akár jöhet 2-3hét amikor tán a shortosok is kereshetnek....
én a magam részéről egy erős központi mag fennmaradását vizionálom,egy erős központi devizával megtámogatva
lemorzsolódók és be nem lépők lesznek,de ez a fajta piacvesztés még mindig kifizetődőbb lesz mint a teljes széthullás,ha ez iggy marad ahogy van (amit nem hiszek) akkor valóban eurusd paritás a reális,és ezekben a háborgó időkben a védőkamat nyujtotta hálótol megfosztott forint simán 300fölé mehet , de mivel ez tudott és gyakorlatilag várt esemény pánikot nem fog okozni, bux pedig ,le se merem írni,ha a realitás talaján maradunk akkor jó 15-20% ot esni fog rövid távon,ha elromlik a hangulat és ujra karmol a medve akkor pedig simán akár 12-13k ig lenézhet,de ez a jövő zenéje....
és ebben a fejetlenségben az uj csúcs is benne van,szóval csak óvatosan!!!
Napi maxról napi aljra a nagyok...ami mozgás ment a héten az számomra nehezen értelmezhető.
Szerintem jó lenne ha valakik ezt tudnák irányítani könnyebb lenne kezelni a helyzetet. De vsz annyi ellentétes érdek van, hogy nehéz ilyet elképzelni. Most abban nyilván mindenki egyetért, hogy el kell kerülni a totális szétesést összeomlást. Kb eddig tart az egyetértés az országok között, de a részletekben már nincs meg ez.
A fő gond szerintem az, hogy ez a közös pénz EU-ban ezer sebből vérzik. Amíg jól mentek a dolgok addig nagy volt a boldogság, de amint előjönnek a problémák kiderül, hogy teljesen életképtelen . El nem tudom képzelni azt pl. hogy ezek a görögök valaha saját erőből normális állapotba kerüljenek. Rájuk kell szánni egy nagy adag lóvét amit soha nem fognak visszafizetni és megmenteni őket. Viszont ha ez történik mi a garancia arra, hogy 10-15-20 év múlva nem kerülnek újra ilyen helyzetbe? Semmi. És így nem csodálom , hogy nem nagy a lelkesedés a kimentésükre.
Viszont ha hagyják őket kilépni és megtagadni az adósságot akkor az egy olyan folyamatot indíthat el ami az egész eur zóna szétesése, eur megszűnése stb stb. Ettől pedig mindenki nagyon fél. Teljes joggal mert ebből akkora káosz lenne, hogy ki tudja mi a vége.
Ebből kitalálni, hogy mi lesz , hát az szerintem a legnagyobb tőzsdei, gazdasági guruknak is feladja a leckét, ahány van annyi féle vízió kb hetente. :)
Kivéve persze Tolcsyt ő átlátja a szitut, miközben a magyar hajót vezényli a viharos tengeren , rendületlenül. :)
teljesen egyetértünk ezekben a témákban mi hárman, meg szerintem még nagyon sokan...az a kérdés hogy lesz- e valamelyik valutának nagy összeomlása ennek a folyamatnak a végén vagy nem ?
Euró, dollár, yen ?
ti nem érzitek úgy hogy valakik, nagy befolyással rendelkező emberek - csoportja ezeket a folyamatokat előre irányítja ?