Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #557973Szerintem jó lenne ha valakik ezt tudnák irányítani könnyebb lenne kezelni a helyzetet. De vsz annyi ellentétes érdek van, hogy nehéz ilyet elképzelni. Most abban nyilván mindenki egyetért, hogy el kell kerülni a totális szétesést összeomlást. Kb eddig tart az egyetértés az országok között, de a részletekben már nincs meg ez.
A fő gond szerintem az, hogy ez a közös pénz EU-ban ezer sebből vérzik. Amíg jól mentek a dolgok addig nagy volt a boldogság, de amint előjönnek a problémák kiderül, hogy teljesen életképtelen . El nem tudom képzelni azt pl. hogy ezek a görögök valaha saját erőből normális állapotba kerüljenek. Rájuk kell szánni egy nagy adag lóvét amit soha nem fognak visszafizetni és megmenteni őket. Viszont ha ez történik mi a garancia arra, hogy 10-15-20 év múlva nem kerülnek újra ilyen helyzetbe? Semmi. És így nem csodálom , hogy nem nagy a lelkesedés a kimentésükre.
Viszont ha hagyják őket kilépni és megtagadni az adósságot akkor az egy olyan folyamatot indíthat el ami az egész eur zóna szétesése, eur megszűnése stb stb. Ettől pedig mindenki nagyon fél. Teljes joggal mert ebből akkora káosz lenne, hogy ki tudja mi a vége.
Ebből kitalálni, hogy mi lesz , hát az szerintem a legnagyobb tőzsdei, gazdasági guruknak is feladja a leckét, ahány van annyi féle vízió kb hetente. :)
Kivéve persze Tolcsyt ő átlátja a szitut, miközben a magyar hajót vezényli a viharos tengeren , rendületlenül. :)