Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

BUX 1212

Re: nincs cím

#557962 banyaiz Előzmény: #557952

Erre sokan kíváncsiak. :)

Borska: Amit mondasz egyetértek, és éppen ezért szív jobban az EU , nehezebben tud mindenre reagálni. Nehéz egy német választópolgárt meggyőzni arról, hogy neki az a gazdasági érdeke, hogy ilyen szakadár görögöket mentsen. Vagy egy finn polgárt arról, hogy neki érdeke spanyol gazdaság megtámasztása. Ez a fő gond. Ezért van ez a maszatolás, hogy meg is mentjük, meg benne is hagyjuk a posványban. :) És akkor a magyar eseményekről még nem is szólva. Politikai tőke kovácsolása bizonyos témákból stb ez még egy csavar sztoriban.

#557954 Borska Előzmény: #557946

teljesen igazad van,hasonlóan látom

USA vs EU párhuzamban azonban némiképp eltér a véleményünk,míg usa egy egységes hatalmas nemzetakarattal és öntudattal rendelkező nép (ami részben a butításnak köszönhető,lásd usa szuperprodukciók,megmentemavilágot****agyerekvagyok fíling) addig EU egy öntödei tégely,ahol forrnak az elemek harcolva a saját identitásukért,szerintem rossz vége lesz a polgári elégedettlenségeknek,és véleményem szerint amig nincs meg a letisztulás addig valóban nincs is lehetőség tervezett és fegyelmezett fejlődésre

#557952 BudFox Előzmény: #557946

hát én is kíváncsi leszek hogy rendeződik a válság, vagy még jobban összeomlik minden ?

meglátjuk.

#557950 BudFox Előzmény: #557913

mindig csak annyira merik önteni a piacokat, hogy pánik ne legyen...ha pánik lenne 1 héten belül összeül valami világmegmentő konferencia, vagy bejelentenek egy korlátlan pénznyomtatást...persze más szavakkal. :-)))

#557946 banyaiz Előzmény: #557913

Szerintem a sztori lényege, hogy 2008-ban nem léptek időben (ezt azóta elég sok helyen elismerték) kialakult egy piaci pánik, lefeleződő indexek, ennek komoly gazdasági hatásaival együtt.

Azóta ha megfigyeled bármilyen negatív dolog történik azonnal ott a válaszcsapás, egyszerűen egy elemi érdek, hogy ne alakulhasson ki egy tartós pánik, mert az még rosszabb helyzetbe hozza a gazdaságot.

A gond viszont ott van, hogy elég komoly problémák vannak gazdaságban. Tehát egyrészt megvannak a gondok , másrészt amint az egyikre a piac nagyon rápörögne jön a válasz a politikától, jegybankoktól , hogy ne alakulhasson ki pánik.

Egy ilyen patthelyzet, most ebből mi fog kialakulni? Előbb lesz egy hatalmas összeomlás mintsem a helyzet rendeződjön, vagy előbb indul meg a javulás mintsem a piac összeessen azt nehéz lenne megjósolni.

Pl ha csak a görög helyzetet nézed. Ennek lehet a végkifejlete egy görög kilépés , adósságok megtagadása stb hatalmas piaci megrázkódtatással, vagy lehet az a vége, hogy öntik nekik a pénzt sokkal lazábban mint most, és max 5 év múlva leírják a követelések felét mondjuk. Piaci szempontból baromira nem mindegy. De ezeket megjósolni kb ember nincs világon aki megtudná melyik verzió lesz.

Eu valahol középúton van a totális pénzöntés, és a menjenek a folyamatok a maguk útján között. Meg sem mentik igazán, de fejre állni sem hagyják. Ez így a végtelenségig nem fog menni. Vagy -vagy , választani kell vsz.

Vagy rá fog lépni EU erre az amcsi útra feltételek nélküli pénznyomtatással QE hegyekkel , vagy előbb utóbb a legproblémásabb országokat ki kell tenni az eur zónából. Szerintem nagyjából ez a 2 út van.

#557943 Borska Előzmény: #557921

megtakarítás,ez is egy érdekes dolog,ha belegondolsz a megtakarítások és befektetések nem 1-2éves dolgok,tudatos magatartás hosszabb távra,többnyire a jövő megalapozására,biztosítására

ha most egy viszonylag rövidebb intervallumot nézünk 5-8 év ,ami középhosszúnak felel meg és kezelhető emberi léptékben,akkor gyakorlatilag teljes a gáz,nézz vissza garfikonokat,akár ázsia,akár európa tekintetében,legyen az ingatlanalap,rv alap,háááááát sokan még a befizetett pénzüknél sincsenek....

sajna az a világ elmult hogy beteszem oszt ácsorog mint a lekvár és csak termel

#557921 Csilla76 Előzmény: #557905

hát valahova kell tenni a pénzt, ha már céget alapítani kicsit nehéz, így hogy a fogyasztás nagyon lecsökkent. gondolom én. öntik a pénzt a megtakarításokba.

#557913 Borska Előzmény: #557905

igen,rafkó dolgok ezek,meg a nagy duma,hogy a jövőt árazzuk...

az LB bedölése óta volt QE1-2-3 , volt egy ECB akció,és a mostani korlátlan kötvényvásárlási program (TŐKEÁTTÉTELES!!! üzemmódban) ,égetik a pénzt irtózat módon, és a funda gyakorlatilag rosszabb mint 3 éve,az akkori usa bankválság komplex bizalmi,eu válsággá durvult veszélyeztetve a világgazdasági növekedést,és rengeteg ebmert sok nemzetet letaszítva a porba,evvel ellentétben rv piacok nagyon fennt,és itthon ??? sok dologgal egyetértek,áljunk ki magunkért,csökkentsük kamatot,ne fizessük a speka külföldieknek,de egy magánnyugdíjpénztár dolog,egy MOL pakk vásárlás,ilyen külpolitika....

nahh ezekhez képest döntse el az ember hogy adja vagy vegye a buxot,mert való igaz hogy ezt beverni nem akarják,érdekeknek fájna a rombolás,de venni érdemes-e?

eladtam 720-760 -as pakk…

#557907 Ibiza

eladtam 720-760 -as pakkom..900as átlaggal..

ha lemegy addig visszaveszem..ha fel akkor reppen a maradék..

#557905 BudFox Előzmény: #557789

viccesek ezek a piacok....egyre csak romlik minden úgy ahogy mondod, részvénypiacok meg emelkednek közben...

fd

#557892 Waszeitung

60 pontos kamat...röhög a vakbelem! :D

Illetve 160 pont..nah ez sem egy nagy dicsőség.

lehet rosszul látom de a…

#557789 Borska

lehet rosszul látom de a piacok nem árazzák az egyre romló világgazdasági kilátásokat,ha ez a tendencia lesz a követendő politikai magatartás EU tartós recesszióba is csúszhat (jobb esetben nulla körüli stagnálás )

és ennek ellenére szerintem a longhullám ujabb köröket fog leírni, és hogy ez egy rv piaci beültetés,vagy hosszabb távra kiválló beszállási alkalom duplázás lehetőségével,mindenki döntse el maga :)

#557788 Borska Előzmény: #557777

hááááát hogy mit is örömködnek egy ujabb spanyol megszorításon :) hm ,csak ők tudják

olyan országban ahol 25% a munkanélküliség megszorítani és a szociális támogatást megvonni dőreség,véleményem szerint,lassan forrong a délvidék,egyre több polgári elégedetlenség, sztrájk,tüntetés,evvel párhuzamban pénzpumpa,tőkeáttételes EU mentő alap,és száguldó rv piacok..... érdekes ez az évtized

nahát akkor ennyit az el…

#557771 Borska

nahát akkor ennyit az előző teóriáról és a fej vállról,rakéta üzemmódba kapcsoltak kint

Re: ds

#557766 Borska Előzmény: #557758

Simán benne lehet a pakliban,hisz már 1% -ot sem kellene hozzá teljesítenie,de ehhez azért brutál mód beleszólhat az esti usa,és reggeli ázsia

Valahogy nem érzem azt az átütő erőt,mint amikor totál rizikóvállalási módba szoktak kapcsolni,dollár index a viszonylag gyenge makrók után sem esik,még a jóval nagyobb kamattartalmú devizákkal szemben sem,eurusd ha 1,2850 alá bucskázna ,lehetőség nyilna további esésre,illetve s&p 4ó-n egy fejváll jobb vála alakul(hat)

Számomra még mindig nagyobb valószínüséggel bír egy 1400as szintig tartó korrekció,érdemes 4ó-s gyertyát figyuzni ,és ha kiveszi a helyi aljat shortba lépni.

Ma izom volt bét,de egy romló hangulatban szerintem erősen túlteljesítő lehet esésben,tán már holnap...... kiderül

#557764 Frontin Előzmény: #557758

Közben OTP el is indult 900 felé, holnap meg is lehet talán. Na sziasztok, én léptem.

#557758 Frontin Előzmény: #557756

Talán rövidtávon az Otp emelkedésének irányába hat, hogy pozitív divergenciát mutat rsi és macd óráson. Meglátjuk, a 900 elérésén mindenesetre nem lepődnék meg, ha ma nem is, de holnap de. lehetséges szerintem.

#557756 Frontin Előzmény: #557751

Nem klasszikus értelemben vett rés természetesen, mert naposon vagy magasabb tf-n nem jelentkezik, csak óráson v. annál kisebb tf-en látható. Nincs nagy jelentősége, csak a napon belüli mozgások szempontjából és a hasonlóság miatt tettem fel.

fd

#557754 Waszeitung

Molly pár napja még ki akart törni,most meg elunta az életét is...micsoda izgalmak.