Regisztráció Elfelejtett jelszó

e-cigaretta

Re: nincs cím

#541535 Csusza Előzmény: #541470

" Egyvalami biztos aki cigizett az már nem fog olyan méla undorral nézni cigarettára mint az aki soha életében nem bagózott."

Így van, bár ez idővel nagyon tompul állítólag. De biztosan embere válogatja. Szerintem a kulcs az, hogy rá kell, jönni, cigi nélkül sokkal jobb az élet. Ha ez megvan, akkor csak észnél kell lenni kicsit.

"Én most fehér multit szívok az 0,1 mg nikotin ennél gyengébb szerintem nincs"

Ezt tényleg nem lenne nehéz letenni.

"Nekem volt olyan 1 teljes évig 1 slukk sem. Nem úgy hiányzott, hogy minden nap szenvedés vagy ilyesmi, volt , hogy hetekig szinte nem is gondoltam rá stb. Első néhány nap az kín, utána 1-2 hét kellemetlen de nem vészes, utána jó. "

Akkor viszont neked tényleg le kellene tenned, oszt kész. Íg ymár érthető a terved.

"Csak sok kísértéssel szembesülsz, bárhol ahol bagósok vannak, könnyű visszaesni."

Igen, ezért hordom én is magammal az e-t mindig, még ha nem is pöfékelem, akkor is legyen nálam. Ha olyan helyre keveredek, ahol a társaság bagózik, akkor csak előkapom, és még a gondolata sincs meg, hogy kérjek egy szál cigit.

"Olyasmi lenne a megoldás vsz, hogy agyilag át kell alakulni, és teljes életmód váltás. Rengeteget sportolni stb totálisan egészséges életmódra átállni. Pl rád jön a cigizhetnék elmész futni 5 km-t, megint akkor leúszol 3 km-t és így tovább. :) "

Így van! A kulcs az életmódváltás szerintem is. És ha valaki nem tudja futásra cserélni a cigit, akkor legalább cserélje másra. Az ilyen gyengéknek :-) való az e.

"Gondoltam már arra is, hogy veszek egy nagy malacperselyt és mindig bedobom azt a napi 700-800 Ft-ot. De olyan perselyt ami átlátszó és látom milyen sok pénz gyűlt össze benne és nagyon motivált leszek. :) "

Egy barátom úgy szokott le, hogy amikor abbahagyta, minden nap bedobta egy perselybe amit elbagózott volna. A barátnőjével az volt a megállapodásuk, hogy ha egy éven belül rágyújt, a csajszié a benne lévő pénz, elköltheti bármire. Nem gyújtott rá, azt mondta, megőrült volna, ha látja, hogy mennyi értelmetlen baromságra költi el a pénzt a leányzó. :-)

"Nehéz dolog ez, nagy akaraterő kell, mert egyébként tényleg milyen jó cigizni, nem, jó érzés ez kétségtelen :) "

Igen, sajnos jól eső dolog. :-( Mondjuk én örülök, hogy át tudtam állni e-re, megadja ugyanazt , sőt most már többet is. Például én soha nem fújtam ki orron át a cigifüstöt, csípett, mart, nem esett jól. Ezt meg szinte csak ott fújom ki, semmi csípés, marás, füstszag, csak kiélvezem az illatát. (Minden pöffenet egy kincs, ha jó a cucc. :-) )

Most erősen narancsos-enyhén dohányost gőzölök, nagyon ott van. ;-)

Letenni tényleg nagy akaraterő kell -éppen amiatt, mert soha többet nem élvezheted a "füstölést", ez eleve egy szar tudat-, de átállni szerintem szinte semennyi.

Egyébként érdekes, amikor elkezdtem átállni, persze a dohányos ízekhez, illatokhoz ragaszkodtam, mindenki így van vele az elején állítólag. (Mert ugynazt akarod, mintha cigi lenne.)

Most meg a jó gyümölcsök tetszenek már, azt a kis dohányos ízt is csak megszokásból keverem hozzá szerintem.

Jövő héten érkezik meg egy nagyobbacska rendelésem alapanyagokból, elkezdem magamnak kevergetni a löttyöket, kiváncsi vagyok, mi sül majd ki belőle... :-)

#541504 banyaiz Előzmény: #541462

Jó ez, hogy átálltál rá, kevésbé mérgezed magad.

Nikotin szerintem a kulcs téma, de a szertartás is . Nagyon nagy különbség van abban, hogy semmi nikotin, semmi cigarettázás, vagy hasonló e-cigi téma, vagy e-cigi, kettő között az még egy nagy ugrás vsz.

Szóval nagy kihívás végig kell harcolnod a háborút. .)

#541470 banyaiz Előzmény: #541462

Egyvalami biztos aki cigizett az már nem fog olyan méla undorral nézni cigarettára mint az aki soha életében nem bagózott. :)

Persze jó ez az e-cigi ebből a szempontból amit írsz , hogy szépen csökkented a nikotin mennyiséget. Én most fehér multit szívok az 0,1 mg nikotin ennél gyengébb szerintem nincs.

Nekem volt olyan 1 teljes évig 1 slukk sem. Nem úgy hiányzott, hogy minden nap szenvedés vagy ilyesmi, volt , hogy hetekig szinte nem is gondoltam rá stb. Első néhány nap az kín, utána 1-2 hét kellemetlen de nem vészes, utána jó.

Csak sok kísértéssel szembesülsz, bárhol ahol bagósok vannak, könnyű visszaesni.

Lehet, hogy ezzel az e-cigivel könnyebb letenni, fene tudja majd végigjárod aztán beszámolsz róla. :)

Olyasmi lenne a megoldás vsz, hogy agyilag át kell alakulni, és teljes életmód váltás. Rengeteget sportolni stb totálisan egészséges életmódra átállni. Pl rád jön a cigizhetnék elmész futni 5 km-t, megint akkor leúszol 3 km-t és így tovább. :)

Gondoltam már arra is, hogy veszek egy nagy malacperselyt és mindig bedobom azt a napi 700-800 Ft-ot. De olyan perselyt ami átlátszó és látom milyen sok pénz gyűlt össze benne és nagyon motivált leszek. :)

Nehéz dolog ez, nagy akaraterő kell, mert egyébként tényleg milyen jó cigizni, nem, jó érzés ez kétségtelen :)

#541462 Csusza Előzmény: #541431

"Végleg le fogom tenni, gyűjtöm az erőt, a pozitív energiákat , relaxálok, koncentrálok, és majd mikor nagyon elszánt vagyok rászánom magam. "

Na, pont ezt csináltam én is! Éveken át gyűjtöttem az erőt, és mondogattam magamban, hogy "most nem, mert izé, de majd ha..." :-)

Aztán amikor megpróbáltam, akkor legfeljebb pár nap szó szerinti kínlódás után apránként, vagy egyből, de visszaestem.

Én nagyon jól tudom, hogy tényleg az lenne az igazi, hogy sutty, abbahagyni, és később semmit sem szívni. Csak ezzel van néhány bökkenő, amit csak az tudhat, aki bagós volt.

Egy olyan "szakembernek", aki leszoktatással foglalkozik (pontosabban ebből él meg), de nem dohányzott, fogalma sem lehet az egészről. A tapasztalást nem lehet pótolni szakirodalmak olvasgatásával.

Mintha én próbálnék leszoktatni alkoholistákat, vagy drogosokat úgy, hogy sosem voltam sem alkesz, sem drogos.

Van, aki simán le tudta tenni a bagót, de ez azért ritka, ismerjük el. (És minden elismerésem ezeké az embereké!)

Más módszerek is vannak (biorezonanciás kezelés például, amiről te is írtál), én nem tudom, ezek mit érnek.

De bárhogy is teszi le valaki, a legnagyobb baj és veszélyforrás a későbbi (vagy előbbi :-) ) visszaesés!

Mert hiányozni fog később a cigi, még ha nem is vallja be valaki. Hogy mi hiányzik majd a cigizésből, azt nem írom le, a bagósok pontosan tudják, milyen is egy jó ebéd után leülni egy finom kv mellé, és rágyújtani, leszívni a füstöt, kifújni. ;-)

Én nem akarom isteníteni ezt az e-cigi dolgot, de az elmúlt közel egy hónap után azt mondom, hogy ez egy járható út. És nagyon könnyen járható út.

Közben azért megjegyzem, hogy ez az elnevezés, hogy "e-cigi" egy hülyeség, mert köze nincs a cigihez, csak az eladhatósága miatt találták ki. A formáját, kinézetét is amiatt csinálják cigiszerűre, bár ez csak az induló (meg a piacon és vaterán árult szemét) cuccoknál igaz, a kicsit is komolyabbak már mindenre hasonlítanak, csak cigire nem.

A helyes kifejezés a "vaper", magyarul mondjuk "gőzölő", "párologtató" vagy "inhalátor" lenne. Ezek az elnevezések hűen fednék azt, amiről valójában szó van.

Szóval, aki átáll e-re, és megszokja és megszereti az új fajta "füstöt", ízeket és "fílinget", annak -ritka kivételektől eltekintve- nem fog hiányozni a bagó adta íz, füst, szag.

Egy idő után pedig már az "e" fog hiányozni neki, és ha megkínálják egy szál cigivel, inkább az "e"-t fogja elővenni, és azt szívni.

Én például így jártam tegnap, megkínáltak, de már nem kívántam, nem kértem. (Persze egy "volt" bagósnál mindig legyen nála a gőzölős cucca, főleg ha olyan helyre, társaságba megy, nehogy kísértésbe essen!!!)

Másik: olyan, hogy valaki úgy szokik le a bagóról, hogy folyamatosan csökkenti (pl reggel előre kiporciózza az aznapit) a darabszámot, és egyre gyengébb cigiket szív, és majd egyszer azzal is leáll, ez így egy nagy f@szság, nem működő dolog. (Tudom, tudom, a "szakemberek" ezt is mondják, ajánlják, mert nagyon értenek hozzá...)

Viszont érdekes módon a legtöbb e-t szivogatóval ez magától megtörténik, egyre kevésbé fogják igényelni az erős, nagy nikotintartalmú cuccot. Fontosabbak lesznek az ízek, illatok, a szép nagy, gomolygó "füst", a beszívom-kifújom érzése.

(Persze vannak, akik ragaszkodnak az erős érzéshez, de ez elég ritka, legtöbben egy gyenge szinten állnak meg, ahol még van "teste", ereje a gőznek, annyi nikotin viszont már tényleg lophasz, komoly függőséget nem tart fent.)

Én egy hónap alatt lementem 6mg-os löttyre (ez nikotintartalomban 0.2mg-os cigarettának felel meg, ami azért már erősen "lájtos"), az ennél erősebb már nem esik jól.

Azután ha valaki -magától, nem erőltetetten!- lecsökkenti a nikotinszintet (akár nullára), akkor vagy pöfékel tovább valami finom gyenge löttyöt, vagy egyre kevésbé. Sokan ilyenkor már az e-t is leteszik, vagy egyre ritkábban, csak alkalmanként veszik elő.

(És ha valaki élete végéig alkalmanként pöfékeli, mert ízlik és jól esik neki, akkor mi van? Semmi, annyit árt magának, mintha tenne egy rövid belvárosi sétát azon a fincsi levegőn. Vagy még annyit sem.)

Ebben az egész "e-cigi" témakörben van egy marha nagy félreértés, ami a legtöbb baj okozója. Mégpedig, hogy ezt a bagóval hasonlítják össze.

Pedig ezt nem lenne szabad, egészen másképp kellene ehhez hozzáállni.

De ebbe már tényleg nem kezdek bele, talán legközelebb. Így is annyit írtam, én marha... :-)

Na, de nem térítek tovább, mert a főnök még azt gondolja, hogy valami üzleti érdekből teszem, és seggbe rúg. :-)

#541431 banyaiz Előzmény: #541099

jól bírod.

Végleg le fogom tenni, gyűjtöm az erőt, a pozitív energiákat , relaxálok, koncentrálok, és majd mikor nagyon elszánt vagyok rászánom magam. :)

25. "nószmókojjá'" napom…

#541099 Csusza

25. "nószmókojjá'" napom. Tökéletesen elvagyok a villanypöfögtetővel.

(Akar a tkm rágyújtani, nem hiányzik.)

Csak azért, hátha valaki át akar állni a sötét oldalról... ;-)

Re: ez+az

#537944 banyaiz Előzmény: #537943

Nehéz, összetett probléma ez, sok szempontot érvet ellenérvet kell megvizsgálnunk logikai és érzelmi alapon pl a szúnyogok, chemotox ecigi egyebek, komoly akaraterővel szerintem letehetjük végleg is a jövőben (elméletileg) :D

#537943 Csusza Előzmény: #537942

Igen, próbáld ki újra szerintem.

Csak járd körbe rendesen, most már tényleg valami jó cuccal próbálkozz!

Azért szerintem ha az e-cigi löttyébe chemotoxot keversz, biztosan kergeti őket a kifújt füst. Meg a tüdőd sem lesz tele mindenféle rovarokkal, amellett, hogy milyen fínom lehet... :-))

#537942 banyaiz Előzmény: #537941

Pecázás közben nagyon jó még fokozza az élményt , szúnyogok ellen is hasznos azt pl e cigi nem tudja. :)

Na majd lehet kipróbálom újra a modern technikát ,ennyire dicséred.

#537941 Csusza Előzmény: #537939

Bejött. Kicsit rákaptam, bevallom. :-)

"éjszaka még elmenni cigiért benzinkútra éjjel nappaliba" Én ezt a dolgot nem is ismertem soha, miről írsz te??? :-D

"Abba kéne hagyni egyébként de az olyan végletes, drasztikus dolog"

Na épp emiatt jött be nekem! Egyáltalán nem kellett feladni a pöfékelést, a füstöt, a krákogást :-) , és annyiszor "cigizek", ahányszor csak akarok. Egy normál mennyiségnél úgysem szív az ember többet, ha nem kívánja már.

Egyébként épp ma beszélgettem egy ismerős sráccal, kiderült, hogy egy ideje ő is e-cigizik. Azt mondta, legjobb pecázás közben, a csendben, nyugiban ücsörögve pöfékelni. ;-)

#537939 banyaiz Előzmény: #537937

Na ennyire bejött? :)

Most látom csak amit kérdeztél. Szóval nem tudom mit próbáltam mert egyik ismerősöm üzletelt ilyenekkel, még régebben. Külföldről rendelt sokat és itthon terítette (volt rajta pénz állítólag), nekem is kínálta volt több fajta. Kipróbáltam de mondom hagyjuk, nem igazán tetszett.

Néha eszembe jut leszokás téma, főleg mikor olyan helyen vagyok ahol nem lehet cigizni és rágyújtanék. Múltkor színházban jártam így előadás közben , vagy horgászat közben volt bedöglött az öngyújtóm, vagy cigi vizes lett, nem volt nálam tűzszerszám, ígéretes volt hely mozgott a hal, képes voltam otthagyni jó helyet kicsónakázni, elautózni 5 km-re vegyek gyufát, visszamenni. Na akkor eszembe jutott mi a ****nak ez a hülyeség. Vagy éjszaka még elmenni cigiért benzinkútra éjjel nappaliba:)

Abba kéne hagyni egyébként de az olyan végletes, drasztikus dolog. :) Ha majd rászánom magam , vagy mágnes, vagy akupuntúrát megpróbálom már csak kiváncsiság miatt is.

#535913 Csusza Előzmény: #534910

Na, szóval valahogy hamar összerántom, amire még emlékszem. Bocs, hogy csak most.

Milyet próbáltál? Nem lehet, hogy valami vacak volt? Mint mindennek, ennek is vannak megszállottjai, és feltűnően jó fórumok, ahol utána lehet nézni.

Én három éjszakányi olvasás után :-) vásároltam, viszonylag jól. (Most, egy héttel később igaz, már nem egészen ugyanazt venném... :-) )

Nagyon sokan beleszaladnak a piaci-vaterás-aluljárós bóvliba, ami nem működik rendesen, bizonytalan az erőssége, "cserébe" viszont még az íze is szar, ám még csak nem is füstöl rendesen. :-)

Ma van egy hete, hogy szívom, és rendben vagyok, ezen a héten egyáltalán nem gyújtottam már rá.

Jó lehet ez a mágneses buli is, bár bevallom én nem nagyon hiszek az ilyesmiben, persze ez aztán tényleg semmit sem jelent. Amennyit kérnek érte, annyit megér egy próbálkozás.

Egyébként le akarod tenni a cigit te is? Mert valahogy kerülgeted a témát, de egyértelműen csak nem írtad még le... ;-)

(Vagy már letetted, csak nem figyeltem?)

Na b+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…

#535070 Csusza

Na b+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedves fórum eltüntette a hsz-emet elküldéskor, grrr........... :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Este újra megírom.

#534910 banyaiz Előzmény: #534841

Nekem nem jött be, olyan pótlék jellegű volt. Szóval nem az igazi. Persze vmit valamiért, igazad van ebben.

Ajánlgatják ezt a mágnesterápiát, le akarod tenni végleg lehet érdemes lenne kipróbálni.

Nem egy vészes összeg , azon alapul, hogy végeznek különböző vizsgálatokat milyen cigit szívsz, szervezeted stb, és kapsz egy mágneses kezelést ami valahogy a nikotin utáni vágyat blokkolja. Ez olyan "végső megoldás" állítólag. :)

#534841 Csusza Előzmény: #534781

"kockázatmenedzselés" Tetszik. :-))

Az íze legelőször nagyon fura, szintetikus volt, de pár alkalom után már tűrhető. Második napon már nem is tűnik olyan rossznak, harmadikon úgy gondolod, hogy meg lehet szokni, negyediken meg már kezd tetszeni is, ötödiken már kimondottan tetszik.

Persze ez én vagyok. Ahogy olvastam, van aki elsőre megszerette, van akinek meg soha sem sikerült megbarátkoznia vele.

Egyébként pedig nem teljesen más élmény, ugyanolyan "füstöt" érzel, ez engem is meglepett.

Persze nem kell a végét meggyújtani, ahogy én is nyúltam néhányszor eleinte az öngyújtóért. :-)

#534781 banyaiz Előzmény: #534773

Szóval kockázatmenedzselést végzel ezzel az ecigivel. . :) Íze nem zavaró neked, meg az , hogy azért más élmény?

#534773 Csusza Előzmény: #534621

Bírom-e? Viccelsz??? :-)

Csáknorisz elbújhat mellettem, olyan kemény gyerek vagyok, 5 napja szívom az elektrónyikusat, 3 napja nem gyújtottam rá bagóra. (Első napokban azért úgymond "felszámoltam" a cigikészletet... ;-) )

A vicc, hogy nem is hiányzik, és ez nagyon fura dolog. Nem hittem volna, hogy ez tényleg ilyen. Néha úgy eszembe jut, hogy "baszki, nekem most kellene, hogy hiányozzon!" De mégsem.

Ma a közértben elmentem a cigik mellett, és elnézegettem őket anélkül, hogy megkívántam volna. Az utcán képembe szálló füsttől sem jön meg az inger.

Azt kell, hogy mondjam, ez egy piszok nagy találmány!

---

Nem szabad ilyen helyeken venni, vannak rendes üzeletek, és még ha többségük csak netes bolt is, komoly szakértelemmel bírnak. Mindent nagyon pontosan be lehet lőni. Ízeket és nikotint is.

Ettől függetlenül azért eleinte bele lehet szaladni kis nikotinmérgezésbe, nekem is sikerült, de azért semmi komoly. :-) Még mindig jobb, mint később egy tüdőrák...

#534621 banyaiz Előzmény: #533925

Bírod még az e-örömöket?

Adagolás az tényleg zűrös, volt ismerősöm aki piacon a románoktól vett e-cigit még régebben. Jó nagy marhaság volt fogalma nem volt milyen töltet van benne, 3-at slukkolt azt mondta mintha lebegne be lenne lőve. :) Durva nikotintartalma lehetett gondolom, íze is pocsék volt elmondása szerint.

Kb ott be is fejezte ezt a műfajt. :)