A $20-at nagyon tartják... kérdés, meddig akarják/tudják.
Hát úgy lett beharangozva ez a cég mint az évtized üzlete...most már az évtized átverése-ként mondogatják sokan..
ki tudja hol lesz az alja....
Zyngának ma is jött egy negatjv hír, az EA perelni fogja őket mivel szerintük a Zynga a The ville c. játékával másolta az EA The sims social c- játékát:
Meglátjuk. A tévedés lehetőségét fentartom!
Az én elgondolásom szerint nem fog stabilan lent maradni ipo ár alatt.
Mondjuk augusztus 15.-ére kiváncsi leszek, akkor jön egy adag friss papír.
Továbbra is, 50$ éven belül:)
Ma azért szépen felhúták, de lesz még ez 20 dodo alatt is sajnos...
Arról értekeztél, hogy nem engedhetik meg maguknak a veszteséget, tehát érdekük a felhúzás. Én meg azt mondtam, hogy semmi érdekük nincs a bennmaradásra, mert ilyenkor egyszerűen likvidálják a veszteséges üzletet és kész.
Nem mellesleg, ha nyereségük van, akkor meg főleg kiszórják a pakkot, realizálják a nyereséget és keresnek maguknak normális nyereséget termelő céget.
Tök mindegy, ki fognak szállni.
Mellesleg ez is jó beszólás, bár nem annak szánták, de szerintem lesz ennek még utóélete:
"A részvény kultusza meghalt. Ennek generációs okai is vannak, a "baby boomer" generáció ugyanis már nem szívesen vállal ilyen kockázatot, az X és Y generáció a Facebookban hisz nem a részvényekben, a Z generációnak pedig nincs pénze. A befektetők elfordulása a részvényektől nem meglepő
Bill Gross"
Magyarán, a fuxbuksz nem részvény, hit.
Miféle profitból írják le?
Honnan tudod, hogy a kibocsátási ár alatt fizettek, vagy léptek be az üzletbe?
Egyébként ugye, sokan azt hiszik, hogy majd azok, akiknek várniuk kell, azok majd felhúzzák, hogy kisebb legyen a vesztesét. Hát nem. Pont fordítva. Eladják az egészet bármiféle áron, és utána leírják a profitból ezt a tételt. Nem fogják tovább paszírozni, mert minek. Ez a veszteség így a mérlegben meg sem fog jelenni.
http://index.hu/tech/facebook/2012/08/03/eltunt_a_facebook_ertekenek_fele/#
"Ráadásul egyre közeleg augusztus 16, az első, úgynevezett lockup periódus vége, amikor 271 millió darab részvénynél jár le a tulajdonosaik által bevállalt, 90 napos eladási tilalmat vállaló szerződés. Ha a résztulajdonosok a papír pocsék teljesítményét látva gyorsan meg akarnak szabadulni a részvényeiktől, az újabb komoly pofont adhat az árfolyamnak. Ráadásul ez még a kevésbé rázós menet lesz: további 1,2 milliárd részvény vár a novemberben lejáró, 180 napos várakozási kötelezettség végére."
ezek alapján simán mehet 10 alá....
a linkedinnek van prémium szolgáltatása ami fizetős. Ezért más a fáma, mint FB esetén. Kattintgató reklámokról elég tapasztalatom van, mert a stockyn is csak olyan van. Nem is hoz semmi lét, FB-nek is csak a fake userek, ahogy a cikk írta... Ebből nem lehet fenntartani egy céget.
"Én még a kínai nyitásban reménykedem, na arra lenne rally az biztos."
Ez valami fantasztikus. Annak idején (cca 20-30 éve) arra alapozták az egész világgazdaságot, hogy ha Kínát sikerül fogyasztóvá tenni, akkor a termelés oda rakásával lehet majd errefelé hávájozni a profitból. Kína hülyét csinált a világból. Most például még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy a kínaiaknak nincsENEK fuxbuksz-hoz hasonló közösségi oldalai, pedig a badoo-tól elkezdve tucatszám vannak, csak ugye, egy 1 milliárd+ -os országban egészen mások az arányok, mint azon kívül.
Mindezen túlmenően, mit érne el a fuxbuksz Kínában? Melyik lokális USA cég reklámozna rajta? Pár multi talán, akinek vannak kínai érdekeltségei, de az is csak talán, mivel igazából nem így működik Kína. Ezen túlmenően már most is tudnak hirdetni a kínai oldalakon azok, akiket ez érdekel, tehát megint nem érdekük egy másik oldalon IS hirdetni. Nincs rá igény. Mindezen túlmenően a kínai írásjelek, a kínai írásmód valószínűleg meghaladná a fuxbuksz nem létező programozói kapacitását, hiszen az is egy fos^3, amit eddig össze tudtak kendácsolni, mert ha ezt a tróger munkát valaki mondjuk diplomamunkának akarná beadni, akkor biztosan k*basznák a védésről, de úgy, mint egy macskát sz*rni.
Egyszerűen nincs ennek a gondolatnak még értelme sem, ahogy szemmel láthatóan a felhasználói számok növelésének sem, a LinkedIN vs. fuxbuksz sztori pont ezt mutatja meg, azaz azt, hogy a célzott és válogatott felhasználó közösségi portálok valójában sokkal jobb eredményeket tudnak elérni, mint a végtelen nagyra növő kisgömböcök, amelynek csak ez a célja.
Nem utolsósorban pedig a jövő (ez itt egy (C) BEJEGYZÉS az ötletre) az, ha PÉLDÁUL a Google, vagy mondjuk az MS/Apple végre beindít egy olyan közösségi portált, ami alá odatolja MONDJUK a Google translate-et, vagy a Babelfisht úgy, hogy mindenki tud bárkivel levelezni, illetve minden egyes cikk, vagy blog BÁRMILYEN(!) nyelven megjeleníthetővé és olvashatóvá válik.
Na ez a jövő kéremszépen.
Mint írtam, ez itt egy KNOW-HOW, aminek a megvalósulása esetén a jogdíjakra igényt tartok.
Hidd el, hogy van belöle bevétele, magyar viszonylatban nem is kevés, mivel a facebookra mutat utána az oldal.
Elég sok vitát olvastam neten a akttintgetós reklámokról, szvsz kb 50%-a nem valós kattinás, de a cégeknek még igy is megéri, TV-s rádiós reklámok még drágábbak, nyilván a hatékonyság jobb.
Azért az is érdekes, hogy facebook mellett kevesebb szó esik linkedinről, ha facebook túlértékelt akkor az mi?:)
Technikai alapon nálam 15-12 az alja.
Azon alul viszont szerintem alulértékelt lenne nem kicsit.
Szerintem a mobilos reklámokon dolgoznak, kérdés mennyire elsznek hatérkonyak.
Abban egyetértünk, hogy google-el egyenlőre nem versenyezhet, de a google+ sehol sincs, ne a felhasználók számát nézd, írtam már, hogy én is tag vagyok, mert van androidos telefonom, de ennyi. A kutya nem hazsnálja. Ha csökkeni fog android részesedése (szerintem fog, mivel wp8 terjedni fog), akkor még ennyien se használják majd.
Kína lehet, hogy tényleg nem lesz meg, nem tudni.
Továbbra is tartom, hogy idén felmehet kibocsátás feletti szintre, főleg ha jön egy fundás hír.
Nagyon negatív kép van msot festve facebookról, egy se nem jó, se nem rossz gyorsjelentés után.
Bárki bármit mond, főleg ott lett ez elrontva, hogy túl sok részvényt bocsátottak ki a tőzsdére, fele ennyi lenne, szerintem már 100$ körül lenne az árfolyam. Persze ez volt a céljk, elég szép kis pénzt is tettek zsebre, de ha mondjuk 1 évig 15-20$ körül fog lenni az árfolyam, akkor lőttek a cég növekedésének is.
Azt viszont nem tudom milyen terveik lehetnek a jővőre nézve, instagramot is megvették 1 milliárdért, kicsit sokalom és ez csupán egy app..
Ennyiből inkább zyngát vennék meg most 2ért, vagy akár RIM-et 4ért, és elkezdhetnének mobilokon is nyomulni. Én se értem a stratégiát, ezért is szálltam ki most, minden jel szerint esni fog, de egy valamit en felejtsünk: monopol helyzetben van a cég, egy divatiparágban, ami az okostelefono kterjedésével még inkább az lesz.
Belegondolunk a cégnek nem is volt igazőán elődje, globális értelemben.
Iwiw ugye csak itthon volt elterjedt, myspace zenére volt kihegyezve, ráadásul főleg amerikaiak használták. Én nem látom ki szoríthatná meg facebookot és szerintem nem is nagyon fognak vele próbálkozni más mammutok.
Az a kérdés, hogy ebből az elönyből tőkét tud-e kovácsolni facebook, hasonlóan mint google ami a legelterjedtebb keresőből lett ma már az internet egyik nagyja.
És azért azt se felejtsük el ,hogy sok mindenben megbukott google is, ahogy facebook is hiába próbálkozott a aját emailel.
Táraznak már az alapok is kifele, lesz ez 12 alatt is ha ez így megy tovább:
Nem akarlak kikezdeni, nehogy félreértsd, de a hsz-ed tele van HA-val. Ha így, ha úgy. Na persze. Ha a mobilos reklámokat meg tudnák csinálni hasonlóan jóra mint a webeseket. Igen, erről beszél mindenki. Nem tudják. Ez a probléma. Van bevétele a cégnek a reklámokból, ezt tényleg nem lehet elvitatni, megy azért ez a business, csak a tőzsde és a részvény nem ezt árazza. Hanem a növekedést meg a kilátásokat. És azok nem jók, pláne akkor nem ha benyögik hogy nő a felhasználószám, majd rá 3 napra kiderül hogy 9%-a kamu user, illetve több mint 15%-a csak és kizárólag mobilról látogatja az oldalt, ahol ugye annyira nem jön a reklámbevétel. Plusz a google Plus is egyre nagyobb tért nyer, ne felejtsd el hogy a Google nem egy lábon áll, a faebookban van erő meg a cégnek van tőkéje egyelőre de a Google reklámbevételekre való fókuszálás nélkül nagyobb felhasználói élményt tud az embereknek adni, tehát ha kell akkor megpróbálja erőből lenyomni a facebookot. Ha a FB meg agresszívabb eszközökhöz nyúl a reklámozást tekintve akkor az emberek el fognak fordulni tőle. Bár ez a veszély nem fenyeget mert Zuckerberg kijelentette hogy őket nem a pénz érdekli, a user experience az első. Ami jó dolog, meg egyet is értek vele, ennek kellene az első lépésnek lenni ahhoz hogy a reklámbevételek hatékonyan nőhessenek. De ez nem prioritás, úgy tűnik.
Szóval jó céget vettél csak rosszkor. Bár hogy miből gondolod, mire alapozod hogy ez talán 12-ig eshet, tovább nem, azt nem tudom megérteni. Miért, mi lesz ha leesik 12-re? És ha leesik 10-re?
Kínát meg jobb elfelejteni. Ha egy google-t lesz*pattak és agyoncenzúráznak mindent, nem gondolod hogy a facebbookot majd beengedik. H amegtörténnne, akkor lenne itt rally az tuti. De nem fog megtörténni. Vagy szerencsétlen kínaiak egy bazi nagy üres lapot fognak látni egy fadcebook logoval a cenzúra miatt. na abból se seok reklámbevétel lesz, max egy rakás költség mert ugye a user az mindig költséggel jár..
Szóval jó is lehetne ez a cég a bennfentes privilégiumok, egy befektetőbarátabb kommunikáció és hozzáállás illetve alacsonyabb értékeltség mellett.