Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#538090 Előzmény: #538073

"Tényleg nem, ikább műszaki giccs gazdagoknak. :))) Olyasmi, mint a 2mft-os mobil."

Látszik, hogy fogalmad sincs erről sem :) A 2mft-ból körülbelül 1.7m a concierge, 250eFt a nemesfém és 50eFt a készülék.

#538084 Láma Előzmény: #536597

"Egyebekben pedig, nem hiszem, hogy az "okosszervizesek" például megtehetik azt, hogy "méltányosságból" mondjuk 50-70%(!) kedvezményt adnak a nagy értékű javításokból, a márkaszervíz meg lazán."

Ebben két tévedés is van.

1, A márkaszervíz sem méltányosságból teszi, mert ha azért tenné, akkor az összes javításből adna, értéktől függetlenül. A nagyértékűből kedvezményt csak azért ad, (ha ad), mert nem akarja a nagy számokkal elijeszteni az ügyfelet, nehogy elmenjen az okosszervízbe és ottragadjon a kismunkákra is.

2. Az okosszervíz is ad a nagymunka árából, még ha ezt nem is reklámozza agyon. Mégpedig azért ad, mert képtelen a rezsóradíjat érvényesíteni a nagy munkáknál. Annyira nem, hogy van olyan okosszervízes is, aki sosemlátott ügyfél első megrendeléseként el se vállalja a nagymunkát. Eleve nyomott árat kellene mondani, nagy garanciális kockázattal spékelve, idegen (ki tudja milyen hisztis) ügyféllel flambírozva. Nem éri meg. Persze ha éppen nézelődnek a rabszolgái az más helyzet. Állandó ügyfelnek, viszont nem mondhatja, vidd a veszteséges munkát máshova. Csinálja kényszerűségből, nyomott áron. Akár a márkaszervíz. :)

"Csak ugye erről azok, akik nem járnak oda, azok nem is tudnak." :)))

"De példul az, aki prémiumautot nem végig vezetett márkaszervízkönyvvel együtt vesz, az egy marha,"

És aki a márkaszervízkönyvet szentírásként kezeli, az is. Van egy autó a baráti körben. 40 éves cégtulajdonos nő vette újonnan. Rajta kívül más nem használta. jellemzően egyedül, esetleg a gyerekekkel. Az első pecsét márkaszervizes, a többi a baráti körbe tartozó okosszervizesé. Törve festve nem volt. most kilenc évesen 180k km. Bármi baja volt minőségi alkatrészt kapott. Évente 4-5-ször a szintén társaságba tartozó autókozmetikus teljes takarítást csinált, + minden ősszel viaszos polír. 120 fölött csak akkor ment, ha együtt mentünk valahova és nem volt kedve vezetni. No, ilyen autót meg ne vegyél soha a pecsét miatt. :)

A férj eközben technikailag leamortizált (de szó szerint) egy passatot, egy Touareget, egy a6-ot, egy Terranot és egy L200-at. Mindben összes pecsét márkaszervizes, mert a garancia végén eladogatja. Már amelyik megérte a garancia végét. A Terranonak a szervíz meg akarta tagadni a garanciális javítását nem rendeltetésszerű használat miatt.:))) Pereskedett velük. Az L200-at pl. tréler vitte a márkaszervízbe, garanciaidőn belül, mert összeszakadt a motorja. Megegyeztek, beszámoltatta, elhozott egy újat helyette. Jelenlegi Passatra most rakatott kerámia fékbetétet, mert a gyári csak 7-8000 km-t bír ki nála. (szétég) Hát, ezek közül vegyél egyet, összes márkaszervizes pecséttel. :D

#538073 Láma Előzmény: #536432

"ez nem versenyautó...."

Tényleg nem, ikább műszaki giccs gazdagoknak. :))) Olyasmi, mint a 2mft-os mobil.

"....nekem van, lassan 12 éve, és nem szar.....vajon miért?

kitalálható...."

Talán, mert annyi km van benne, amennyi ezekben két évesen szokott lenni? :)))

Ennél sokkal többre tervezték. A gondos gazdával kapcsolatban ettől függetlenül teljesen igazad van.

#537468 Kriszti@n Előzmény: #537450

te kis egoista nagybetűvel az Én ?! :DD mondom én vw lupo a nyerő, addig meg álmodozunk:)

#537450 Kissherceg Előzmény: #537424

tudom, hogy ugyanaz, de Én a korábbi modellekről írtam. Nézd meg mennyire tartja árát egy szigonyos és egy lovas... :)

#537424 Kriszti@n Előzmény: #537151

ahogy hallom- a granturismo majdnem mindenben(árban,szervízben) a fele, a vételár is , és ugyanaz a v8 van benne, a váltó is ugyanaz, a fogyasztás(nem mindegy? :) ) hasonló, a szervíz intervallum is..de a vw lupo mindenben veri,kivéve a gyorsulást és a végét :D

#537151 Kissherceg Előzmény: #536771

azok inkább fiat, mint prémium autók, ahogy hallom. Sokat kell szervizelni őket, a grandsportot speciel nem tudom, de elődjeiről ezeket hallottam.

#536989 KawaBazsy Előzmény: #536951

Ezek nagyobb fordulatú motorok, ezért persze, h jobban visítanak. Volt 400-as sor4 motorom, az is visított, érzetre jól ment, de nyilván egy nagyobb leveri. Ha neked 8K+ fordulatszám kell, akkor VTI, Type-R, T Sport, vagy esetleg Ferrari. :-)

#536986 KawaBazsy Előzmény: #536956

Nem gyári, de megbízható minőség, Mazda Mester be is szereli. 1.6-hoz turbó, 1.8-hoz kompresszor van. De sztem játszani elég a gyári motor..

#536956 Sumér harcos Előzmény: #536951

mx5 gyári turbo?

mert az ilyen utolag beszerelt xirxarokban nem hiszek....

egyik haver,vásárolt egy baromi bivaly A4 audi ujszerű szedánt feketében 28(vicc)-as kerekekkel

...hatalmas kéményekkel....látványra gyönyörű....nagyon szép volt a gép...

vmi nagy benzines....lehet a legerősebb 1.8T....de lehet nagyobb...

erre nem volt elég neki,3 nap alatt kiautozta...

hopp szereltetett vmi profi csapattal vhol vmi super turbót(vagy a meglévőt piszkálják ilyenkor mittomén) a gépre,megugrott a loerő vmi 250lóra...

ment,mint a pusztulat....

csak elkezdett xarozni.....egy idő után...

a végén kétszer is kigyuladt menet közben az auto -a motor...óriási szerencséje volt,hogy nem égett ki...

turbo le-auto elad...

#536951 Sumér harcos Előzmény: #536632

vti,és type-r visit...ugy nyifog...

én még mx-5-öt visitani nem hallottam....soha nem megy úgy,mint a honda,még a nagyobb 1.8 sem....

lehetnek olyan adatok gyorsulásra,de érzésben egy vti targa vagy egy integra ugy veri,mint a szél...

ezt az mr2-őt még esetleg eltudnám képzelni érzetre,de nagyon azt sem.....

ettől függetlenül jó az mx5...a legjobb ár/érték/kor(évjárat) arányú auto a piacon,mese nincs...

ugyan az új mx 1.8- euro 5(vagy a franc tudja mennyi már),az meg egyszerűen tényleg egy szánalmas lekvár....

#536798 Előzmény: #536687

Én sem, csak beütöttem egy példát a keresőbe.

Ha érdekel a kérdés, akkor te is nézzed meg, hogy a te szempontjaid alapján van-e különbség a prémiumkategóriában a szervízkönyvesek ára és a nem szervízkönyvesek ára között.

#536793 Előzmény: #536660

Itt arról értekeztünk, hogy miért jó a szervízkönyv egy prémiuamutonál.

Egyebekben, jóval kisebb autoknál is van jelentősége, csak ez általában nem látható, mert csak kétféle ember van, aki ebbe a kérdésbe beleszól: Az egyik az, aki óriási mázlival kifog használtan egy tényleg kifogástalan autot, amit boldogan hajt és semmi problémája nincs, minek utána észt fog osztani arról, hogy felesleges a szervízkönyv. A másik meg az, aki tömegesen van jelen a piacon és a forumokon, no ők azok, akik azt hitték, hogy őket aztán nem lehet átqrni, mert tudnak különbséget tenni egy gondos gazda auto és egy lelakott között - minek nekik szervízkönyv -, mert ők tudnak okosba mindent intézni. Aztán amikor kiderül, hogy cigánytól vettek lovat, meg hogy mibe kerül minden javítás, meg állandóan szervízbe kell hordani az autot, akkor fossák végig a netet azzal, hogy milyen sz*r az adott típus, és hogy olyat ne vegyen senki.

Én ezt látom mindenhol. De mindenki abban hisz, amit akar, aki szeret kockáztatni - egy tőzsdeoldalon vagyunk végülis - az tényleg vegyen vezetett szervízkönyv nélküli autot, az tényleg nem annyira kockázatos, mint az E-star feltámadásában és újbóli felemelkedésében hinni.

#536784 KawaBazsy Előzmény: #536771

Jah, azt már én is néztem, 7 számjegyű áron már f@szák vannak, s nem is olyan feltűnő..