Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#536660 hosszhuszár Előzmény: #536628

ez sem teljesen fedi a valóságot.

Attól, hogy 1 autónak nincs szervizkönyve, még lehet, megkímélt, folyamatosan szervizelt, kitűnő állapotú...

Aki a különbséget nem látja egy lelakott, és 1 gondos gazda autó közöt, annak szalonban kell autót venni....

de ott is érhetik meglepetések...

az én autómnak sincs szervizkönyve, 1 éves volt mikor vetem, akkor volt, de eltűnt...

garanciális koráig szakszervizben szervizelve, minden zörgő, gyanús alkatrész kicserélve, 4 éves kora után pedig én szervizeltem...csak kopó alkatrészeket kellett cserélni rajta, valós 158e km futással.

Kicsit már mint a többi

#536633 KawaBazsy Előzmény: #536592

Jah, a roadsteren belül a Miata az tömegmodell. De én nem akarok semmi kocsit megtartani évekig, eddig 1.5 év a csúcsom. :-) (Volt tkp 2 év is, de ott is 1.5 évnél meglett mellette az utód, utána azt már nem használtam).

#536632 KawaBazsy Előzmény: #536585

Nem mondtam h MX-et végy, de azt írtad, h az ismerősöd kinevette.. azért az árért sztem hibátlan arra, amire kitalálták. Az erősebb motor az 140 ló, vvt + sperr, a VTI Honda gyorsulását hozza (8.7 s 0-100). Ha ez kevés, akkor van turbo meg kompresszor kit, ez utóbbival 200 ló.

#536628 Előzmény: #536601

Én most kétségeid hatására beütöttem egy prémiumautot "kitűnő állapotban", érvényes forgalmival, 120.000 km feletti futással, 2005+ életkorral. Volt vagy ~70, a legolcsóbb már 2,5-nél megkapható, 3-ért már papíron jól felszerelt, jól motorizált jármű is volt. Nagyon alacsony futásteljesítményekkel...

Ezek után csak annyit változtattam, hogy beírtam, hogy "szervízkönyv".

A legolcsóbb hirtelen egy 225.000 km(!)-t futott 3 milliós auto lett, de az összes többi már 235.000 km felett volt és 3,5 milliónál nyitottak.

Nekem nincs különösebb kétségem ezek alapján :)

#536620 hosszhuszár Előzmény: #536601

Elméletileg igen, de csak annak, aki tényleg megbízható használt autót akar venni....

de ez többnyire nem így van, a vevők, a találati lista elejét veszik alap árnak....

ezek az autók, biztos nem szervizkönyves, gondosan szervizelt autók.......

de azokat lehet eladni.....

#536601 kápé Előzmény: #536597

"...a márkaszervízben szervizelt, szervízkönyves járművek minimum 30%-al, de akár 50%-al is drágábbak lehetnek (életkor és érték függvényében), mint az anélküli autok."

pl.?

vannak kétségeim :)

#536597 Előzmény: #536556

A szakszervizet, márkaszervizet eredetileg azért találták ki, mert így az a pénz is a gyárhoz folyt be, de immár jópár éve, amióta nem kötelező oda hordani alkatrészcserére, azóta már egészen másról szólnak.

Ez pedig prémium szegmensben az, hogy ha odahordod a kezdetektől a járművedet, akkor gyakorlatilag mindenre dúrva kedvezményt kapsz, és egész más árakkal kell már számolnod, mint amit mutogatni szoktak az "okosszervizesek". Nomeg, az "okosszervizesek" pecsétei olyanok, ami után a gyártó tetszőleges okból megtagadhatja az egyéb garanciát, garancián túl pedig az egyéb assistance szolgáltatásokat, hiszen ezek már opcionálisak.

Egyebekben pedig, nem hiszem, hogy az "okosszervizesek" például megtehetik azt, hogy "méltányosságból" mondjuk 50-70%(!) kedvezményt adnak a nagy értékű javításokból, a márkaszervíz meg lazán.

Csak ugye erről azok, akik nem járnak oda, azok nem is tudnak.

Ahogy arról sem, hogy a márkaszervízben szervizelt, szervízkönyves járművek minimum 30%-al, de akár 50%-al is drágábbak lehetnek (életkor és érték függvényében), mint az anélküli autok. De példul az, aki prémiumautot nem végig vezetett márkaszervízkönyvvel együtt vesz, az egy marha, ráadásul az ilyenek f*ssák tele a netet azzal, hogy milyen sz*rok a prémiumautók és hogy milyen drága hozzájuk minden.

#536596 Sumér harcos Előzmény: #536595

ez a kettő még kurta esélyes....

MG MIdget,Triumph Spitfire......ez a két tipus még szóba jöhet.....OT vizsga,

#536595 Sumér harcos Előzmény: #536594

http://www.mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&search_type=NU&page_number=5&sort_field=price&sort_order=ASCENDING&body_type_mode=all&make0=TRIUMPH&model0=Spitfire&model_description0=&make1=all&make2=all&year_from=all&year_to=all&mileage_from=all&mileage_to=all&power_from=all&power_to=all&price_from=all&price_to=all&fuel=all&gearbox_operation=all&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&location_country=all&climate_control=all&seats_count=all&doors_count=all&emission_class=all&advertisement_type=all&date_of_entry=all&usage_type=all&vid=149113858&source=MDE&record_index=86&total=106&tab=pictures&called_from=list

http://www.mobile24.hu/…

#536594 Sumér harcos

http://www.mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&search_type=NU&page_number=1&sort_field=price&sort_order=ASCENDING&body_type_mode=all&make0=MG&model0=Midget&model_description0=&make1=all&make2=all&year_from=all&year_to=all&mileage_from=all&mileage_to=all&power_from=all&power_to=all&price_from=all&price_to=all&fuel=all&gearbox_operation=all&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&location_country=all&climate_control=all&seats_count=all&doors_count=all&emission_class=all&advertisement_type=all&date_of_entry=all&usage_type=all&vid=163694137&source=MDE&record_index=20&total=59&tab=pictures&called_from=list

#536592 Sumér harcos Előzmény: #536585

max az mx egyetlen hibája,ha egy gyönyörű aranyszinűt hozok magamnak,hogy rohadt sok van belőle...

pedig ha most vmit veszek az garázstöltelék lesz hosszu évekig....akár veterán koráig...

erre pedig az mx alkalmatlan....

ha mx lesz,akkor azt el is adom....

#536585 Sumér harcos Előzmény: #536516

mx5?nekem nincs nagy gondom vele,max lehetne bivalyabbra huzva:)

renault-azt én sem vennék,ez a példány az utolsó...

de nagyon megbecsüli magát a büdös,semmi baja továbbra sem....

pedig mondanék rá rosszakat,de semmit nem költök rá....

155ezernél szurők olaj....nyár elején 10ezerért egy klima töltés-és azóta az is jó...

#536556 kápé Előzmény: #536549

Én is így gondolom az ilyeneknek találták ki a márkaszervizt(9500Ft rezsióradíj)

Gondolom a szerelő nem tart minden ügyfélnek szakmai konferenciát a lehetőségekről.(és ha tartott volna,megérti v. elhiszi?)

Mondta hogy szar és kész.

Ki kell cserélni.

#536549 hosszhuszár Előzmény: #536544

Konkrétan a kötelező szervizekre gondoltam.....

15e km-ként olajcsere, pl.....de inkább 10 ezrenként, minimum minden 2. olajcserénél szűrő csere is....ez alapvető, ha ezt nem tudja egy cukrász, vagy pék, az járjon gyalog, vagy fizesse a szerviz költségeket...

Na ezek az autók rontják a statisztikát...

A szerelő, meg ha elmondta volna a corsa tulajnak, hogy mivel járhat egy vezérműszíj szakadás, lehet, nem mondja, jó az úgy.....

#536544 kápé Előzmény: #536432

Egy "pék vagy cukrász" akinek semmi műszaki érzéke az hogyan tartson "karban"

Sokan azt sem tudják mikor van a műszaki,vagy pl. hol a nívópálca,v keréknyomás..stb

Alapvető dolgok.

Ma voltam centíroztatni szerelönél.

Bent áll 1 corsa-kérdem,mi van vele?

Mondja a szerelő -mult héten bent volt a corsa,hogy nyikorog az ékszíj.

Kicserélték,közben ellenőriték(szemrevételezés) a motort,-monda a tulajnak szar a vezérműszíj.

Tulaj-nem baj jó lesz még az

Most szakadt vezérműszíj csere + ami evvel jár(szelep csere+stb...)

#536519 hosszhuszár Előzmény: #536518

Ha egy járműnek a motorja csak 100-120 ezer kilométert bír ki nagyjavításig

ez hülyeség.....karbantartás kérdése....

szerk:

különösen érzékenyek a motor olajra, főleg a benzinesek....

ha nem belevaló olaj kerül bele, károsodhat, igen hamar....pl....