de pont ilyen lesz :)
Mikrovállalkozások a fő célpont.
Ill. "kényszervállalkozások" olyan segítése, hogy képes legyen valóban felváltani egy főállást, minden szempontból jobban járva vele.
de pont ilyen lesz :)
Mikrovállalkozások a fő célpont.
Ill. "kényszervállalkozások" olyan segítése, hogy képes legyen valóban felváltani egy főállást, minden szempontból jobban járva vele.
No de miért ne lennének mikro szinten a vezetők következetlenek? A tőkepiacok következetesek? Nem. Adósságot, adóssággal elimináljuk...nagyszerű hurrá....! Foltozgatunk, hónapról, hónapra dobjuk át "hot potato"-ként a problémát, másra kenve az okokat. Ja és a problémát kiváltók oldják majd meg a problémát...nagyszerű, gratulálok....
"Amiből az következik, hogy aki ezt el tudja képzelni, annak természetes az, hogy LEHETSÉGES olyan vezető, aki jól csinálja a vezetést FÜGGETLENÜL A HIBÁITÓL, mig azok, akik nem tudnak sem vezetni, sem a vezetést nem tűrik (mert individualisták), azok számára az, hogy valaki MEGFOGHATÓ SZEMÉLY (nem pedig elvont hatalom) felettük áll, akinek több joga van, mint nekik az maga a diktatúra. Mert ők nem következetesek, csak magukat nézik, és mindig mást mondanak, avagy csinálnak érdekeiknek megfelelően."
Jó megfogalmazás. Együtt tudok érezni ezzel a alárendeltségi kapcsolattal, sőt elfogatható is számomra (mint beosztott mondom).
"Vagyis, a KÖVETKEZETESSÉG az, amit számon lehet kérni akár vállalatban, akár párkapcsolatban, akár gyereknél, akár felnőttnél, akár politikában: MERT EZ AZ, ami az igazságosság az emberek szemében."
Ja, egyetírunk :-)
" vagyis a hierarchikus rendszerben a következetes vezető szinonímája az IGAZSÁGOS, ami más szóval, kissé bakugrással MAGA A DEMOKRÁCIA. Az, hogy az "alsóbb szinten állók" egyformák és egyformán ítéltetnek meg."
Valahogy úgy. Igazság szerint arra értettem (nem kizárva amit írtál persze), hogy ha lényegtelen dolgokban karakán vonalas, hatalom elvű, akkor rendben van, de a lényeges dolgokban is legyen az, csapjon az asztalra, és EHHEZ KAPCSOLÓDÓAN VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET a végrehajtandó parancsért, ne nyárfalevélként hárítsa lejjebb a megoldás módját "oldjátok meg" jelszóval, a sz@r úgy is lecsorog módján. Vagy, ha ne biztos magában az se OLYAN n agy baj, hisz ha eszes, konstruktív beosztottak veszik körül, akkor ahogy írod együtt haladva segítik a főnököt, de akkor mindig legyen nyitott, ne csak amikor úgy akarja a főnök
Ez jelenti nekem a következetesség.
x
"Most nem egészen értem mire szeretnél kilukadni, te mit kezdenél ezekkel az emberekkel, akik semmihez sem értenek,..."
Nem, nem tudom kedves _AT_ magamam is ingatag lábakon állok, másokon meg nem szeretnék ítélkezni, életben is bántottam már meg sokakat, nem akarok belemenni ebbe. Ezért se kritizálom a kormányzatot, mert nem könnyű az ország minden szegmensében lehetőleg legmegfelelőbb, legszolidárisabb, de igazságos döntést hozni. Csinálják, én is csinálom a magamét, ebbe fektetek energiát, nem a kritikákba. De értem a kérdésedet, és a költői kérdéseddel is egyetértek.
Nyilván adómból én sem szeretnék szabad bölcsészek munkanélkülijét állni. Keserű váltás lesz ez sokaknak....ha akarnak enni és melegedni, fürödni.
Azért a 3-500e km-es A6-os, sok gazda után, az azért tényleg le van lakva. Ebben az esetben az "új autot" kapjon volt a szempont :)
"Érdekes, tartós bérlet már nem éri meg ennél a szintnél (csak naiv kíváncsiságból)."
A veszelt többé-kevésbé így értettem :)
""Az eurózóna legfőbb problémájára a megoldás az eladósodás megfékezése, és a hitelállományok leépítése. A fentebb említett megállapodás Rogers szerint csak újabb lehetőséget teremt a pénzintézeteknek, hogy még több hitelt vegyenek fel hosszabb távon - véli a guru.""
No Comment......De Nyilasi is ezt 6 éve mantrázza, viszont a világ tőkepiacai, hogy fogadják??? Na hogy? Kitörő örömködéssel. Vicc (tragikomédia) az egész....
"Egyébként, nehogy azt hidd, hogy nincsenek sokan, akiknek önmagában az Audiból Skodába átülés is dráma lenne. Még a fenti példa esetében is."
Igen? A kormányzatnál (ahhoz közeli intézményeknél) vérig sértve nyilatkoztak azok (Ókovács is talán) akiknek nem jutott új SuperB. Hogy a 300-500000-et futott folyton rossz A6-okkal kell szenvedniük, ne higgyük, hogy irigylésre méltóak ezek a régi Audik.
"A következetlenség az egyik legnagyobb vezetői hiba. Szóval én vállalom az alkalmazotti létet, de igénylem a karakán, következetes főnököt is. Hol vannak már a Vito Corleone típusú megfontolt vezetők....:-)"
Ezen járt egy kicsit az agyam. Szóval, valójában az igazi VEZETŐ következetes. Nem hibátlan, de igyekszik következetes lenni. És tudod mit jelent ez? Egy vállalkozásnál, hadseregben, uralkodó osztályban, vagyis a hierarchikus rendszerben a következetes vezető szinonímája az IGAZSÁGOS, ami más szóval, kissé bakugrással MAGA A DEMOKRÁCIA. Az, hogy az "alsóbb szinten állók" egyformák és egyformán ítéltetnek meg.
EZÉRT volt igazságos Mátyás, AZÉRT, mert következetes volt. Ezért lehet egy következetes vezető akkor is elfogadott, sőt tisztelt, ha kívülről kifejezett diktátornak néz ki. Mert kiszámítható, mert lehet hozzá alkalmazkodni, és nem kivételez. EZ az igazán jó vezetÉS, és vezetŐ. Amiből az következik, hogy aki ezt el tudja képzelni, annak természetes az, hogy LEHETSÉGES olyan vezető, aki jól csinálja a vezetést FÜGGETLENÜL A HIBÁITÓL, mig azok, akik nem tudnak sem vezetni, sem a vezetést nem tűrik (mert individualisták), azok számára az, hogy valaki MEGFOGHATÓ SZEMÉLY (nem pedig elvont hatalom) felettük áll, akinek több joga van, mint nekik az maga a diktatúra. Mert ők nem következetesek, csak magukat nézik, és mindig mást mondanak, avagy csinálnak érdekeiknek megfelelően.
Csakhogy Mátyás királyt nem lehet sem gyártani, sem választani. Ezért találták ki azt régebben, hogy legyen "öregek, avagy bölcsek" tanácsa, akik már elfogulatlanok, és ezért találták ki a demokráciát, amiben mégiscsak valamiféle konszenzusra törekvés van. Azonban, ahol ezt a működést pontosan értették, ott azt is értették, hogy a lényeg az, hogy VEZETVE legyen az ország, az állam, vagy a birodalom, azaz, ha nincs gond, működnek a dolgok, akkor lehet vitázgatni, mert ez igazából lényegtelen, ha viszont gond van, akkor muszáj vezetni, irányítani, mert másképpen nem megy.
Vagyis, a KÖVETKEZETESSÉG az, amit számon lehet kérni akár vállalatban, akár párkapcsolatban, akár gyereknél, akár felnőttnél, akár politikában: MERT EZ AZ, ami az igazságosság az emberek szemében.
Mert így lehet az, hogy egy diktátor hatalommal bíró embert akár szeretnek és tisztelnek is, mig az öncélú hatalompusztítás mindig a káosszal jár együtt, mert a vezetés hiányában minden egység széthullik akár a családról, akár országról beszélünk.
" Ebbe lehetett volna beszállni azzal, hogy veszel vontatókat és akkor mindent intéztek volna"
Érdekes, tartós bérlet már nem éri meg ennél a szintnél (csak naiv kíváncsiságból).
Most nem egészen értem mire szeretnél kilukadni, te mit kezdenél ezekkel az emberekkel, akik semmihez sem értenek, de nem is akarnak semmihez sem érteni, avagy azt képzelik magukról, hogy sokkal több pénz járna nekik, mint amennyit megkereshetnének a létező állásokban?
"...és ettől szeretnéd megóvni az olvtársakat."
Attól is hogy túl sokat, és attól is, hogy túl keveset költsenek, vagyis hogy legyenek egyensúlyban :)
Egyébként, pont most olvasom:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/penzugyi_katasztrofa_fenyegeti_a_vilagot.169427.html
Ugyanazt, amit én már mióta mantrázok:
"Az, hogy lehetővé tesszük a bankoknak, hogy még több hitelt vegyenek fel, nem oldja meg a problémákat, hanem ellenkezőleg, azokat csak súlyosbítja. Az embereknek be kell fejezni a felelőtlen, jövedelmük által nem fedezett költekezést" - tette hozzá.
Az eurózóna legfőbb problémájára a megoldás az eladósodás megfékezése, és a hitelállományok leépítése. A fentebb említett megállapodás Rogers szerint csak újabb lehetőséget teremt a pénzintézeteknek, hogy még több hitelt vegyenek fel hosszabb távon - véli a guru."
Ebből is látszik, amit nemrégiben írtam: az, hogy nem mindegy, hogy ki mondja. Van, akinek szentírásnak veszik, ha ugyanazt mondja, mint az, akitől ugyanazt szentségtörésnek...
"De az A1-ből (prémium mini) SuperB-be (népautó közép-felső kategóriás) való átállás értelmezhetetlen volt így nekem."
Mert te downgrade-et akartál írni, én meg arra hívtam fel a figyelmedet, hogy ez nem Audi-ból Skodába-t jelent. Ez JÓVAL KISEBBE való KÉNYSZERŰ átülést jelent. Egyébként, nehogy azt hidd, hogy nincsenek sokan, akiknek önmagában az Audiból Skodába átülés is dráma lenne. Még a fenti példa esetében is.
"Bővíteni akart? "IPO"-zott? Ajjaj, gyanús :-)"
Nem, arról van szó, hogy egy kisebb cég megcsípett egy szállítmányozási kontingenst, de nincs hozzá elegendő járműve. Ebbe lehetett volna beszállni azzal, hogy veszel vontatókat és akkor mindent intéztek volna (a szó jó értelmében), de annyira szűk a margin, hogy nagyon pontosan kellett volna számolni - ez végülis nem jött össze.
"Szépen lassan eljutunk oda, hogy semmihez nem ért. "
Ebből bezony morgás lesz. Pedig elhiheted nem mindenki kezében lesz lapát, vasvilla, PLC-modul, villáskulcs és hegesztőpáka. Sőt...viszont ezek a kezek rakják majd a kövér ikszeket az LMP-hez és az MSZP-hez. Jó kis elégedetlen (bölcsész és társai) szavazótábor formálódik, mi kell még az ellenzéknek...?
"Az egyik legnagyobb szállítmányozó céghez lehetett volna becsatlakozni, de meguntam, tegnap azt mondtam, hogy nem várok tovább, erre nincs időm."
Bővíteni akart? "IPO"-zott? Ajjaj, gyanús :-)
"És ezt ma már igen súlyos hibának tartom. Nem a magasabb életszínvonalról lemondást természetesen, hanem a túl sok lemondást. Mert nem lehet később pótolni."
...és ettől szeretnéd megóvni az olvtársakat.
"Audiból Skodába volt az eredeti állításod, "
De az A1-ből (prémium mini) SuperB-be (népautó közép-felső kategóriás) való átállás értelmezhetetlen volt így nekem. A1-ből Fabiába (mivel nincs kisebb, de ha jól hallom lesz VW Up! hoz hasonlóan), akkor értem.
"Én a nőknek szeretnék valami frappánsat tanácsolni, ebben nem tudok mondani valami ütőset."
Pedig már mondtam :) Menjenek jól férjhez ;)
"DE, mi van akkor - akár nő akár férfi - , ha az illető humán beállítottságú? (nyelvtudáson kívül)."
Szépen lassan eljutunk oda, hogy semmihez nem ért. Akkor meg mit csodálkozik? Humán érdeklődés aztán főleg tanuljon nyelvet, mondjuk kínait, oroszt, kurrenset. Például :)
"és a terrorisztáni csinvonyikoktól,"
Ez új. Ők kicsodák?