Re: nincs cím
Előzmény: #526623"Világos, és rendben is vagy ahogy csinálod, de huncut módon azt nem említetted, hogy életpályád elején TE IS IDŐT áldoztál fel a vállalkozási életpáyládra ugyanúgy ahogy tőkejövedelmisták kivárnak."
Nem pontosan értem, hogy mire gondolsz, persze hogy így kezdődött nálam is, mint mindenkinél.
"tehát te is az elején lemondtál egy magasabb életszínvonalról"
És ezt ma már igen súlyos hibának tartom. Nem a magasabb életszínvonalról lemondást természetesen, hanem a túl sok lemondást. Mert nem lehet később pótolni.
"Ha azt írtad volna, hogy A1-ből Corsába azt értettem volna."
Audiból Skodába volt az eredeti állításod, én erre írtam, hogy még csak az sem szükségszerű, hogy egy ilyen váltás visszalépés lenne ;)
"Most rávágom, és kérlek szofisztikáld a saját véleményeddel, az első 5-7 évben megtakarítani, majd 10-20 milla meglévő megtakarításnál, ami már dolgozgat"
Arra szerettem volna utalni, hogy egy versenyképes tudással nem feltétlenül szükséges ennyi pénzt sem összerakni, pláne "gyorsan". Ez is egy irányzat, de nem feltétlenül ennek kell a célnak lennie.
"(ami arra elég, hogy reálértékét megtartsa), jó tartalék, lehet élvezni az életet jobban."
Azt élvezed jobban, amit korábban is élevezhettél volna, ha nem halmozol fel ennyi pénzt :) Valójában számolj egyszer utána, nem fogsz összességében jobban élni, ha egy teljes életpályát végignézel. Ahhoz nagyon komoly munkát kell a megtakarításba fektetni, de akkor meg az abba fektetett munkának a gyümölcsét élvezed, egy kvázi másodállás fizetését :)
"50 milla felett? Hát, ahogy írod, az nem az én páylám, így nem írok hülyeségeket, hogy letrmpfolj :-DD"
Annyit írtam, hogy abból amit leírsz, nem az látszik, mintha egy 100 millióhoz tartozó életszínvonalat el tudnál képzelni.