Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516270 Előzmény: #516253

"Érdekes logikával dolgozol mivel uzsorásozol, imf-ezel, bankozol stb amik a szótáradban a sátán megfelelői kb aztán idézel egy porfoliómenedzsert mint számodra mérvadó véleményt. :)"

Nem. Számomra az imf nem bank, a bankokról nem szokásom rosszat írni, ezzel szemben azon intézmények, amelyek banknak nevezik magukat, azokat nemes egyszerűséggel leuzsorázom. Azt az intézményt pedig, amely az ország tönkretételét vágyja, azt szintén nemes egyszerűséggel lesátánozom, mert nem szokásom polkorrektkedni.

Vagyis:

imf==a gonosz, a liberálbolsevik gazdaságpolitika pénzügyi terrorszervezete.

bank==pénzzel foglalkozó, azt kezelő banki tevékenységeket végző szervezet.

uzsorás/kelet indiai társaság==pénzt felvevő, spekulatív pozíciókkal, semmiből pénzt gyártó helytartóság, amelynek a dolga a megbízók üveggyöngyeinek a helyi bennszülöttekre való ráerőltetése.

portfoliomanagger==spekuláns. Ha normálisan működik, profitot akar termelni, akkor nincs vele semmi baj, ez a dolga, hiénákra is szükség van az állatvilágban.

És én ezeket nem keverem össze :)

"Nyilvánvaló, ha kemény munkával sikerül rosszabb szintre leküzdenünk a megítélésünket mint amilyen valójában a helyzetünk alapján indokolt lenne, akkor vonzók vagyunk, az árazásaink is vonzók stb."

Na ne röhögtess már, ahol 2010-ben voltunk azt valahol a béka alsó ülepe alatt kellene keresni, úgy a trágyadomb alján. Ebből a szempontból az, hogy 2008/2009-hez képest bedezodorozták a trágyalét, az lehet, hogy kellemesebbé tette a fuldoklást, de valójában lényegileg semmin sem változtatott. Ennek megfelelően jelenleg a megítélésünk leginkább attól rossz, hogy kiderült az igazság, a tróger költségvetések, az uzsorára, hazudozásra épített GDP összeomlása, ami persze, hogy az ezen szocializálódott elemzők számára maga a dráma, ugyanakkor a racionálisan gondolkodók számára ez maga a Kánaán, mert végre igazat mondhatunk és az történetesen már jobb, mint amit Európa nagyrésze elmondhat. Az, hogy az imf mit gondol rólunk, azt tudjuk, azt, hogy micsoda mocskot terjeszt azt is tudjuk. Ugyanakkor felhívnám figyelmed arra a megítélésre, amely példátlan módon pár hónapja struktúrális alapok befagyasztását helyezte kilátásba és arra, amely már most el is akarja törölni ezt az undormány határozatot.

Magyarország megítélésével valójában semmiféle probléma sincs, a probléma a liberálboslevik médiával van, amely folyamatosan olyan színben akarja feltűntetni az országot, ami egyáltalán nem igaz rá. Szó se róla, nagy gyakorlatuk van a destruktivitásban, de ahogy ma már említettem, szemmel látható az, hogy ezzel híveket már nem tudnak maguknak szerezni, legfeljebb elbizonytalanítani, hiszen semmit sem tudnak mondani, amit mondanak, attól pedig az inaktívokon kívül (akiknek ugye oszkogatni akarnak) mindenkinek csak égnek állhat a haja. De már kérdeztem, te mit csinálnál vissza, ha mégis 2/3 lenne a neked tetsző hazaáruló és idegeneket behívó horda kezében - arra nem tudtál válaszolni.

Márpedig felhívom b. figyelmed arra, hogy amig azt nem tudod megmondani, hogy mit csinálnál másképpen a JÖVŐBEN, avagy, hogy a JÖVŐBEN mit csinálnál vissza, addig nem igazán van értelme a jelenlegi irányt szidalmazni, hiszen annak csak akkor van értelme, ha tudnál jobbat.

Ez ügyben külön felhívtam figyelmed arra, hogy az imf megállapodással semmire sem mennénk, hiszen a legelvadultabb liberálbolsevik ideológia szerint is legfeljebb 1-200 milliárddal kerülnénk beljebb, amiről te is pontosan tudod, hogy semmire sem lenne elég, vagyis az imf hitel, mint "megoldás" súlykolása nem több, mint rosszindulatú demagógia, és ez aztán a legjobb eset. Mert ugye egy 14.500 milliárdos adóbevételű országban azt mantrázni, hogy ennek az 1-1,5% megtakarítása lenne a "megmentés", az nyilván nem több, mint nyilvánvaló hülyeség.

"Tudod olyan ez a szitu mint egy lakatlan szigeten egy nővel , valószínűsítem egy idő után bármilyen legyen is vonzónak tűnne. :)"

Esetleg nézzed meg, hogy milyen is az az imádott imf-ed és pénzügyi maffiád. Tényleg annyira hozzászoktál, hogy már azt sem veszed észre, hogy valójában egy büdösborz és anakonda keveréke :)

"Sok munka vár még szeretett kormányunkra mire mi mint ország ott tartunk ahol én szeretném látni."

Ebben történetesen egyetértünk, tényleg hosszú idő lesz még a sz*rból kivakarni az országot. De legalább elkezdtük. Az pedig hatalmas dolog.

"Csak kicsit több szakértelmet, és profizmust vigyenek bele ha kérhetem."

Amennyiben a mondatod minden kommentár nélkül érted, akkor ez teljességgel természetes elvárás. HA azt, hogy az olyan liberálbolsevik ideológiáknak engedjenek, mint az imf doktrinák, akkor meg attól mentsen meg minket a JóIsten.

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516253 banyaiz Előzmény: #516248

Érdekes logikával dolgozol mivel uzsorásozol, imf-ezel, bankozol stb amik a szótáradban a sátán megfelelői kb aztán idézel egy porfoliómenedzsert mint számodra mérvadó véleményt. :)

Nyilvánvaló, ha kemény munkával sikerül rosszabb szintre leküzdenünk a megítélésünket mint amilyen valójában a helyzetünk alapján indokolt lenne, akkor vonzók vagyunk, az árazásaink is vonzók stb.

Tudod olyan ez a szitu mint egy lakatlan szigeten egy nővel , valószínűsítem egy idő után bármilyen legyen is vonzónak tűnne. :)

Sok munka vár még szeretett kormányunkra mire mi mint ország ott tartunk ahol én szeretném látni. Csak kicsit több szakértelmet, és profizmust vigyenek bele ha kérhetem.

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516248 Előzmény: #516198

Naszóval, bármilyen furcsa számodra, de bizony egyáltalán nem az a helyzet, hogy Magyarország elől elzáródnának a pénzcsapok, ha nincs imf, hanem egyenesen nyílnak meg a csapok és pont azért, mert biztonságosak vagyunk.

És utána jön számodra az összes többi mondat, ami olyan, mint az ördögnek a szenteltvíz, olvassad csak:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/itt_a_jo_hir_meg_mindig_hisznek_magyarorszagban_a_nagyhalak.168078.html

"néhány alapkezelő úgy véli, hogy Magyarország gazdasági kilátásai kevésbé komorak más európai országokéhoz viszonyítva, miközben a magas állampapírhozamok megfelelőnek mondhatóak a kockázatokra"

"Magyarország fogyókúrára akarja fogni az államot, miközben Európa nagy része nem teszi ezt meg"

"Nem gondolkodunk a magyar állampapírok eladásában, nagyon vonzó szinteken alakítottuk ki pozíciónkat"

"Michael Cirami portfóliómenedzser, [...] hozzátette, hogy befektetéseinek egy részét még mindig tartja. Az alap olyan országokba igyekszik fektetni, amelyek kevésbé kötődnek Nyugat-Európa problémáihoz"

"Magyarország a növekedés útjára léphet, mert számos kiadás oldali reformot hajtott végre az elmúlt évtizedben, miközben más országok az olcsó hitelből éltek"

Majd a lényeg után mindenki hozzáteszi a számukra előírt kötelező uzsorás dogmát: "Ja igen, bár jó minden, azért vegyünk fel még az imf-től is hitelt" :D

törölve

#516247 banyaiz Előzmény: #516239

Dehogyis sértődtem meg. :) Nem vagyok én ilyen könnyen megbántódó típus. Csajokkal szemben amúgy sem árt egy kis szelektív hallás, sőt kifejezetten egészséges. Ez csak vicc volt mielőtt megbántódsz.

Ezen a fórumon egyedül AT tud kihozni a sodromból erről sem tehet valószínűleg, de az is csak kemény munkával sikerül néhanapján neki. :)

Re: törölve

#516243 Előzmény: #516239

Kérlek benneteket, és mindenkit, hogy a személyes ügyeket privátban beszéljétek meg - köszönöm! :)

törölve

#516239 Dr. ursi Előzmény: #516234

sajnálom ha megsértődtél rajta :o( megbántani nem akartalak, de én így látom, s látlak téged, legalábbis a fórumos énedből ez jön le.

törölve

#516234 banyaiz Előzmény: #516218

Most azt teszem amit a Kedves Vezetőnk tenne ebben a szituban, ha egy ilyen bírálat éri mint amivel most te illettél engem.

Ezért az mondom ezek szerint te engem képzettnek és értelmiséginek tartasz, ez örömteli. :) A többit nagyvonalúan átlépem. Ezt még Viktor is megsüvegelné mennyire szelektív tudtam lenni, és a pozitívumokra tekinteni. :)

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516219 Előzmény: #516198

"Túl sokat feltételeztek itt az imf-ről, egyébként Magyarország is tagja. :)"

Igen, ez a tipikus uzsoramaffia demokrácia - az USA joga az, hogy az ideológiáját a világra erőszakolja, a miénk meg az, hogy befoghatjuk a pofánkat. Vajon miért nem demokratikus az IMF vezetőjének választása? Vajon miért mindig ugyanaz a pénzügyi hatalom adja? Vajon aki a vezetője, annak nem kötelessége azok érdekeit nézni, akik odateszik? Akkor innentől miről is beszélünk? Mi feltételezünk sokat? Hiszen te mondtad, hogy az imf célja az, hogy a liberálbolsevik ideológiára kényszerítse a bajba került országokat, mert csak akkor hajlandó pénzt adni, ha behódolnak neki és az ideológiának.

Ez utóbbi pedig sokminden, de nem banki gondolkodásmód.

Ahogy te is írtad: ez egy ideoógiát exportáló szervezet.

"De Viktor ahogy politizál én azon csodálkozom, hogy velünk egyáltalán még szóba állnak."

Ahhoz képest, ami a te véleményed, éppen az osztrákok dícsérik szembe a politikát, az elmult pár napban a fél gazdasági világsajtó, az EU bevezeti ugyanazokat a szabályokat, Szlovákia pedig copy+pasteli az egész gazdaságpolitikát. Innentől már miért ne állnának vele szóba? Két év alatt gatyába rázta az országot, szembement a választókkal, hogy rend legyen a költségvetésben, irányt, gazdaságpolitikát jelölt ki - erre mások több cikluson át is teljességgel képtelenek, Kádár óta pedig végképp képtelen volt erre mindenki (ebbe egyébként az első Orbán kormányt is beleértve).

"Helyükbe lennék én azt mondanám el lehet tolni a biciklit aztán ha nagyon kell lóvé tudjátok a feltételeket. Persze ezt nem tehetik meg, fel kell venni a diplomatikus stílust."

Meg egy frászt így van. Ők ugyanis pontosan tudják, hogy nem kell a pénzük, még az sem, ami itt van. Ezért kell felvennük ezt a stílust és az erőszakot, hogy mégis rá tudjanak erre valahogy kényszeríteni. Már számos esetben leírtam, tessék már észrevenni, nem mi kuncsorgunk, ők akarnak ránk erőszakolni. Nem Magyarország megy oda, hogy kell a pénz, hanem az egész uzsoramaffia által pénzelt pénzügyi világhiradó akar minket a felvételre rákényszeríteni. Olyan ordító ez már, hogy szinte nincs is miről beszélni.

Az meg külön szépségetesen szép dolog, hogy a nagy "demokrácipárti" intézmények azt akarják elérni, hogy ne egy több szereplős demokratikus tanács döntsőn kardinális ügyekben, hanem egyetlen személy, akit ők helyeznek oda. Akkora ordító diktatúra és urambátyámoskodás, hogy csak úgy zeng tőle a ház, és ez például téged azért nem zavar, mert neked az a diktatúra, amely az érdekeidet szolgálja, az tulajdonképpen nagyon is megfelelne, nekem meg egyetlen egy sem.

"A gazdasági kényszer is kétélű dolog . Szóval teljes káosz, és anarchia."

A fejedben :) Ezzel szemben ha nem tűnne fel, a gazdasági kényszert ők akarják alkalmazni, hogy ránk erőltessék az uzsorát, de már annyira belekavarodtak, hogy a teljes értékelésük, ideológiájuk maga a káosz és anarchia. Ezzel szemben errefelé pont rend van és kiszámíthatóság, hiszen az, hogy az ágazati különadók meg fognak maradni, HA NINCS EU szintű javulás - azt minden józan ember tudhatta. Tehát nincs semmi újdonság sem. Ahogy abban sincs, hogy ezúttal sem tudják és fogják azt a fogyasztókra áthárítani.

A Telenor bukni fogja az ügyfélkörét, és lehet, hogy most lesz szinte kvázi monopol a Telekom, ha átvállalja az adót. Az persze lehet, hogy ettől kevesebb lesz a profit - de ahogy tanult nemzetközi multivezetők mondják - azért aggódjanak a részvényesek. Egyebekben nekik nem az a feladatuk, hogy a profit legyen nagyobb(!), hanem az, hogy a piaci részesedés legyen nagyobb. Azt meg most kilóra megvehetik, ha olcsóbbak lesznek.

Tudod, valahol ebből látszik ám igazán az, hogy milyen az, amikor belecsap az állam a lecsóba és abba az állóvízbe, amiben kvázi tök ugyanannyi minden szolgáltatás ára, mert szépen elkartellezik. MOST már nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust, és már szépen el is indult a differenciálás - idióta Telenor, érdekes Vodafon és meglátjuk a Telekomot. Ekkora változás évek óta nem volt a piacon, mint ami ebből lesz.

Egyebekben, a gazdasági kényszer egész Európában adott, ehhez képest mi egészen jól elvagyunk, ami tulajdonképpen példátlan. Avagy, ahogy említettem, a "bezzeg szlovákok" a nagy GDP növekedésükkel több adót kell emeljenek, mint amit mi emelünk.

Végső soron pedig, bármennyire nem tetszik neked, de minden létező gazdasági sajtó elismerte, hogy a mostani kormány nem csak rendbetette, hanem fenntartható pályára is tette a költségvetést. Egy kormánynak pedig - bármilyen furcsa a számodra - de pont ez a dolga. Azaz a legfontosabb szempontból, a fenntarthatóságból és nem adósodásból éppen kiválót teljesítettek. Az, hogy ez a módszer valakinek nem tetszik, az nem baj, azért szép a demokrácia. Az viszont, hogy valaki azt a módszertant használja, hogy ezt anarchiának, meg káosznak, meg kényszerzubbonynak akarja beállítani, az rendkívül aljas módszertan az én véleményem szerint, hiszen ez nem más, mint a nyílt gyalázkodás azért, hogy MÁSOK KERÜLJENEK HATALOMRA, akik esetleg majd személyes érdekekből jobbak lesznek.

Ugyanakkor az, hogy valaki ennek a vágyának akár idegen hatalmak megszállása árán is érvényt akar szerezni, az már a hazaárulás kategóriája nálam, mert én egy ilyen gondolattól is iszonyodnék, mert ez olyan, mint amikor a szovjetek "behivatták" magukat, avagy az, amikor a nácikat "behivatták" a nyilasok. Úgy tűnik manapság ugyanaz van, csak most az imf-et akarják behívni, hogy a nép helyett döntsenek az ország sorsáról, hogy hű párttagság (pénzügyi világ) újra teljhatalommal rendelkezzen és pusztíthasson.

Én ezt nem szeretem, megmondom őszintén. Mondhatni, megvetem.

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516218 Dr. ursi Előzmény: #516198

kedves bánya íz :o) te tényleg nem látsz a dolgok mögé.

pedig azt anno még virág elvtárs is felismert, mondta i pelikánnak ... amit a süket fülével hall, amit a vaksi szemével lát, stb.

ez a felszín.

a többit nem kommentálom, mert önmagáért beszél.

sajnos az ún. képzett diplomás értelmiség nagy része ilyen megfelelési kényszertől szenved már régóta.

pedig nem kéne.

Re: Görögországnak ki kell lépnie az eurozónából?

#516203 Előzmény: #516024

Érdekes a gondolatod, hogy a jobbak csináljanak új devizát, tetszetős nézőpont, ez így eszembe sem jutott. Ugyanakkor, így első blikkre azt mondanám, hogy ez valójában csak annyi "segítség" lenne, hogy nem kellene önállóan pénzjegyet nyomtatniuk, ugyanakkor éppen az lenne vele a legnagyobb baj, hogy nem tudnák azt irányítani. Másrészről, szerinted milyen értéke lenne annak a devizának, amit a "déliekre" hagynának? Nem túlságosan valószínű. Aztán meg, ez ugye egyből a nullára írná le az EUR követelések értékét, amibe nyilván a ""nagyok"" nem mennének bele.

Ami azonban egyből bevillanat, az az, hogy az úgynevezett "nagyok", valójában Németország. Namármost, képzeljed el, hogy az EUR zónát elhagyja Németország, akkor bizonyosan bevezeti a Reichsmarkot (direkt így írom), és még bizonyosabb, hogy ahhoz SENKI sem csatlakozhatna. Innentől kezdve pedig az EUR összeomlana, mert mindenki (Franciaországgal az utolsók élén) magára hagyná.

Az meg tényleg nem lenne jó. Akkor már inkább Peso, Líra és Drachma, ha már nem lesz közös pénz. Ugyanakkor, ha még más nézetből nézem, az EKB fedezetű, kibocsájtású, kezelésű MÁSODIK EUR (avagy másodlagos EUR) teljesen ugyanazt a feladatot jelentené.

Ha tehát így nézzük: Akkor nem éremes egy új devizát bevezetni a piacra, ami az "erőt" képviseli, és nem utolsósorban nem kellene az EUR-nak, mint potenciális tartalékvalutának az értékét lerombolni. Szóval, szerintem vagy Drachma, vagy EEE a délieknek.

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516198 banyaiz Előzmény: #516151

Túl sokat feltételeztek itt az imf-ről, egyébként Magyarország is tagja. :)

Nemzetközi stabilátást kell nézniük, nyilván vannak olyan szituk mint pl egy görög helyzet, vagy akár egy spanyol ahol mindent felülírhat az, ha becsődölnek nagy a gáz, és ezért odaadnak pénzeket olyan feltételekkel amivel egyébként nem adnák.

De Viktor ahogy politizál én azon csodálkozom, hogy velünk egyáltalán még szóba állnak. Helyükbe lennék én azt mondanám el lehet tolni a biciklit aztán ha nagyon kell lóvé tudjátok a feltételeket. Persze ezt nem tehetik meg, fel kell venni a diplomatikus stílust.

Eu pedig ezer sebből vérzik. Egyrészt egységesség kellene , másrészt egy gazdasági válság van, önálló nemzeti érdekek amit a politikusok meglovagolnak mert különben ők buknak bele, ha túlfeszítik a húrt az sem jó, ha nagyon megengedők az sem, közben egy egységesség, egyforma elbírálás képét kell mutatniuk.

De pl egy ilyen Viktor forma nemzetvezetővel szemben egyetlen érv van a gazdasági kényszer, mert korábban hiába küldték neki az ajánlásokat ezt vagy azt ne fogadja el semmibe vette.

A gazdasági kényszer is kétélű dolog . Szóval teljes káosz, és anarchia.

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#516151 Dr. ursi Előzmény: #515751

ismét jól látod.

érdekes amúgy hogy sok eurót nem használó ország - köztük Svédország - jegybanktörvénye sem felel meg az EKB által elvárt jegybanki függetlenség kritériumainak (ezt ők írták le, nem én :o))

na de kérem én nem értem miért kéne egy eurót nem használó ország jegybanktörvényének megfelelnie az ekb-nak ?

imf.

most épp a spanyoloknak akarnak hitelt adni ... míly kedvesek és előzékenyek, majd ők kisegítik a spanyolokat - amúgy ők juttatták oda őket ahol most vannak gazdaságilag.

az imf mögött álló erők.

mi is hiába kapálództunk hogy nekünk nem kell mert tudjuk magunkat finanszírozni - és ezt folyamatosan bizonyítjuk is - mégis erőltetik, hiszen ránk akarják kényszeríteni azokat a korlátokat, bilincseket amivel majd ők diktálhatnak.

véleményem szerint egyébként most is csak olyan imf hitel lesz, amit mi akarunk.

vagyis ha imf nem oylat ad, akkor nem lesz.

értsd nem készenléti hanem védőháló

kénytelenek voltunk ezt kitatlálni, jó magyar észjárással, hogy viszek is ajándékot (vagyis az lesz amit akarsz kedves imf) meg nem is (vagyis az lesz amit mi akarunk) :o))) Hála az Égnek hogy ilyen kormányunk van.

egyébiránt attól féltenek minket hogyha felhasználnánk a devizatartalékot - érdkees mennyire fontos nekik a magyar emberek devizatartaléka ... - akkor a befektetők kivnnák a pénzüket és a forint brutál begyengülne, és nem lenne devizatartalékunk ugye amivel megfékezzük a gyengülést.

hát nemtom, de imf-t tanulmányútra kéne küldneni svájcba és japánba meg még egy két országba ahool bőven volt van devtart és valahgy mégse sikerült megálljt parancsolni a valutájuknak :o) igaz ők ás irányba álltak de ez ebből a szmepontból mindegy.

mert imfbe nagyon hülyék ülnek (vagy épp pont azért mert a mögöttük lévők irányítják a devpiacot) ha azt képzelik h a napi 4ezer mrd-s devpiacon bárki is megálljt tud aksztani bármely devizának bármely irányba ha a naygtőke (pont azok akik imf mögött vannak) beindul

Görögországnak ki kell lépnie az eurozónából?

#516024 prospero

Látszik, hogy mekkora probléma a görögöknek és a déli perifériának az euro. Mekkora probléma a drachmára történő visszatérés.

Szerintetek miért nem inkább abban gondolkodnak, hogy maradjon az euro a periféria országokban, a hasonló fejlettségű magországok pedig hozzanak létre egy saját devizát ami az ő fejlettségi szintüknek megfelelő, azaz ők lépjenek tovább, ezzel segítve, hogy a periféria országok euroja a gazdaságuk által kívánt megfelelő értékre beálljon. Az EKB pedig mindkét devizát kezelné. Így nem kellene közös euro kötvény, nem kellene levezényelni a drachmára történő visszatérést, ami valószínűleg egész Európát meg fogja rengetni. Vagy nagy hülyeség, amit mondok?

http://www.portfolio.hu/gazdasag/vilagbank_fel_kell_keszulni_a_gorog_kilepesre.168071.html

Világbank: fel kell készülni a görög kilépésre

2012. június 1. | 08:51

"Az eurózónának fel kell készülnie arra, hogy Görögország kilép az eurózónából, ellenkező esetben ugyanis gazdasági veszélyövezetté válhat a térség - véli Robert Zoellick, a Világbank elnöke. Zoellick szerint a politikusoknak mentálisan is fel kell készülniük.

Robert Zoellick, a Világbank hamarosan leköszönő elnöke a Financial Times mai számában az eurózóna kilátásairól írt. Zoellick szerint az eurózónának fel kell készülnie arra, hogy Görögország kilép az eurózónából és a bankok külső segítségre szorulnak. Ha ez nem történik meg, akkor könnyen lehet, hogy a térségből gazdasági veszélyzóna lesz.

A tagországoknak készen kell állniuk, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak a bankoknak... "de távolról sem világos, hogy az eurózóna állam- és kormányfői mentálisan felkészültek-e erre a lépésre" - véli Zoellick. Szerinte az egyszeri pénzügyi segítség valószínűleg nem lesz elég, ez ugyanis az alacsony hitelezési aktivitás problémáját nem oldaná meg.

Hasonlóan nagy kihívást jelent a problémás országok (például Spanyolország) középtávú finanszírozásának biztosítása. Zoellick szerint ennek két módja lehet: a bankok ESM-en keresztüli feltőkésítése, vagy az eurókötvények. A németek azonban egyelőre mindkét lehetőséget elutasítják. "

Mégsem lesz tartós a recesszió?

#515957 prospero

http://www.mfor.hu/cikkek/A_folyamatosan_bovulo_feldolgozoipar_ujra_50_fole_emelte_a_BMI_t.html

"2010 júliusa és 2011 júliusa között folyamatosan bővült a magyar feldolgozóipar. Azonban az azóta eltelt hónapokban csak négyszer történt hasonló havi szinten, amire 2008-2009 óta nem volt példa. A mostani érték 2011 júniusa óta a második legmagasabb érték, és felülmúlja a változatlanságot jelző 50,0 pontot, olvasható az MLBKT üzleti jelentésében.

Májusban a szezonálisan kiigazított Beszerzési Menedzser Index (BMI) 52,2 pontra emelkedett, így 5,1 százalékponttal magasabb az áprilisi értéknél (47,1). Május összességében átlagos hónap volt a korábbi években, a hosszú távú májusi átlag 1996 óta (52,1) enyhén múlja alul az e hónapban mért értéket.

A termelési mennyiség indexe nőtt áprilisi értékéhez képest, és így már egy hónap szűkülés után jelzi a termelt mennyiség emelkedését. A mostani érték közepesnek számít, az elmúlt 15 évben nyolcszor volt nagyobb az index értéke májusban.

Az új rendelések indexe erősen emelkedett, és a mostani a nyolcadik legmagasabb májusi érték 1995 óta. Az új rendelések állománya így másodszor nőtt az idei évben, és harmadszorra az elmúlt nyolc hónapban. Ilyen mintázatra utoljára 2009 közepén volt példa.

A májusi szállítási átfutási idő ideje rövidebb lett áprilishoz képest, bár az ütem minimális. A korábbi májusi értékeket nézve az idei a nyolcadik legalacsonyabb érték 1995 óta. Az index értéke huszonkilenc hónap után került 50,0 pont fölé, amire korábban nem volt példa.

Pályázatot vagy pályázati tanácsadót keres? Kérdezze szakértőnket!

A vásárolt készletek csökkenni kezdtek a 2012 február és március között tapasztalt növekedést követően, negyedszer az elmúlt fél évben. Az idei májusi érték az elmúlt tizennégy év értékei alapján átlag alatti, és a harmadik legalacsonyabb. 2010-ben hét hónapban jelzett csökkenést az index, 2011-ben az arány hat-hat lett, 2012-ben egyelőre három-kettőre vezet a csökkenés.

2011 októberben csökkent a foglalkoztatottság a feldolgozóiparban, ami novemberben és decemberben is folytatódott. Januárban azonban a foglalkoztatottsági index értéke emelkedett, és 50,0 pont fölé került, ami azóta is megmaradt, és az ütem némileg nőtt áprilishoz képest. A korábbi májusi értékeket nézve az idei a harmadik legmagasabb 1995 óta (2002 és 2011 után), és bőven az 1995 óta mért hosszú távú átlag felett van."

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#515761 Előzmény: #515754

Sehogy nem tudod finomítani azt, hogy egy idegen hatalmak által irányított és finanszírozott, egyebekben profitorientált szervezet akar beleszólni egy szuverén állam működésébe, méghozzá azon a szinten, amelyet gazdaságpoitikának hívnak.

Ez ugyanis casus belli lenne ha hadsereggel történne, és minimum elfogadhatatlan egy normális világban, amelyben az államhatalom és a néphatalom szuverenitása megkérdőjelezhetetlen.

Ez egyszerűen a népszuverenitás felülírása egy szűk hatalmi csoport érdekeiben.

Ez pont a gőzeke. Erőszak, agresszió, egy szűk csoport érdekének kiszolgáltatni egy egész nemzetet. Nincs mit finomítani, nincs mit fínomkodni.

A terrorgőzeke, az terrorgőzeke.

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#515754 banyaiz Előzmény: #515751

jajajaj. :) Látom nincs érzéked a finom részletek iránt. Gizikéről írok és gőzekét olvasol ki belőle, közben meg törlöd a fele hozzászólásomat. Pihenjünk. :)

...

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

#515751 Előzmény: #515692

"No de nem írok ennyi ortodox dolgot ide mert jön AT és kitörli az egészet. :)"

Dehogy törlöm, különösen azt, amiben ENNYIRE elszólod magad.

"Hmm, azért nem adja oda bárkinek bármikor mert azzal a céllal hozták létre azért tőkésítik ha vhol gond van akkor hitelezzen, de úgy, hogy próbálja az adott országot megfelelő irányba "terelni" gazdaságilag. Ezt azzal tudja elérni, hogy a hitelnyújtás előtt, közben feltételeket támaszt ellenőriz stb."

Na kéremszépen: Magyarország MINDEN létező paraméternek megfelel a költségvetésével, Európa és világbajnok számos tételben. Tessék mondani, hogy van az, hogy amikor a liberálbolsevikok voltak hatalmon, akkor ezek nem számítottak, csak az ország pusztítása, most hogy nincsenek ott, akkor meg az, hogy újra úgy legyen minden, mint ahogy akkor volt?

Tessék mondani, tényleg nem tetszett észrevenni, hogy azt tetszett leírni, hogy az "IMF azon pénzügyi körök érdekeit KÉNYSZERÍTI RÁ a bajban lévő országokra, amelyek a megbízói érdekeit képviselik?" Tessék mondani, tényleg nem látszik a SAJÁT véleményed alapján, hogy az IMF arról szól, hogy az uzsoramaffia világképét erőszakolja rá mindenkire?

"Ha nem vesszük igénybe akkor is szükségünk van hitelre csak piacról az drágább , és adott esetben be is fagyhat."

Nem akarlak elkeseríteni, de újólag megjegyzem, hogy semmi szükségünk több pénzre, ugyanis sokkal több van, mint amire a legextrémebb esetben (totális befagyás) esetén szükségünk lenne. Ez egyszerűen tényszerű. Nem mellesleg, az a piac, ami úgy fagy be, hogy Magyarországnak egy fillér sem jut, az szó szerint a világvége lenne, amikor egyáltalán nincs pénz a piacon. Egyebekben csak az ár a kérdés egy kapitalizmusban.

Vagyis, ha tényleg hiszel a kapitalizmusban és a szabad piacban, akkor helyből elképzelhetetlennek tartanád azt, hogy egy rendezett költségvetésű országnak ne adjanak hitelt a piacon.

Ezzel szemben azt én nagyon is el tudom képzelni, hogy ha nem fekszünk le az uzsorások intézményesített terrorszervezetének (imf), akkor kiküldik, hogy nem kaphatunk pénzt. EZT én is elhiszem, EZT tényleg el tudom képzelni. De erre sem az a válasz, hogy lefekszünk az uzsorának.

Világosan leírtad: Az imf célja az, hogy liberálbolsevik világ legyen, amiben az uzsoramaffia diktatúrája érvényesül és az ő kezükben összpontosul minden hatalom.

Bár nincs ehhez köze, de nyilván nem véletlen, hogy éppen egyesül a Rockefeller és a Rotschild klán, persze, szép csöndben. De nem kell az összeeskvés elmélet, maradjunk a saját szavaidnál:

"azzal a céllal hozták létre [az IMF-et... a szerk] akkor hitelezzen, de úgy, hogy próbálja az adott országot megfelelő irányba "terelni" gazdaságilag."

És ebben a kontextusban a megfelelő irány az, amit a pénzügyi ditkatúra megkíván.

QED. Köszönöm, erről beszéltem.