Renault Mercedes emblémával?? Ez már a vég, Józsinak gyász Sumérnak mellkidüllesztés.. :-)
http://www.autonavigator.hu/haszonjarmu/az_uj_mercedes_citanrol_reszletesen-7529
Renault Mercedes emblémával?? Ez már a vég, Józsinak gyász Sumérnak mellkidüllesztés.. :-)
http://www.autonavigator.hu/haszonjarmu/az_uj_mercedes_citanrol_reszletesen-7529
jók voltak a festések a kétlábúakon:)
Ilyen adók nekem nincsenek. :-)
A Mazda az nekem csak móka, a 635 Csi viszont 25 éves koromban nagy szerelem volt..
http://www.yourdiscovery.com/video/wheeler-dealers-revisited-bmw-635/
http://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/altalanos_sebesseg-ellenorzes_az_utakon-7525
kedd szerda csütörtök ,sok sok trafi........a xarházik...
Most discovery channel:
Autókereskedők (Wheeler Dealers) Mazda MX5 (1. rész)
Jó móka
Adtam neki én is még üvegre külön waxot azt már régóta használom egész jó esőben ha haladsz víz elég könnyen lekerül szélvédőről ablakokról, és nem szárad rá olyan foltosan tisztítószer, turtle wax ablakmosó vagy vmi ilyesmi a neve nem egy drága cucc, de nem rossz. Adtam neki még gumiápolót kerekre, külső műanyagápolót. De ezeket csak másnap mert kitikkadtam. :)
Viszont ilyen króm tisztítom nincs az hasznos lenne a jelre szépen csillogjon. :)
bőr kevés van benne sebváltónál esetleg azt kellene megápolni még. Adtam neki belső kárpittisztítót is és belső műanyagápolót de azt megint máskor mert már úgy éreztem magam mint egy mosómedve annyit takarítottam a gépet. .)
Amit nézegettem ezek a Zaino cuccok nagyon jókat írnak róluk de olyan árban vannak, ha sok évig használod abból a pénzből lefényeztetheted újra a gépet. Így most nem próbáltam ki.
Nekem is egy szűk napos meló, ha rendesen kiglancolom a kocsit, itt kívül-belül megkapja a szükséges anyagokat (belsőápoló, bőrápoló, polír paszta, króm paszta, stb). Ez a kezelés autómosókban 20+E ft szokott lenni.. Most Motip pasztám van, az bevált.
Elmondom a munkamenetet.
Nagynyomásúval lemostam, samponozás, nagynyomású, sampon nagynyomású. Ekkor kb tiszta volt utána száradás, polírozás, waxolás a teljes kocsin 1 nap kisebb megszakításokkal, de úgy, hogy már elnagyoltam a végére, karom elfáradt. Másnapra nem akartam hagyni mert garázsban is porosodik vmennyire aztán moshattam volna újra.
Eddig mindig csak samponozást, mosást adtam a gépeknek kb 2 havonta. :) De jó ez a waxolás.
Te milyen anyaggal művelted?
Értem én amit mondasz, hogy élményautózás stb jó is az biztos de nekem ez nem annyira fontos kérdés. 3-as szedánom van nem a legfrisebb modell 1-el korábbi benzines 1,6. Igényeimnek tökéletesen megfelel esetleg egy 6-os dízel/benzines még szóba jött, sokat nézegettem de végül nem léptem.
Esetleg mps ha már kaland. De tök felesleges lenne nekem nem használnám ki. :)
Én minden kocsimat meg motoromat pasztázom már tizensok éve, itt is kijön, h neked ez meló, nekem hobby, mert simogathatom az autót. Egyszer vegyél a használos kocsi mellé vagy helyett egy olyat, amit nem észérvek alapján veszel, hanem azért mert tetszik, s mindig vágytál rá. Mindjárt megértesz engem.. :-)
Bármelyik kocsim is volt érzelmileg kötődtem hozzá. Arra gondolok, hogy eszébe jut az embernek mennyi helyen jártunk, miket éltünk át "együtt" stb. :) És ez vsz nem érték függő elsősorban nekem, kocsiknak lelkük van. Én amúgy is ragaszkodom a használati tárgyaimhoz:)
Megpolíroztam végül mazdát sonax cuccokkal csináltam sonax extreme polír+wax, és sonax brillant wax a végén. Kézzel csináltam, de azt hiszem ez volt első és utolsó alkalom polírozásra, legalábbis kézzel. Javított valamit rajta de messze nem annyit amennyi meló volt vele, kezem elfáradt rendesen. Szépen leszedte róla a kátrány egyéb maradványokat kilincsek környékén mikró karcokat is halványította, de azért még gyakorolni kellene. Waxot viszont évente egyszer vszínű megadom neki szép fénye lett tőle, kérdés mennyire lesz tartós az anyag. Árban sem voltak drágák 2000 Ft/db körül voltak cuccok hozzá pár alkalomra még maradt is belőle.
Wartburgoztam az első 4 évben, utáltam, mint a szart. :-) Már akkor is autób.zi voltam, s nagyon fájt a fogam egy rendes kocsira. Mint írtam, nekem ez hobby, életemben nem volt melóba járós, vagy használós tucat autóm (csak céges), mind nyalogatni van. :-) Amiről beszélsz, azt a motorom tökéletesen hozza, megbízható, kényelmes, viszont kopottka, de ezért nem féltem..
Attól is függ vsz korábban milyen autókon szocializálódtál pl én jól elvoltam régen kocka ladával is, vagy skoda 120-ammal, kicsit rozzant gép volt de nem hagyott ott sehol, és nem kellett miatta aggódni , hogy valahol megkarcolják , vagy kicsit meghorpad, vagy ilyesmi. Kicsit horpadt, nosza elő a kalapácsot igazítsuk helyre.)