Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gasztronómia

Re: nincs cím

#428708 kerikoma Előzmény: #428679

Házi szalonna, házi szalámi, házi sonka, házi kolbász nem éppen a legolcsóbb dolgok:-) Én már a saját szalámiból és kolbászból kifogytam sajna, szalonna tán egy tábla, sonka még egy fél és jöhet az új disznóvágás.

Saláta levesnél jártunk úgy, hogy milyen olcsó, aztán mikor kiszámoltuk, simán egy pörkölt ára benne van:)

Re: nincs cím

#428681 Sumér harcos Előzmény: #428671

a pirosaranyakkal vigyázni kell azért,tele van EEE akármikkel,mindenféle mű izfokozokkal....nem egy természetes kófic....

erős pista-édes anna szintén zenész....

a hétvégén paprikáskrump…

#428679 Sumér harcos

a hétvégén paprikáskrumpli lesz,úgy néz ki ,bográcsban....

gyors,egyszerű,olcsó-mivel minden alapanyag otthon megtalálható hozzá ...nem lesz kecmec-lehet nézelődni mellette,kevésbé kell figyelni:))

zsiron,háziszalonna...üvegesre...

rá hagyma(finomra vágott) a bográcsban.....

miután,üvegesre,aranysárgára pirult,

hozzá a háziszalámi-mely előtte felszelésre került.....

ekkor jól kisül a szalámi zsirja,mely pirosra festi a bogrács tartalmát a hagymás szalonnával adja az alapizt rendesen ugye....

utána hozzá a tetszésszerint feldarabolt házi bioburgonya...felöntjük...

házi fűszerpaprika....só..és én dobni fogok bele a végefelé 2 csipőspaprikát egészben-ezt később bárki tetszésszerint használhatja,aki szereti a csipőst....

miután megfőtt a burgonya,elkészült-legyen sűrű állagú,megfelelő izű,szinű.

a bekerülési összeg szinte 0 azaz 0 forint....

Re: nincs cím

#428671 kerikoma Előzmény: #428665

Nem, nem én is csak bográcsba főzök, viszont én paradicsomot is rakok bele. Lejjebb írtam egy kakaspörköltet, amit a Balcsin csináltam. Szoktam minimális pirosaranyat is bele rakni, dehát minden ház más szokás:-)

Pl most szedtünk szombaton le egy adag füszerpaprikát, már lógnak is az eresz alatt. Utána amikor teljesen megszáradt egyenként letördeljük a szárat és nagyon figyelünk arra, hogy a belseje nehogy véletlenül is beteg, vagy penészes legyen. Csak az egészséges szár nélküli paprika megy a darálóba és azt használjuk a szalámi töltéseknél is meg halszálé, pörkölt főzéseknél is.

Hosszú lé nálam se jöhet szóba, mártogatni szeretek:)

Re: nincs cím

#428665 Sumér harcos Előzmény: #428609

igen ezt mind birkánál,mind őznél is gyakran alkalmazzák.....:)

ugyan olyan március körül főztünk egy birkát,ott nem csináltuk...

de 2 éve főztünk egy bogrács őzet,ott igy történt nálunk is...

lábasba főzted végig?bográcsot jobban szeretem....minden célra...

a magamrészéről,pörkölteknél nagy trükk nincs a továbbiakban-hagymás alap zsiron(olaj soha szóba sem jöhet) stb stb...

ami nálam tuti,hogy nem kerül bele semmi sallang-tehát mű pirosarany(izfokozokkal),erős pista,bolti egyéb vmik-nincsenek .....

nem teszek bele paradicsomot,utálom köménymagot,babérlevelet....szarvashoz esetleg minimális vörösbor vkinél,de a én ezt sem szeretem...

akkor paprikából csak saját,házit használok-szentségtörésnek számit a bolti vacak.....

végül pl.egy birkánál mindig abból kell kiindulni,hogy egy juhásznak ezelőtt régi időkben mi volt kéznél egy birkapörkölthöz a pusztán? só,paprika,hagyma, birkahus,zsir-esetleg akadhatott egy jó csipős paprika,ha otthonrol kikerült....

lényegében egy pörköltet ezen alapanyagokból kell tudni remek módon elkésziteni,semmi más nem kell hozzá,felesleges.....hosszúlére én sosem engedem,legyen állaga ,sűrűsége,a házipaprikától szine....

Re: nincs cím

#428609 kerikoma Előzmény: #428527

Igen elkészült, első nap 14-en ettünk belőle gyerekestől, de kicsit besokalltam és vasárnap ebédre gyorsan meghívtam még 6 embert. Gombával készítettem, jól sikerült.

Egy trükk volt az egészbe (egy szakácstól kaptam az infót) hogy amikor felkockáztam egy nagy lábasba bele raktam, felöntöttem vízzel, egy gyors forralás és azt a habos lét leöntöttem és csak utána kezdődhetett a pörkölt főzése.

De utólag is jöhet bármilyen tanács:-))

Re: nincs cím

#428578 Sumér harcos Előzmény: #428574

az összesen vagy két lánclevelet,mindig roppant kételkedve,csak szakérteni tettem be a mo-topikba.....kérve az aktuális kiscsapat hozzáértését,kritikáját:)

na, hát ha ilyen gonoszbácsi barátaid is vannak,akkor ha kilépnél az ismeretlenség homályából,megmutatnád füzimiskád,barátok lehetnénk-ugy távoznánk ezen utelágazódásból feltehetőleg,mint két kicsi fonzi:)

Stahl kapcsán felteszem a kezem,legyőztél,nincsenek további érveim:)

Re: nincs cím

#428576 GáborGábor Előzmény: #428574

" ... kinek a pap, kinek a papné,"

Nekem speciel, a Stahl nagyon bejön.

;)

Ha valaki lezsírozná egy pesti összejövetelre, biztosan én is elmennék ...

:)

Re: nincs cím

#428574 Netmaster Előzmény: #428552

Rendben, a legközelebbi lánclevelet megkérjük, hogy mutasson be egymásnak. :)

Persze, hát hogy is lennél antiszemita. Nekem is vannak rasszista barátaim, imádom őket. ;)

Bizony, hatalmas bűn, ha valaki nem szakmabeli, le is kéne csukni az összes nagymamát rögtön, akik képesek valami saját receptet papírra vetni (bár főzőműsorba ritkán mennek). Figyelj, semmi gond vele, hogy nem szimpi a Stahl, kinek a pap, kinek a papné, de akkor felesleges olyan kifogásokat keresni, mint az egyszeri nyuszikás viccben, hogy megint nincs rajta sapka.

Re: nincs cím

#428552 Sumér harcos Előzmény: #428547

ismered pár forrásomat?:)

akkor közös ismerőseink vannak,igy éppen ideje lenne személyesen is találkoznunk,egy stocky találkozó keretén belül legalább:)

én nem vok antiszemita,rágalom-nekem zsidó barátaim vannak,Budáról és több megyeszékhelyről is,csupa MÜTF-ös:)van alibim:)

na ,a most Buday-t sem kedvelem,de legalább szakmabeli...

http://www.mostabuday.hu/budaypeter.php

nem egy kiöregedett fruska-további problémákkal-allűrökkel,semmi szakmaisággal...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Stahl_Judit

de az utolsó soraiddal tegyük fel vmilyen szinten még 1-et is érthetek:)

Re: nincs cím

#428547 Netmaster Előzmény: #428546

Nálad sosem lehet eldönteni, mi a titok, és mi a kamu. Ismerem már pár forrásodat. :)

Ha már a lényegről van szó (és amit semmiképp nem felejtettél volna megjegyezni rögtön, te kis nem látens antiszemita, az valóban teljesen lényegtelen), az ilyesmi kaja-showműsor ugyanolyan színészkedés, mint amit a filmekben látsz. Ami legalább annyira hiteltelen, ha azt nézed, kicsoda a színész a megformált alakhoz képest.

Ettől függetlenül bőven lehet huszadrangú szakács, műsorvezető, akárki.

Re: nincs cím

#428546 Sumér harcos Előzmény: #428542

már megint vicceskedsz,Te kis diszpolgár:)))

valóban rendkivül szégyellem,hogy helytelenül irtam a nevét,de fáradságot sem vettem,hogy megnézzem a helyes leirást..pff...ekkora arcom van látod:)

cukrosnak cukros,de titok-pedig nem lepra-olvasni kellene róla?

nem feltétlenül szerzem olyan forrásból az ismereteimet:)

látod megint elsiklottál a lényeg mellett:)te kis látens antiszemita:)de majd segitek:)

a lényeg abban rejlik,hogy hiteltelen egy ilyen műsorban,minden szempontból...

Re: nincs cím

#428542 Netmaster Előzmény: #428539

Ki a fene az a Sthal? :)

Nem Stahl Juditra gondolsz? Hol olvastad róla, hogy cukorbeteg?

Nem baj, legalább a lényeg ott volt a hozzászólásban: bibsi. :D

imádom pl. az ilyen Stha…

#428534 Sumér harcos

imádom pl. az ilyen Sthal konyhája műsorokat...

mindenre bugja a drága bibsi lány,hogy ezt igy szereti azt úgy szereti....

imádja,jól megcukrozza,fűszerezi,mindig igy késziti úgy késziti stb. stb.

1. egy nulla gasztro leányka

2. tudtommal súlyos inzulinos cukorbeteg-na most ez nem gond-sajnos nagyon sokan,csak akkor a fenti kijelentéseiben,mind mind hazudik,mint a kutya.....

mert bizony nem eszik igy és nem késziti sem igy sem úgy......

tavaly szeptemberben Bra…

#428531 Sumér harcos

tavaly szeptemberben Brac-on a horvátoknál,volt érdekes gasztro élményem....

megtaláltuk a sziget legöregebb,600 éves éttermét,mely 600 éve ugyanazon család kezében van...

történelmi utazás volt...nem ilyen tengerparton molonál tömegétterem napernyővel,hanem a sziget belső településeinek egyikén...

azonfelül elég érdekes és drága étlap ötvözte......de mindenképpen nem hétköznapi...

a tulaj,semmi pincérgönc,civilben leül a vendégek asztalához,beszélgetni,rendelést felvenni....

miután megvolt-az adott herkentyű kisütése a vendégtérben folyik a vendég előtt,melyhez odainvitálnak,mind mutatni,mind fotozni-közben sétát lehetett tenni a ház 600éves pincéjében-hogy ott mit tárolnak...

rendkivül egyedi hangulat....mintha csak meghivott vendég lenne mindenki a házban.....

a rendelt herkentyű egy nagyméretű lepényhal volt sütve....ehető Alien volt....de nem magyar konyha:)

Re: nincs cím

#428527 Sumér harcos Előzmény: #420766

na,ha észreveszem ezt előbb mondok vmit....:)

gondolom elkészült vhogyan....:)

Birkát,Őzet az elmúlt években többször csináltunk,szarvas dettó ugyanez-ugyan pörkölt célra én jobban szeretem az őzet....

szarvasból mangalica hussal keverve készitettünk háziszalámit,vagy sütöttük,mint a vaddisznót...de pörköltnek sem rossz...