igen ezt mind birkánál,mind őznél is gyakran alkalmazzák.....:)
ugyan olyan március körül főztünk egy birkát,ott nem csináltuk...
de 2 éve főztünk egy bogrács őzet,ott igy történt nálunk is...
lábasba főzted végig?bográcsot jobban szeretem....minden célra...
a magamrészéről,pörkölteknél nagy trükk nincs a továbbiakban-hagymás alap zsiron(olaj soha szóba sem jöhet) stb stb...
ami nálam tuti,hogy nem kerül bele semmi sallang-tehát mű pirosarany(izfokozokkal),erős pista,bolti egyéb vmik-nincsenek .....
nem teszek bele paradicsomot,utálom köménymagot,babérlevelet....szarvashoz esetleg minimális vörösbor vkinél,de a én ezt sem szeretem...
akkor paprikából csak saját,házit használok-szentségtörésnek számit a bolti vacak.....
végül pl.egy birkánál mindig abból kell kiindulni,hogy egy juhásznak ezelőtt régi időkben mi volt kéznél egy birkapörkölthöz a pusztán? só,paprika,hagyma, birkahus,zsir-esetleg akadhatott egy jó csipős paprika,ha otthonrol kikerült....
lényegében egy pörköltet ezen alapanyagokból kell tudni remek módon elkésziteni,semmi más nem kell hozzá,felesleges.....hosszúlére én sosem engedem,legyen állaga ,sűrűsége,a házipaprikától szine....