Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsde

SOK NAGY OFF

#44187 DLPH

Aggyisten. Beoffolok ide, legfeljebb letörlitek.

1, Herceg sikerült észrevennem, hogy küldtél egy mailt, amit nem sikerült elolvasnom ennek már jó ideje. Küldd el újra ha fontos.

2, Kratya tégy meg mindkettőnknek egy hasznosat. Küldj egy mailt ide : dlph@freemail.hu hogy tudjak hová írni. Köszönöm.

Ennyit a tőzsdéről.

Sziasztok.

Re: Rally?

#44172 Kissherceg Előzmény: #42057

A Danubius Hotels Nyrt.-nek 5,15 milliárd forint adó előtti vesztesége keletkezett 2009 első negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 1,66 milliárdos veszteséggel, az idei eredményben a pénzügyi veszteség 3,48 milliárd forintot tett ki - közölte a társaság csütörtökön a nemzetközi számviteli szabvány (IRFS) szerinti, konszolidált gyorsjelentésben.

A pénzügyi eredményben 3 milliárd forint volt a forint leértékelődése miatti árfolyamveszteség, amelynek többsége nem realizált. A társaság üzemi vesztesége 1,67 milliárd forintot ért el, míg 2008 első negyedévében 1,55 milliárd forint volt a működési vesztesége. A szállodacsoport bevétele az első negyedévben 8,77 milliárd forint volt, 4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 9,16 milliárdnál.

A csoport valamennyi tagja veszteséges volt üzemi szinten, a legnagyobb 1,34 milliárd forintos veszteséget a magyarországi szegmens könyvelte el. A magyarországi szállodák árbevétele 5 milliárd forint volt, 12 százalékkal kisebb a múlt évi bázisnál, amit indokol, hogy a szállodák foglaltsága 50,3 százalékról 43,6-ra csökkent.

hirdetés

A csehországi szegmens üzemi vesztesége 126 millió forint volt, a szlovákiai szállodáké 144 millió forintot, a romániai házaké 57 millió forintot tett ki.

A Danubius csoportszinten 0,7 milliárd forintot költött beruházásokra, szemben a 2008. első negyedévi 1 milliárd forinttal. A 8,285 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság konszolidált saját tőkéje március végén 51,7 milliárd forint volt, 2 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A Danubius részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában lehet kereskedni. A papír a csütörtöki tőzsdenapot 25 forintos erősödéssel, 3800 forinton zárta. Az elmúlt 52 hétben a részvény legalacsonyabb árfolyama 3500 forint, a legmagasabb 7210 forint volt.

#42057 bargain_hunter Előzmény: #42053

Ja-ja! :-)

Parkoltatom én is most a pénzt.

Korrekcióra várok.

Meg rengetegen mások is.

Ezért aztán limitált lesz az esés, szerintem.

Max 10-15 %.

Mert utána gyorsan záródnak majd a shortok, ugrálunk vissza rengetegen a long pozikba! :-)

#42050 Kissherceg Előzmény: #42046

azért ott esés is kicsit más ütemben zajlott és válság mértéke szintén különbözött. Az egy gyorslefolyású likvidálási hullám volt, nemzetközi szinten medvében nagyobb emelkedés ,csak 1930ban volt, de esés mértéke is rekord. Csak a jövőre nézve Én is megemlíteném :)

a chartjaid megvannak, az előző két bét macira gondoltam :))

Rally?

#42046 bargain_hunter

Felhívtam ma brókeremet a kocsiból, mondja már meg nekem mi a helyzet a piaccal.

Brutálisat emelkedtünk, mondja nekem a telefonba.

Ennyit ilyen rövid idő alatt még sose emelkedett a Bux mióta megvan, erősködik nekem.

Shortoljunk!

Hát én úgy emlékszem, hogy 98 –ban röpke 3 hónap alatt emelkedtük vagy 70-80 %-ot, replikázok vele.

Nem létezik, szól vissza.

Hazajöttem megnéztem.

Jól emlékeztem.

Itt van 1998-as esés, meg emelkedés:

http://kepfeltoltes.hu/090512/bux_1998_www.kepfeltoltes.hu_.png

Itt meg 2008-2009:

http://kepfeltoltes.hu/090512/2009_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ez a mostani nudli emelkedés idáig.

Persze 98-ban azért ott az év vége felé már volt két rendes korrekció, amiből aztán tovább tudtunk menni, ami most hiányzik még, ám látható, hogy volt már rá példa a történelemben rövid idő alatt ilyen durvának tűnő emelkedésre.

Re: Gondolatok ...

#31478 exmnbs1 Előzmény: #31446

Engem is zavar az eltünése, utolsó üzenete arról szólt, hogy a medvét sikerült elkerülnie.

Ugye nem ette meg?(((((((

#27466 Hathor Előzmény: #27362

HÉÉÉKÁSS van utazás topic, napok óta várom ezeket jó kis leírásokat oda.

#27362 exmnbs1 Előzmény: #27356

Már vége volt az óvodának mikor legközelebb mentünk. Idejében, talán korán is indultunk, fél 2 körül, nagyon tűzött a nap. Pilisborosjenő elejéig mentünk busszal. Megváltoztattam a tervet, a piros kockát és pirost választottam egyenesen a Nagykevélyre, és lefelé Kevélynyergen át vissza a faluba.

Ment minden simán csak a piros elütése körül jött a gond. Egy nagyon meredek csúszós rész jött, és gyanút fogtam, hogy eltévedtünk, ilyen helyre nem tűznek ki utat. Egy sárkányrepülős srác ugyan arra kevert le a hegyről cuccostól, de lejönni persze nehezebb volt. Visszasétáltunk, meglett az út és egyszercsak tök váratlanul ott volt a Nagykevély csúcsa. Leültünk a sziklára, csúcspanoráma. Megérte akármilyen dögmeleg volt. Meglett Kevélynyereg is, és a kéken lejöttünk a faluba. Nagyon egyszerűnek tünt. az út lefelé.

Azóta sok helyen jártunk pl Dobogókőn, Rám-szakadékban, és sosem kellett feladni a célt

de a Kevélynyereg a fiam kedvence

#27356 exmnbs1 Előzmény: #27348

Pünkösd körül kíséreltük meg másodszor a Nagykevély bevételét. Pilisborosjenőre busszal akartam menni de gyerek rádumált, hogy a szeméttelepig bkv-zunk. Belementem. Azzal kezdődött, hogy a fiam szólt, hogy elhagytuk. Mivel nagyon jól tájékozódik leszálltunk és visszagyalogoltunk. Egy idő múlva bent Ürömnél szóltam, hogy nem lesz ez jó. Megvártuk a következő buszt (vagy fél óra), 5 megállót tévedett.)))

Ugyanazon az úton mentünk fel mint először, a változatosság kedvéért előrerohant én pedig rosszul léptem. De szerencsém volt, nem lett belőle baj. Felmentünk a Lovardához. A Kálváriát nem néztük meg, mondván nincs idő. Aztán (bár város tök száraz volt,) óriás pocsolya következett. Jöttek le valahonnan egy susnyásból de helyiek voltak akik nem a jelzést figyelik, hanem tudják az utat és úgy elmagyarázzák, hogy nekik tök világos. Valamilyen erdészeti utat emlegettek, ami kajakból felvisz. Én a másik útat választottam, de nem volt jelzés. Vissza a susnyáshoz, Kálváriára is sort kerítettünk mégis, kék jelzés előkerült, majd újra eltünt.

Tudtam, hogy a Teve Sziklák felé kell menni, hát meg is találtuk másodszorra, majd eltévedtünk az "egri vár" romok felé egy csalánosba. Feladtuk azt is.Visszamentünk, kiderült felülről kellett volna Teve Sziklát kerülni, ahonnan alig látszik.

Végre 3 eltévedés után odaértünk egy útelágazáshoz, ahol turistautak találkoznak és felvisznek a Kevélynyeregre, kezdett este lenni, és a sárga út csábító volt levitt a faluba. Fiam azt választotta. Eszembe sem jutott előtte, hogy másodszor sem jutunk fel a Nagykevélyre....

#27315 exmnbs1 Előzmény: #27114

Tavaly május eleje volt, több hét után az első szép nap. Úgy tünt, mindenki Budán kirándul és szemből többszáz kerékpáros jött (verseny volt), a 2 motoros irányítón aztán besokalltam. Ennél többre vágytam.

Másnap nekivágtunk a Kevélynyeregen át a Nagykevélynek, 534 m, nem tünt különösen nagy kihívásnak, legfeljebb az út hossza miatt. Virágosnyeregre felmentünk a busztól a legrövidebb úton és elütöttük a kéket.

Az út eleje ismerős volt, a zöld mellett haladt lényegében, amelyen már jártunk. A Csúcshegyi turistaházat romjaiban láttam viszont. Szépen haladtunk, hamarosan elértük a Téglagyárat. Ott egy kóborkutyától a kisfiam megijedt. Következett a vasúti átjáró, majd a pálya mellett kellett unalmas síkterepen gyalogolni hosszasan. Csíkhegyre a szeméttelep oldalában vezetett az ösvény, kellemetlen volt, de hirtelen felértünk. Kövesbércen kapaszkodó jött, fiam előrerohant, a 274m-es tetőről szép kilátás nyílt le arra, ahonnan jöttünk.

Benne voltunk a délutánban mikor a Pilisborosjenői Tanösvényen találkoztunk két kutyát sétáltató idős hölggyel. azt mondták a faluból 1 óra alatt fel lehet menni Nagykevélyre, még belefér. Aztán beértünk a faluba és ott volt előttünk a hegy. A Lovardánál levő tábla szerint úgy emlékszem még 1 óra volt Kevélynyereg, volt vagy 4:45.

Fel volt adva a lecke, a rövidebb úton menjünk fel, a tervszerintin, vagy célozzuk meg a bp-i buszt.

Jött egy pár lefelé a nyeregről, nem tüntek gyakorlott túristáknak, nekik 1 óra volt az út, de a gyerek miatt azt mondták fel szerintük másfél. Az indok hülyeség volt, de a gyerek elfogadta és hazajöttünk.

#27114 exmnbs1 Előzmény: #26851

Sokat kirándultunk, egyik cél adta a másikat. Odamentünk, jött a következő. Míg nem egy nap megpillantottam a Hármashatárhegyről egy méltóságos hegyet. Térképről kellett beazonosítani, bár valaha jártam ott. Nagykevély, így hívják. mint kiderült nem véletlenül.

#26947 exmnbs1 Előzmény: #26877

Nem is tudom melyiket kéne kilőni, a bocsot jobban sajnálnám, viszont kéne a hely a bikának mielőbb