Re: Gondolatok ...
exmnbs1 Előzmény: #27348Pünkösd körül kíséreltük meg másodszor a Nagykevély bevételét. Pilisborosjenőre busszal akartam menni de gyerek rádumált, hogy a szeméttelepig bkv-zunk. Belementem. Azzal kezdődött, hogy a fiam szólt, hogy elhagytuk. Mivel nagyon jól tájékozódik leszálltunk és visszagyalogoltunk. Egy idő múlva bent Ürömnél szóltam, hogy nem lesz ez jó. Megvártuk a következő buszt (vagy fél óra), 5 megállót tévedett.)))
Ugyanazon az úton mentünk fel mint először, a változatosság kedvéért előrerohant én pedig rosszul léptem. De szerencsém volt, nem lett belőle baj. Felmentünk a Lovardához. A Kálváriát nem néztük meg, mondván nincs idő. Aztán (bár város tök száraz volt,) óriás pocsolya következett. Jöttek le valahonnan egy susnyásból de helyiek voltak akik nem a jelzést figyelik, hanem tudják az utat és úgy elmagyarázzák, hogy nekik tök világos. Valamilyen erdészeti utat emlegettek, ami kajakból felvisz. Én a másik útat választottam, de nem volt jelzés. Vissza a susnyáshoz, Kálváriára is sort kerítettünk mégis, kék jelzés előkerült, majd újra eltünt.
Tudtam, hogy a Teve Sziklák felé kell menni, hát meg is találtuk másodszorra, majd eltévedtünk az "egri vár" romok felé egy csalánosba. Feladtuk azt is.Visszamentünk, kiderült felülről kellett volna Teve Sziklát kerülni, ahonnan alig látszik.
Végre 3 eltévedés után odaértünk egy útelágazáshoz, ahol turistautak találkoznak és felvisznek a Kevélynyeregre, kezdett este lenni, és a sárga út csábító volt levitt a faluba. Fiam azt választotta. Eszembe sem jutott előtte, hogy másodszor sem jutunk fel a Nagykevélyre....