Regisztráció Elfelejtett jelszó

Történelem kibeszélő

Re: "Gimnazistaként kezdtem gyűjteni" - interjú a milliárdos múzeumalapítóval, Zelnik Istvánnal

#423896 Előzmény: #423886

1. A vagyonlista NEM jövedelemről szól, hanem VAGYONRÓL,

2. Elhiszem, magyarkodásnak király,

3. Ezt én is tudom, de az nem ez a nagyságrend volt (sokadik helyen lett volna az illető)

4. Ez is biztosan igaz egy bizonyos szintig.

De ez egyik sem magyarázza meg, hogy mit jelent a 20. hely a listán...

Re: "Gimnazistaként kezdtem gyűjteni" - interjú a milliárdos múzeumalapítóval, Zelnik Istvánnal

#423886 Sumér harcos Előzmény: #423710

teljesen egyszerű....

az a lista,mely minden évben megközelitőleg a gengszterváltás óta napvilágot lát...

1. adózott jövedelmekről szólna...

2. hallottam már olyat is aki bevásárolta magát a 100-as listára megalomán hülye agya miatt...vagy vmi reklám miatt...gőzöm sincs

3.hallottam olyat is aki rajta lenne a listán,de egy az egyben megtiltotta,nem adta hozzájárulását az e-féle bulvárhoz...

4. teljesen kamu,és nem a tényleges 100 leggazdagabb ember szerepel rajta....

#423710 Előzmény: #423702

Én valamit nem értek.

Az ország 20. leggazdagabb embere 300 milliárdos GYŰJTEMÉNNYEL? Most vagy az összeg nem stimmel, vagy az a nagyjából 19 ember, akiről semmit sem tudunk, hiszen edig a Csányi-Demján duó szokott felváltva elsőzni - összesen ennél kevesebb vagyonnal! :o

"Gimnazistaként kezdtem gyűjteni" - interjú a milliárdos múzeumalapítóval, Zelnik Istvánnal

#423702 Netmaster

"Az ország huszadik leggazdagabb embere két éve szeretne Budapesten múzeumot nyitni közel 300 milliárd forint értékűre becsült, Délkelet-Ázsiából származó aranygyűjteményének. A múzeum többszöri halasztás után szeptember 17-én nyílt meg, az illetékes minisztérium működési engedélyével. A intézmény körül a tárgyak hiányzó dokumentációja miatt indult vita, Zelnik István azonban azt mondja, ő meg akarja újítani a múzeumi szakmát, és mindig legálisan vásárolt. A műkincsek tulajdonosát kérdeztük arról, nyomasztja-e őt a vagyona, milyen volt a vietnami háború, és hogyan vélekedik a műkincsgyűjtés erkölcsi kérdéseiről."

http://www.origo.hu/kultura/20110914-nyilik-a-delkeletazsiai-muzeum-interju-zelnik-istvan-tulajdonossal.html

Összetett téma, a műkincsek miatt kerüljön hát ide.

Re: nincs cím

#422498 Scipio Előzmény: #422491

Leléptem, de csak Magyarországról :) Kicsit sűrű volt a nyár, sikerült eljutni néhány rég kinézett külföldi levéltárba, a tőzsde és a fórumozás már nem igen fért bele...

De már hazajöttem, ha elmúlik az egyetemkezdés őrülete, akkor újra több időm lesz tőzsdei ügyekre is, bár a magukra hagyott pakkjaim jelenleg siralmasan festenek :)

Re: Készül az Ószövetség kritikai kiadása

#422496 Ibiza Előzmény: #417157

azért van egy jeruzsálemi iroda falán.. a holt tengeri tekercsek szövegét is legózgatják..

gondolom kijön a végső igazság a jóisten a zsidóknak ajándékozta a földet a hozzá tartozó naprendszerrel együtt...és Ő kért elnézést..

Re: Képiró Sándor felmentve

#422495 matgab Előzmény: #422490

Legalább tombolhattak egyet a szemiták...Nem tudom mit akartak egy 9X éves halálos beteg aggastyántól , de gyanítom, hogy ez a vehemcia inkább a MÁV és a bankok elleni pernek fog a táptalajává válni...

Készül az Ószövetség kritikai kiadása

#417157 Netmaster

"Egy jeruzsálemi egyetemi iroda falán látható érdektelen külsejű táblázat olyan adatot tartalmaz, amely alighanem meglepné a Biblia Ószövetségének számos olvasóját: a ma ismert szöveg nem teljesen azonos azzal, amelyet a múltban szentként tiszteltek. Az egyik könyv régi változatában szerepel egy olyan mondat, amely a jelenlegiből hiányzik. Egy másik részbe a jelek szerint pedig utólag, azt követően illesztettek be egy jóslatot, hogy a szóban forgó esemény már megtörtént."

http://www.mult-kor.hu/20110902_keszul_az_oszovetseg_kritikai_kiadasa