Re: nincs cím
GáborGábor Előzmény: #375028Az első pontban az egykori hadviselés dokumentumaira akartam célozni. A mai (főleg nyugati) normák valóban fedik amit leírtál de így, nem közérthető. Ezért akartam a viszonylag kevéssé kozmetikált és számszerü német adatokkal alátámasztani a mondanivalómat az eredményességet illetően.
A mai harcászkodásban, ahol kis létszámu de ütőképes egységek tevékenykednek, ott a valódi cél lehet a veszteség magas mértéke a veszteség minimalizálása mellett, pontosabban nélküle. Ez jobban hasonlít egy kémszervezet tevékenységére, mint nyílt terepen való küzdelemre. Ezért egyes egységek nagyon lenézik őkek elit mivoltuk ellenére ...
A egykori "Rangers" zászlóaljak felállításakor számoltak hasonlóan nagy veszteségekkel. Pedig a katonák jól képzettek voltak és 20/1 arányban maradtak benn a válogatás során ...
A finnek végig harcoltak Berlin elestéig. A kozákok eljutottak franciaországig, A Wiking maradványai - ahol az összes nyugati állam bolsevik ellenesei harcoltak - szintén Berlinben pusztultak el. És nem Hitler védelmében!
Az utolsóval egyetértek, én, sajna, nem tudok olyan jól fogalmazni de erre gondoltam. A parancsot megtagadni akkor sem lehet (persze, lehetne, csak ki az a hülye, aki meg is tenné ...) ha erre a katonákat ki is oktatják. Fentről hülye parancs nem jöhet (dehogynem!!!). Mert ez az eredeti, porosz katonai szellemet rontaná ...
Tehát, a parancsot meg...ni nem érdemes, mert szaporodik.
;)