Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

re

#407147 Spade

csak pár gondolat:

.

1. a pénzpiacok nem stabilak hanem éppenhogy instabilak, ha nem így lenne akkor nem alakulnának ki buborékok és azok összeomlása, ezért is szorulnak szabályozásra, volt itt már erről sző talán a vakmajom topicban...

.

2. a hitelek illetve a kötelezettségek nem írhatók le egy tollvonással ugyanis a kettős könyvelés feltalálása óta, ami valahol kötelezettség (hitel) az máshol eszköz (hitelezés)...márpedig ahol eszköz ott ezt le kell írni és azt csak a saját tőke rovására tudja megtenni ha az elfogy akkor a banknak reszeltek..

.

3. a bankrendszer nem (csak) azért van h a bank a f@szát lóbászva kaszáljon hanem a rövidtávú forrásokat (betétek stb.) konvertálja hosszútávú eszközökre (hitelek) ennek pedig kockázata (pl. vissza nem fizetés) van amiért jár a profit..ugyanis ha a hiteleket bebukja akkor csődbe megy, már ha meg nem mentik..

.

4. Ha az állam bocsátaná ki a pénzt mondjuk a FED helyett, az még nagyobb f@szság lenne, hiszen előbb utóbb a politikai érdekek miatt erős pénznyomtatásba kezdene, ezt csinálta minden valamirevaló király a középkorban pl. kilopta a zaranyat az érmékből rézzel hígítva stb....a jegybanki rendszer legalább részleges elkülönülést hoz a politikától és egy másik nézőpontot és érdeket is behoz a rendszerbe.....nem olyan egyszerü pénzt nyomtatni lásd magyar jegybankelnökök harca a mindenkori kormánnyal...

.

5. és ez a legfontosabb...sajnos a világgazdaság sajátossága, hogy növekedési kényszer van ezért védik foggal körömmel a jegybankok a növekedést, mert az teszi lehetővé a polgári demokrácia működését. Ahol visszaesés van ott szinte mindig autoriter rendszerek jönnek hiszen (pl. Hitler Németország) a zavargásokat csak így lehet megfogni....tehát az állandó növekedés nem csak a jólétünk alapja, hanem a szabadságunké is (demokrácia)

Re: Legyen Ön is Csányi :-)

#407143 Előzmény: #407090

Nézőpont kérdése minden: Én azt látom, hogy MÉG EGY EKKORA(!) szakadással sem tudott névérték fölé menni, sőt mi több, egy nyomorult kincstárjegy is agyonverné enyi időszak alatt a teljesítményét, és akkor mondjuk a 9,25%-os Quaestor hozamról szót sem ejtettem. EZ szerintem KEVÉS.

Legyen Ön is Csányi :-)

#407090 lagwagoner

Perverzek kedvéért: ha Attila múlt heti (5 napos) teljesítményét évesíteném akkor 1 év alatt több mint 1700 %-os haszon lenne az alapon (lineáris számítással, kamatos kamat számítással meg le sem merem írni :-)))

Re: nincs cím

#407087 lagwagoner Előzmény: #407052

"Namármost, mindezen közismert és közérdekű infok után csak egy hithű egyetemi közgazdász szokott ilyen ostobaságokat összehordani, aki ugyebár tanítani szeretné a korábban bemagolt - és az élet tapasztalatai alapján azóta csúfosan megbukott és nyilvánvalóan dilettáns elképzeléseit a VALÓSÁGRÓL."

:-))) ez jó!! De tényleg így van.

Amúgy _AT_ az önérzetes zseni :-)

Re: Marco vs. Nyilasi

#407061 lagwagoner Előzmény: #407054

Lehet, hogy meglovagol egy esetleges felpattanást: csak részben zárja shortjait, és mellette nyit egy kis longot. Ki tudja ....

Remélem most már felveszi a piac ritmusát. Pszichológiailag jót tett neki ez a kis siker. Örülök neki.

#407054 banyaiz Előzmény: #407043

Nem könnyű döntés. Ha itt most zárja, és eljön a nagy világégés amire vár már régóta akkor az nem jó, ha nem zárja, és visszarántják év végére oda ahonnan lejöttünk majd ATH-ra következő években az sem túl jó.

#407052 Előzmény: #406852

Emlékeim szerint nem engem kell menteni, hanem azokat, akik hallgattak az olyanokra, mint te. Mondjuk szinte az egész világot, de hát ez van. Mondjuk engem pont nem kell, mert én nem voltam olyan hülye, hogy ennyire besz*pjam a maszlagot. Ez van :)

#407041 banyaiz Előzmény: #407034

Arra leszek kíváncsi Attila mit csinál most. Kb leesett azokra a szintekre a piac ahonnan shortokat indított. Tartja a pozícióját nagy összeomlásra spekulálva, vagy zárja itt a shortokat.

#407034 lackok Előzmény: #406957

Tombolatom is...jó nagy maflásokba szaladt bele.

A piac kegyetlen...mindenkit visszatérdepeltet a kukoricára ahogy vakmajom írta vala.

Marco vs. Nyilasi

#406957 lagwagoner

Tombolatom>>"Marco Polo alapot és a srác akit nem ismerek sokkal-sokkal inteligensebben gondolkozik mint nyilasi aki szerintem túl sok Nostradamust olvasott kiskorábban:) Szerintem megéri olvasgatni az Ő blogját: http://conqueror.blog.hu/ Persze nem tudom, hogy kereskedik és, ha most vissza engedi a profitját akkor nem jó...de 20% felett 8 hónap alatt nagyon szép és nekem bőven elég lenne...nem kell a 400% 3-4 évre."

8 hónapos teljesítmények:

...................Nyilasi........Marco A........Marco B

2011.08.05. 1,2546........0,8338..........0,8263

Visszaengedte a profitját ;-)

#406672 Előzmény: #406594

"Ha bemondjuk hogy USAban 10szer annyi hitel van mint betét, aztán kiderül hogy kevesebb a hitel mint a betét (és ez csak egy példa a sok közül!) akkor nem az oktatási rendszerrel példálózunk, hanem elnézést kérünk, hogy butaságokat beszélünk. Szerintem"

Kedvesem, mindig utáltam azokat, akik magoltak. Tessék mondani, kegyed nem olvasgatja a tőzsdei híreket? Csak azért kérdem, mert úgy 2008 óta MINDENKI tudja, hogy az úgynevezett BETÉTEKNEK az USÁKOK esetében gyakorlatilag NINCS FEDEZETE, az értéktelen papírhegy. Például így lett a Lehman esetéből a 600 milliárdos eszközállományból körülbelül 60 milliárd realizálható vagyon. És akkor most direkt nem ídézem be neked a Portfolio azon hosszú cikksorozatát, amiben felsorolja, hogy mely bankok mentek csődbe az usákoknál, mert abból fényesen kiderülne, hogy 90%-ban olyan bankok, aminek PAPÍRON TÖBB VOLT A BETÉTJE, mint a KINNLÉVŐSÉGE. Tetszik érteni kéremszépen? Expressis verbis oda van írva vagyon, hogy több volt a betétük, mint a kinnlévőségük, oszt mégis csődben vannak, sőt mi több, többnyire a betétbiztosítónak annyiba kerül a kimentésük, mint amennyi "állítólag" a betétük.

Namármost, mindezen közismert és közérdekű infok után csak egy hithű egyetemi közgazdász szokott ilyen ostobaságokat összehordani, aki ugyebár tanítani szeretné a korábban bemagolt - és az élet tapasztalatai alapján azóta csúfosan megbukott és nyilvánvalóan dilettáns elképzeléseit a VALÓSÁGRÓL.

Tessék tanulni, ha már nincs ész, amit osztogatni lehet. És most megkérnélek arra, hogy ha érdemi hozzáfűzni valód nincs, csak az 1. éves közgáz tankönyv, akkor ne idézgessed, elégtelen, megbukott, leülhet. Én köszönöm, hogy többet nem szólsz hozzám!

update

#406607 Zotya32

"2011.08.08. Újabb három fekete katona

Krach tábornok nem lacafacázik. Három fekete katonája után azonnal újabb három fekete katonát küldött, azaz duplázódott a tripla fekete katona alakzat, amelyre index szinten talán még soha nem is volt példa. "

és még csak augusztus van; mi lesz ősszel, ha elszabadulnak az indulatok??

#406597 matgab Előzmény: #406594

Akkor egy gyors kérdés:

AZ USA adósságát ki hitelezi, és hol tartják azt az irdatlan mennyiségű betétet?

A 10-szeres kihelyezés az egy elméletileg maximális kihelyezés (ha eltekintünk attól, hogy a bankok egymásnak is adhatnak kölcsön, mert akkor mindjárt végtelen mennyiségű hitel és állományt hozhatnak létre).

Attól még lehet egy adott időpillanatban épp ugyanannyi -tekintettel arra, hogy immár 3 éve nem lehet szinte új hiteleket kapni.

#406595 xmann Előzmény: #406048

A másik témád is nagyon jó. A bankrendszer pont ezt teszi: berakod a kis pénzedet a bankba, ez megtakarítás. majd ezt a megtakarítást kighitelezi a bank valakinek, így lesz hitel. És természetesen attól, hogy ezt nem bankon keresztül csinálnád, hanem egy "kötvényalapon" keresztül, ugyanez történne. jelenleg kötvényalap helyett a bank áll középen. És természetesen így sem lenne garantált a hozam, mert a hitelek bedőlhetnek, és akkor nem kapod vissza a megtakarításodat. STB. a javaslat többi, egyre blődebb részével már foglalkozni sem érdemes. Tényleg, nehéz lenne elolvasni valami alap közgazdasági és banküzemtani könyvet a hagymázas képzelgések helyett???

#406594 xmann Előzmény: #406097

szerintem meg azért nem olyn nagy baj, hogyha bankrendszerről beszélünk akkor néhány alapfogalommal meg adattal tisztában legyünk kedves kolléga. Ha bemondjuk hogy USAban 10szer annyi hitel van mint betét, aztán kiderül hogy kevesebb a hitel mint a betét (és ez csak egy példa a sok közül!) akkor nem az oktatási rendszerrel példálózunk, hanem elnézést kérünk, hogy butaságokat beszélünk. Szerintem

#406593 xmann Előzmény: #406054

ember, oda van írva hogy kevesebb a hitel mint a betét usaban. Olvasni tudsz?

#406512 joepappa Előzmény: #406510

két hét szabiról jöttem vissza, bármi jó lett volna shortra, helyette vedeltem és pálinkát főztem. :)