Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #406594

"Ha bemondjuk hogy USAban 10szer annyi hitel van mint betét, aztán kiderül hogy kevesebb a hitel mint a betét (és ez csak egy példa a sok közül!) akkor nem az oktatási rendszerrel példálózunk, hanem elnézést kérünk, hogy butaságokat beszélünk. Szerintem"

Kedvesem, mindig utáltam azokat, akik magoltak. Tessék mondani, kegyed nem olvasgatja a tőzsdei híreket? Csak azért kérdem, mert úgy 2008 óta MINDENKI tudja, hogy az úgynevezett BETÉTEKNEK az USÁKOK esetében gyakorlatilag NINCS FEDEZETE, az értéktelen papírhegy. Például így lett a Lehman esetéből a 600 milliárdos eszközállományból körülbelül 60 milliárd realizálható vagyon. És akkor most direkt nem ídézem be neked a Portfolio azon hosszú cikksorozatát, amiben felsorolja, hogy mely bankok mentek csődbe az usákoknál, mert abból fényesen kiderülne, hogy 90%-ban olyan bankok, aminek PAPÍRON TÖBB VOLT A BETÉTJE, mint a KINNLÉVŐSÉGE. Tetszik érteni kéremszépen? Expressis verbis oda van írva vagyon, hogy több volt a betétük, mint a kinnlévőségük, oszt mégis csődben vannak, sőt mi több, többnyire a betétbiztosítónak annyiba kerül a kimentésük, mint amennyi "állítólag" a betétük.

Namármost, mindezen közismert és közérdekű infok után csak egy hithű egyetemi közgazdász szokott ilyen ostobaságokat összehordani, aki ugyebár tanítani szeretné a korábban bemagolt - és az élet tapasztalatai alapján azóta csúfosan megbukott és nyilvánvalóan dilettáns elképzeléseit a VALÓSÁGRÓL.

Tessék tanulni, ha már nincs ész, amit osztogatni lehet. És most megkérnélek arra, hogy ha érdemi hozzáfűzni valód nincs, csak az 1. éves közgáz tankönyv, akkor ne idézgessed, elégtelen, megbukott, leülhet. Én köszönöm, hogy többet nem szólsz hozzám!