"Szóval a rendszer jó, csak a kereteken kéne finomítani, és _AT_ fórumtárs is ezt firtatta, nem a kapitalista rendszert akarja megdönteni :-)"
Valóban így van, én a szabályozott piacban hiszek, mert csak az működhet. Ugyanezt mondom ebben az esetben is: Az nem járja, hogy az összes felelőséget a "gyengébbre és a hozzá nem értőre toljuk", főleg akkor, ha a másik ezzel tisztában van és még meg is téveszti.
Egyébént pedig, bár én nem szeretnék politizálni, sem az intézkedést pro-vagy kontra oldalról megítélni.
Mindemellett azt kénytelen vagyok megjegyezni, hogy jól látható az, hogy néha a kisegér bizony úgy vághatja pofán a tigrist, hogy csak jojózik a szeme. Én ugyanis nem hiszem, hogy sokan fogadtak volna arra, hogy nemhogy csont nélkül lenyomható az uzsorásklán torkán ez az extraadó, hanem hogy ez még bátorságot is ad a többi országnak, sőt ma már maga az Unio is ajánlja az alkalmazását...
Namármost, ha ez a kisegér összeszedné a bátorságát, és ugyanezt megtenné a Kelet Indiai üveggyöngy társaságokkal is, és kiverné őket az országból, mint anno Jézus a pénzváltókat a Templomból, akkor lenne itt belátható időn belül 1 millió munkahely pár év alatt, de legalábbis azonnali szufficites költségvetés mindenképpen.
Mert szerintem a kapitalizmus ezt jelentené, azaz azt, hogy egyenlő versenyfeltételek lennének, nem pedig ezt. Azt hiszem anno írtam a Nyilasi topicban, hogy én például a világ egyik legkapitalistább játékának tartom a Texas All In-t, mert ott nem a pénz számít, hanem a tudás. Tök mindegy, hogy kivel ülsz le (persze, ha az elveszített pénz nem számít, azaz nem stresszel maga a játék és a veszteség lehetősége - illetve nem szédít meg a potenciális nyeréssel való élet megoldás esélye), mert csak annyi pénz van a játékban, amennyi a beszálló. ÉN EZT nevezem kapitalizmusnak. Azt nem, amikor "no limit"-et játszol egy arab olajsejkkel, mert ott egyszerűen nem nyerhetsz - és bár nálunk ezt szokták az előző években "kapitalizmusnak" nevezni, ez nem az, hanem az anarchia és a kizsákmányolás, avagy a vadkapitalizmus, amiben mi játsszuk az indiánokat...