itt lehet folytatni. átmozgatni nm tudom, h lehet-e, de itt a legutóbbi hsz:
http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/262/1/#post391623
"14:38 [__AT__] (Új regisztráló) Re: Róna - per Címzett: @banyaiz
"Kötünk egy szerződés 20 évig szállítok neked almát. Az ár= alma beszerzési ára + árrés. Árrés függ attól amit én piaci folyamatok alapján jónak látok. Te aláírod ezt a szerződést."
Látod, most PONTOSAN leírtad az uzsora szerződést, annak minden bukatótjával együtt, köszönöm :)
Akkor írom a gondokat.
- ÉN nem azt írtam alá, hogy TE BESZERZED AZ ALMÁT, mert én nem egy KERESKEDŐVEL szerződtem, hanem egy TERMELŐVEL. Azaz, TÉVEDÉSBE EJTETTÉL, MIVEL A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSEKOR NEM RENDELKEZTÉL AZ ÁLTALAD VÁLLALT JAVAKKAL. Azaz, te abban a hiszemben tartottál, hogy TE TERMELED AZ ALMÁT és szó sem volt arról, hogy te majd valahol összeszeded, ahogy sikerül, majd
- mindezek után még engem akarsz kötelezni arra, hogy mert béna vagy és nem bírsz rendes terméket beszerezni normális EURÓPAI ÁRON, akkor még én fizessek extraprofitot neked?
- Vagyis, pontosan olyanról akarsz meggyőzni, olyan kockázatokat akarsz rámterhelni, amihez nekem közöm nincs, én ugyanis nem a spanyol uborkát rendeltem meg, hanem a szabolcsit, és engem nem érdekel, hogy ott mi a gond az almával, mert én TŐLED, MINT TERMELŐTŐL rendeltem almát, vagyis már azzal átb*sztál, hogy nem a sajátodat adtad el, sőt mi több, valójában ISMERETLEN EREDETŰ, BESZERZÉSŰ és ÁRAZÁSÚ terméket akarsz rámKÉNYSZERÍTENI, miközben tudható, hogy te, mint nagy nemzetközi kereskedőhálózat mennyiért kapsz almát például Londonban.
- Azaz te azt akarod nekem mondani, hogy igaz ugyan, hogy te tényleg 0,5 CHF-ért veszed meg az almát, tehát szállíthatnád akár a megbeszélt 1CHF-en is - de te nem akarod, mert utálod ezt az országot, és bele akarsz sz*rni, mert te nem itt akarod a profitodat képezni, hanem Angliában, mert neked az a jó, és innentől én vegyem tudomásul, hogy te ebbe az országba csak 1,5 CHF-ért fogod adni az almát, mert neked a londoni központod kiadta, hogy a spanyol uborkabukta árát is itt szedd össze, mert itt a gyarmatokon úgyis béna és tehetetlen balf*szok laknak, akiktől bármilyen címmel, bármennyit el lehet hozni.
Azaz, például mondjuk azt, hogy megdrágult a céged költsége, meg a biztosítása és én ezért fizessek többet, mint amit te a szerződésben vállaltál, illetve, amit ígértél.
Na jobb helyeken ezt hívják _SZERZŐDÉSSZEGÉSNEK_, azaz nem arról van szó, hogy az eredeti szerződés korrekt, vagy sem, hanem arról, hogy azt egyoldalúan nem kívánod betartani, madj olyan indokokat hozol, amitől minden felügyeleti szervnek égnek áll a haja.
Azaz, szerintem azt érdemes látni, hogy MINDADDIG nem volt gond a szerződésekkel, amig azt MINDKÉT fél be akarta tartani, a gondok akkor kezdődtek, amikor az egyik fél teljesen önkényesen akarta a saját javára _KIFORGATNI_ őket, kényszerhelyzetbe hozva a másik felet.
"10 év után vihar van az almapiacon, és én megemelem az árakat, te pedig ezért beperelsz. Kb ennyi a sztori vsz."
Így van. Mert te tíz évig azt magyaráztad, hogy lesz*rjuk, hogy mennyiért lehet Svájcban almát venni, mert itt ennyibe kerül, mert te ITT TERMELED ÉS ENNYIÉRT ADOD. Ezek után van arcod tíz év után azt BEISMERNI, hogy neked nincs is almád, soha nem is termeltél, sőt mi több, valójában tőzsdén vettél fel pozíciókat az almára, és most a vihar miatti _BUKÁSOD_ akarod RAJTAM behajtani MAGYARORSZÁGON, miközben itt és eddig csak extraprofitot húztál le a gyarmatokról!? Hát már hogyne háborodnék fel azon, és már hogy lenne vihar a biliben az, hogy EGY MÁSHOL KELETKEZETT VESZTESÉGET ÉS ÁREMELKEDÉST - amely INDIFFERENS a MI szerződésünkre8(!) akarsz rajtam bevasalni a szerződés kiforgatásával?
És igen, én leperelném rajtad az átverést, és az üzleti veszteséget is, mivel egyértelmű, hogy CSALTÁL, sőt mi több, a kárenyhítés és megegyezés helyett is az arroganciát és az elutasítást választottad, sőt, még neked áll feljebb. Nincs az a bíróság, amely ne nekem adna igazat, hiszen egyértelmű volt, hogy rosszindulatú volt a szerződés, tévedésben tarottál, így az a továbbiakra nézve SEMMIS, a káromat meg kell térítened, és egyebekben oda szerződök, ahová csak akarok.
Nem mellesleg, ha bármiféle kárt szeretnél nevesíteni egy ilyen ügyben, akkor ugyebár pontosan részletezned kellene, hogy milyen kárt is szenvedtél el. Igencsak jó kérdés lenne, hogy erre - mint uzsorás - képes lennél-e, valójában ugyanis nyilvánvaló, hogy nem lennél rá képes.
Namármost, pont ez az arrogancia volt az, nomeg az uzsorakölcsönzés profitábilitása, amiért betelt a pohár, és pont ezért kezdik most vizsgálni a szerződéseket, ugyanis teljességgel példátlan az, amit az utóbbi időkben az ALMATŐZSDÉSEK elkezdtek művelni, azaz még áldozatnak is próbálják beállítani magukat, miközben pofátlan, arrogáns módon zsákmányolnak ki, és akarják ezt az állapotot még fenn is tartani.
Tudod, ha lenne rá mód, akkor én egy dolgot tennék meg: Leülnék a visegrádi négyekel és a svájci jegybankkal, és megállapodnék velük abban, hogy egy szolíd svájci jegybanki pár tízmilliárdos intervenció mellett swappolja át a devizatartalékunkból 20 milliárd EUR-t CHF-re, majd ezek után az ÖSSZES CHF alapú hitelt KÖTELEZŐEN váltsa ki az állam az MFB-n és az OTP-n keresztül forintosítva azokat. Ezzel a régiós megoldással egyrészt hatalmas vételi nyomás alól szabadulna meg Svájc is, és sokkal olcsóbban védené meg a devizáját, mint bármiféle teljesen felesleges pénzpiaci intervencióval.
Mi meg megszabadulnánk a lakossági devizakitettségtől, azaz simán visszafizethetnénk még 10 milliárd EUR kölcsönt (visszavásárolhatnánk a kötvényeket, ha pontos akarok lenni), és ezáltal MEGSZŰNNE a devizakitettsége az országnak, arról nem beszélve, hogy ez a megoldás összemérhető lenne a egész Széll Kálmán féle terv megvalósításával - adóemelés NÉLKÜL - és ez VALÓDI forrásokat teremtene, amiből végre beindulhatna a magyar hitelezés Forintban, hiszen természetesen az alapkamat is lemehetne, másrészt nulla lenne a külföldi kitettségünk, azaz nagy ívben tehetnénk az uzsorások mérőszámaira.
Na ezt hívják álomnak.
privát üzenet válasz erre"