Na jól van. Ma leteszteljük a Várit (a bnőm Csömörön lakik, közel van), a többinek is kérem a lokációját objektív összehasonlítás végett. :-)
Na jól van. Ma leteszteljük a Várit (a bnőm Csömörön lakik, közel van), a többinek is kérem a lokációját objektív összehasonlítás végett. :-)
De a szamóca 1 gombóc, beatrix 2 gonbóc...
beatrixba mi is voltunk már, tényleg jó..
Szamócában nem 150 a fagyi, hanem 230.
Mi többször a Beatrixbe megyünk a Veres Péterre a Bökényföldi előtt, én szeretem.. nincs tömeg, le lehet ülni normálisan, van vagy 15asztal, kényelmes, lehet előtte parkolni, üres, így nem taposnak le.. árak közepesek.
Én is megyek juli 10.-én a Fertő tóhoz 30fős baráti körrel, gyerekekkel..
lehet bemegyünk felpörgetni a forgalmatokat.
Meg kell néznem hova estek onnan.
itt Sárváron a flextronics 2 műszakra fizet Netto 68.000 forintot..sajnos ez az éhenhalásra is kevés..nemhogy süteményre, tortára, vagy fagyira....ez van...
úgyhogy akárhány reklámújságos jön most ide kuncsorogni mindet elhajtom most :-)
OFF
Ricsi hívott éppen...itt van közel a Fertő tónál...csak ez még mindig elég messze van hozzám...majd máskor kóstol fagyit .-))
Megerősíthetem. Egyik ismerősöm a Corvin mellett vett újépítésű kégliben nemrég egy ~110 m2-es lakást 2 nagy terasszal. Az előző tulaj hitelre vette, majd amikor elszállt a CHF, nem győzték fizetni, akárcsak a rezsi költségeket és a közös költséget, végül eladásra került a kégli. Sok ilyen lehet.
Borítékolni merem sajnos, hogy amíg a lakosság ki van tömve devizahitellel és amíg ezek a hitelek nem futnak ki, addig a jelentős fogyasztás bővülés esélye = 0. Főleg, ha csökken az SZJA, s vele együtt a nettó fizu is a lakosság döntő többségénél. Itt még legalább 4-6 évig nem lesz semmi, talán a következő kormányzati ciklus 2. felére, végére lehet végre érdemi élénkülés, de addig bambi. :(
még visszatérve a fagyigépre...nekünk ez a Taylor fagyigép egy amerikai lágyfagyigép..egy mcDonaldsból vettük. egy monstrum ez a masina.
ezt már eladni nem lehet soha..addig használjuk amig megy..de jól tükrözi az amerikai tervezés módot : Brutális nagy, a méret a lényeg...minden rozsdamentes - nem számít milyen drága az előállítása, elég bonyolult szerkezet, viszont benne van az anyag, emiatt időtálló.
Adtak hozzá a Mekiben egy nagy koffert amiben a tartalék tömítések vannak, állítólag a McDonaldsban félévente cserélik a tömítéseket...mert előírás...nekem már 7 éve megvan de még semmit nem cseréltem benne...majd ha kopik :-)) ( de azért a franchiseban üzemelő tulajdonosokkal gondolom jó drágán megveteik félévente az új tömítéseket :DD)
No mindegy..a lényeg hogy ez a masina örök életig kibírja ameddig csak kell..és ha sor áll akkor is folyamatosan tudja adni a fagyit.
egyébként erről a masinálól van szó.brutális - 500 kg :
http://profsystems.com.ua/ru/news/348-110507-taylor.html
aki régen járt Mekibe lehet hogy emlékszik ezekre a gépekre :-)
átmásolom ide a fagyis témát .-)
Hát egy gombócért szerintem is irreális 200 forintot elkérni.. most kb. 60-80 forintból azért ki lehet hozni....de egy extra olasz alapanyagból készült fagyi 100 forintos anyagköltséget is elérheti..
ez az egyik dolog...
a másik viszont az, hogy a berendezések csillagászati áron vannak.
egy fagyipult , ami új és a legszebb, legláltványosabb 2 - 2.5 millió forint
egy lágyfagyigép ( csavart fagyi gép) csillagászati áron van. 3-4-6 millió ft.
egy fagyigép ami a fagylaltot készíti az elmehet akár 10 millió forintig.
Carpigiani például, vagy Frigomat.
aztán kellhet egy pasztőrizáló gép is..ez is olyan 1-2 millió
hűtőkamra - vagy hűtőládák kellenek
egy egyszerű rúdmixer, ami fagyihoz kell az 300.000 Ft.
szóval a gépek amortizációját is valamennyire bele kell számolni a fagyi árába, meg az alkalmazottakat, meg a csillagászati áramdíjat ami egy hónapban van...egy kb. 100.000 - 150.000 Ft is lehet.
a vízdíj se kutya...van nekünk egy lágyfagyi gépünk, egy Taylor, ami vízhűtéses..havonta 25 köbméter vízet fogyaszt működés közben..
szóval ha mindezt hozzáadjuk--már nem is olyan drága Pesten a 210 forintos fagyi.
törlés válasz erre
---------------------------------
11285 15:56 Hathor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @pepe01
Mi lenne ha nem 200lenne csak 99Ft? Én csak annyiért adnám, szerintem nőne a kereslet, és mindenki hozzám járna, pláne, ha már nem kiskanállal mérem a 3dekás gombócot, az öt dekás helyett. Strand is lehetne 8ezer/család helyett 3ezer/család, máris többen mennének, és több bevétele lenne az árusoknak, és az üzemeltetőknek is..
El van itt minden szúrva szerintem.
Na de nem offolok többet
---------------------
11284 15:51 pepe01 (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Hathor
Kicsi a forgalom, drága a bérleti díj.
privát üzenet válasz erre
.---------------------------------
11283 15:42 Hathor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @BudFox
Látom ma is elolvastad kedvenc elemződ napi előrejelzését ,-)
Bud: írd már meg légyszi, hogy mi kerül egy gombóc fagyiba 200FT-ba?
Mennyibe jöhet ki egy gombóc?? 5Ft?
Gyerekkoromban 1FT volt, akkor 5-10gombócokat ettünk, ma 150-200Ft és két gombócokat eszünk. Elmegy két gyerek, két felnőtt enni egy fagyit 2.000Ft tölcsérben állva az utcán...
Valami itt nem kerek ebben az országban.. legalábbis a reálbérekhez képest. Egy minimálbéres minden nap elmehet a családdal egy fagyira, és elfogy a fizetése.
Hi
Én Répcelakon vagyok..de csak reggel 9 ig..
utána egész nap sárváron leszek..
Fertőd kb.30 km onnan Fertőszentmiklós - Csapod - Cirák - Dénesfa - Répcelak útvonalon tudnál idejönni... Répcelakról meg 22 km Sárvár..10 kor már ott leszek sárváron.
ha útba esik gyere csak el...szívesen várlak...Herceg -et is megvendégeltem már egykétszer :D
Itt nálunk, a szamócában, A bökényföldi úton, kb ugyan ez a helyzet.
felveszi a fagyi kanállal a , de nem húzza le, úgy tuszkolja a tölcsérbe...
3 gombós, kb máshol 6....az ára meg 150 körül, ha jól emlékszem,...nem vári minőség, de azért fínom...
olvasgattalak titeket...
Tegnap a srácaim elvittek fagyizni a Havanna lakótelepre. 150 egy gombóc. Műanyag pohárba adták, 3 decisbe, 2 gombóccal teletömték a 3 decist. Azt hittem, rosszul látok.
Akkor Én mit eszek???
:)))
Ha van maradék, csak csörrents rám...
Bud, te merre is vagy? Én holnap megyek fertődre. Útba esnél?
miért, mennyi répa kell egy levesbe?
HA elég 2 piros, 1 fehér, minek venne többet??
Azért van nekik, nagy családi házuk, mert nem szórják a pénzt....
HA legközelebb leest főz, megy friss répáért....
A feleségemnek, kb 3 év volt, míg elmagyaráztam, ha tele van a kuka, 1 hét alatt, háztartási hulladékkal, ott pazarlás van...
Ha a gyerekek, 4 túrórudit esznek meg naponta, minek vesz nyolcat...., na az a 4 megy a kukába...
Én itthon maradék evő vagyok, mert nincs annak még semmi baja, csak éppen a gyerekek már nem eszik meg, ( ez lesz a következő projekt), úgy nem megy a kukába...
Hozzá teszem, minden nap főz, és valóba nehéz lehet eltalálni, ki mennyire éhes aznap...))
Képzeljétek mit hallottam a sarki zöldségestől...
Vannak itt az új utcában szép új házak...150-200 négyzetméteres családi házak...gyönyörűek..most épültek az elmúlt 5-10 évben...
de akik ebben laknak olyan szegények hogy szombat délelőtt ha megveszik a levesbe valót, vesznek 1 fehérrépát, 2 répát..stb...
Hát ekkora a szegénység itthon..
nem csoda hogy sok vállalkozás becsődöl..meg aztán lehetne reklámozni agyra-főre..de minek ? Hogy benevezzük a 3 répa pénzre, amit mondjuk más boltból hozzánk hoznának ?
Áh megette a fene... itt csak az éli túl a válságot akinek van tőkéje, kitartó, leleményes, és sosem adja fel.
használt pc.. pc bontó..szervízzel használt mobilkütyükkel kombinálva nagyon megy.. voltam kettőben kétszer visszamentem annyian voltak kifordultam.. persze szegényebb kerületben kell..repkedtek a 3-5ezer forintok..
voltam egynél aki 8-16ig volt nyitva szerintem gáz..
9-10-18ig ami szerintem nyerő..
Első hallásra legalább 500k és csapattól függően hosszú idő. Lehet 2 hét, de 2 hónap is.
Ha valaki CMS-sel akarja csinálni, annak ne adj megbízást szerintem, mert előbb-utóbb feltörik, vagy olyan funkciókat akarsz, amiket nem támogat, akkor megint csak patthelyzetbe kerülsz. CMS-sel gyorsabb és olcsóbb a fejlesztés, de nem tudsz olyan szabadon mozogni, mint saját fejlesztésű progival.
Ezeket csak így tanácsként.
Embert sajnos nem tudok rá. Legalábbis gyorsan nem, de azért körbekérdek.
Maga az ötlet nagyszerű és ha jól látom egy lebutított franchise rendszer van kibontakozóban... :)
Bárcsak több ilyen ember volna, aki gondolkodik, megoldást keres és nem csak siránkozik, hogy nem megy a bolt... remélem összejön az oldal, meg a rendszer :)
:))
Kuncogok, nem értek én ehhez...sem...