Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

BudFox Előzmény: #394967

átmásolom ide a fagyis témát .-)

Hát egy gombócért szerintem is irreális 200 forintot elkérni.. most kb. 60-80 forintból azért ki lehet hozni....de egy extra olasz alapanyagból készült fagyi 100 forintos anyagköltséget is elérheti..

ez az egyik dolog...

a másik viszont az, hogy a berendezések csillagászati áron vannak.

egy fagyipult , ami új és a legszebb, legláltványosabb 2 - 2.5 millió forint

egy lágyfagyigép ( csavart fagyi gép) csillagászati áron van. 3-4-6 millió ft.

egy fagyigép ami a fagylaltot készíti az elmehet akár 10 millió forintig.

Carpigiani például, vagy Frigomat.

aztán kellhet egy pasztőrizáló gép is..ez is olyan 1-2 millió

hűtőkamra - vagy hűtőládák kellenek

egy egyszerű rúdmixer, ami fagyihoz kell az 300.000 Ft.

szóval a gépek amortizációját is valamennyire bele kell számolni a fagyi árába, meg az alkalmazottakat, meg a csillagászati áramdíjat ami egy hónapban van...egy kb. 100.000 - 150.000 Ft is lehet.

a vízdíj se kutya...van nekünk egy lágyfagyi gépünk, egy Taylor, ami vízhűtéses..havonta 25 köbméter vízet fogyaszt működés közben..

szóval ha mindezt hozzáadjuk--már nem is olyan drága Pesten a 210 forintos fagyi.

törlés válasz erre

---------------------------------

11285 15:56 Hathor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @pepe01

Mi lenne ha nem 200lenne csak 99Ft? Én csak annyiért adnám, szerintem nőne a kereslet, és mindenki hozzám járna, pláne, ha már nem kiskanállal mérem a 3dekás gombócot, az öt dekás helyett. Strand is lehetne 8ezer/család helyett 3ezer/család, máris többen mennének, és több bevétele lenne az árusoknak, és az üzemeltetőknek is..

El van itt minden szúrva szerintem.

Na de nem offolok többet

---------------------

11284 15:51 pepe01 (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Hathor

Kicsi a forgalom, drága a bérleti díj.

privát üzenet válasz erre

.---------------------------------

11283 15:42 Hathor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @BudFox

Látom ma is elolvastad kedvenc elemződ napi előrejelzését ,-)

Bud: írd már meg légyszi, hogy mi kerül egy gombóc fagyiba 200FT-ba?

Mennyibe jöhet ki egy gombóc?? 5Ft?

Gyerekkoromban 1FT volt, akkor 5-10gombócokat ettünk, ma 150-200Ft és két gombócokat eszünk. Elmegy két gyerek, két felnőtt enni egy fagyit 2.000Ft tölcsérben állva az utcán...

Valami itt nem kerek ebben az országban.. legalábbis a reálbérekhez képest. Egy minimálbéres minden nap elmehet a családdal egy fagyira, és elfogy a fizetése.