Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Hathor

Én is kérdeznék:

Ki van köztetek web-oldal fejlesztő?

Írtam már ingatlan topikba, hogy több száz különböző irodával dolgozom együtt, van egy közös e-mail listánk amit googlegroups-on keresztül üzemeltetünk, oda felrakjuk minden nap levélben azon ajánlatokat, amit megosztunk a másik tárirodával saját adatbázisunkban.

Tárgy mezőt csoptrosítjuk: PL: Elad, BP, 11, lakás, 50nm, 12MFT..

így ha outlookban mappákat csinálunk, akkor berendezi mappákba tárgymező szerint az ajánlatokat.

Elég nehezen működik a rendszer, mert sokan nem töltik ki helyesen a tárgymezőt, azt is mondhatnám 15-20% figyel rá. Felmerült bennem a gondolat, hogy ennek a közösségnek csinálok saját költségemen egy web-oldalt, ahova feltölthetik ingyen a kollegák a megosztandó ingatlanokat. Mi ebbe a jó nekem? Könnyebben kezelem, mint egy saját adatbázist, amibe betöltik a kollegák a megosztandó ajánlataikat, így nem csak az én adatbázisomat tartom nyilván, hanem az övéké is fel van töltve hozám, abból az ügyfeleim tudnak válogatni.

Első gondolat, hogy Ők miért töltenék fel az ajánlataikat? Esetlegesen lehetne egy kóddal megadott nyitott rendszer, ami alapján meglátják melyik kollega töltötte fel az ajánlatot és egymással tudnak Ők is boltolni az én oldalamon, ez öztönözné Őket is, hogy nem is kell fizetniük, mégis használható ingatlan adatbázist használnának. Engem védhetne, ha meghirdetem az oldalt több médiában, néznék az ügyfelek, érdeklődök, de csak az én számom lenne megadva hozzá, mert ugye nem járultak a kollegák hozzá a kifejlesztett web-oldalhoz, amit én tartok fent.

Másik gondolat, hogy megcsinálom a közös bázist, mindenki egyformán viseli költségeit, együtt hirdetünk és minden ingatlannál látható mindenki számára a felrakott ajánlat szerzője, hirdetője. Ekkor ügyfél, kollega, mindenki látná az elérhetőségeket.

Ezen közösségnek gondolkodtam egy közös belvárosi irodát is nyitni, szintén közös pénzből, és az együttes pénzekből a sok kis iroda, sok kis hozzájárulásával,, nagy hirdetési számával jó kis kedvezményeket kiharcolni a hirdetési portáloknál, médiában.

Lehetne egy közös logonk, közös nevünk, közös célunk.

Na már kezdeményeztem levélben a kollegákkal ilyen ötleteket, de mindig azt mondják, először eredményt szeretnének látni. Pénzük nincs, le vannak pukkanva, előre nem akarnak fizetni, csak ha látják, hogy igen ez megy, én is be akarok lépni.

most vagy én megfinanszírozom az egészet és virítok egy nagyot nekik, vagy az előző közös adatbázist megcsinálom annak reményében, hogy egy jó nagy adatbázist kapok, amit könnyebben kezelek, és saját magam úgy használok ki, ahogy akarok, de kollegáim is profitálnak belőle, ha megadom a belépési kódot a kollegák elérhetőségéhez.

Na ezen gondolatokat kell összeraknom.

El kell mondanom, hogy már 10-15iroda rögtön jelezte, igen változás kell, csináljunk valamit. Azt is hozzátszem, hogy elpöcsöltem az időt ezzel, és kb. 2hónapja volt terítéken a téme, azóta nővérem betegsége visszafogott minden tekintetben, nem villantottam, és elkezdtek szerveződni kis irodák, hogy fogjanak össze. Gondolom ez a pár iroda csinált egy kis adatbázist, együtt dolgoznak, de az összesen még mindig nincs meg, ahova midenki szabadon felteszi saját maga által felkínált megbízásokat.

Nem tudom van-e valaki aki tudja, hogy mondjuk egy dh.hu, oc.hu jellegű oldalt mennyiből lehetne kihozni?!

Irodánként lenne mondjuk 50ajánlat, ajánlatonként 5-10kép (ez tárhelyet foglalna, így ki kell találni mekkora helyet foglalna, éves szinten mennyiért), iroda szám mondjuk első körben 500-1000iroda, ezeket a számokat a mennyiségek miatt írom.

Lenne egy kereső motor:

Elad, vesz, bérel, kiad.

Helység: Ország, megye, város, kerület, utca

Ingatlan fajtái: lakás, ház, telek, kereskedelmi: üzlet, iroda, ipari, fejlesztési, projekt stb.

Ami kellene még: négyzetméter, ár, állapot, szobák száma, miből épült, emelet, kilátás, fűtés, tájolás, komfort fokozat, parkolás, extrák.

Kell egy ÁR mező!

Kellene egy feltöltés irodai referensként, meg erre kereső motor ügyfélként.

Röviden ennyi az első gondolat, ha vannak ötletek várom.