Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Re: nincs cím

#395005 zeeh_ Előzmény: #394932

Megerősíthetem. Egyik ismerősöm a Corvin mellett vett újépítésű kégliben nemrég egy ~110 m2-es lakást 2 nagy terasszal. Az előző tulaj hitelre vette, majd amikor elszállt a CHF, nem győzték fizetni, akárcsak a rezsi költségeket és a közös költséget, végül eladásra került a kégli. Sok ilyen lehet.

Borítékolni merem sajnos, hogy amíg a lakosság ki van tömve devizahitellel és amíg ezek a hitelek nem futnak ki, addig a jelentős fogyasztás bővülés esélye = 0. Főleg, ha csökken az SZJA, s vele együtt a nettó fizu is a lakosság döntő többségénél. Itt még legalább 4-6 évig nem lesz semmi, talán a következő kormányzati ciklus 2. felére, végére lehet végre érdemi élénkülés, de addig bambi. :(

#394972 BudFox Előzmény: #394968

még visszatérve a fagyigépre...nekünk ez a Taylor fagyigép egy amerikai lágyfagyigép..egy mcDonaldsból vettük. egy monstrum ez a masina.

ezt már eladni nem lehet soha..addig használjuk amig megy..de jól tükrözi az amerikai tervezés módot : Brutális nagy, a méret a lényeg...minden rozsdamentes - nem számít milyen drága az előállítása, elég bonyolult szerkezet, viszont benne van az anyag, emiatt időtálló.

Adtak hozzá a Mekiben egy nagy koffert amiben a tartalék tömítések vannak, állítólag a McDonaldsban félévente cserélik a tömítéseket...mert előírás...nekem már 7 éve megvan de még semmit nem cseréltem benne...majd ha kopik :-)) ( de azért a franchiseban üzemelő tulajdonosokkal gondolom jó drágán megveteik félévente az új tömítéseket :DD)

No mindegy..a lényeg hogy ez a masina örök életig kibírja ameddig csak kell..és ha sor áll akkor is folyamatosan tudja adni a fagyit.

egyébként erről a masinálól van szó.brutális - 500 kg :

http://profsystems.com.ua/ru/news/348-110507-taylor.html

aki régen járt Mekibe lehet hogy emlékszik ezekre a gépekre :-)

#394968 BudFox Előzmény: #394967

átmásolom ide a fagyis témát .-)

Hát egy gombócért szerintem is irreális 200 forintot elkérni.. most kb. 60-80 forintból azért ki lehet hozni....de egy extra olasz alapanyagból készült fagyi 100 forintos anyagköltséget is elérheti..

ez az egyik dolog...

a másik viszont az, hogy a berendezések csillagászati áron vannak.

egy fagyipult , ami új és a legszebb, legláltványosabb 2 - 2.5 millió forint

egy lágyfagyigép ( csavart fagyi gép) csillagászati áron van. 3-4-6 millió ft.

egy fagyigép ami a fagylaltot készíti az elmehet akár 10 millió forintig.

Carpigiani például, vagy Frigomat.

aztán kellhet egy pasztőrizáló gép is..ez is olyan 1-2 millió

hűtőkamra - vagy hűtőládák kellenek

egy egyszerű rúdmixer, ami fagyihoz kell az 300.000 Ft.

szóval a gépek amortizációját is valamennyire bele kell számolni a fagyi árába, meg az alkalmazottakat, meg a csillagászati áramdíjat ami egy hónapban van...egy kb. 100.000 - 150.000 Ft is lehet.

a vízdíj se kutya...van nekünk egy lágyfagyi gépünk, egy Taylor, ami vízhűtéses..havonta 25 köbméter vízet fogyaszt működés közben..

szóval ha mindezt hozzáadjuk--már nem is olyan drága Pesten a 210 forintos fagyi.

törlés válasz erre

---------------------------------

11285 15:56 Hathor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @pepe01

Mi lenne ha nem 200lenne csak 99Ft? Én csak annyiért adnám, szerintem nőne a kereslet, és mindenki hozzám járna, pláne, ha már nem kiskanállal mérem a 3dekás gombócot, az öt dekás helyett. Strand is lehetne 8ezer/család helyett 3ezer/család, máris többen mennének, és több bevétele lenne az árusoknak, és az üzemeltetőknek is..

El van itt minden szúrva szerintem.

Na de nem offolok többet

---------------------

11284 15:51 pepe01 (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Hathor

Kicsi a forgalom, drága a bérleti díj.

privát üzenet válasz erre

.---------------------------------

11283 15:42 Hathor (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @BudFox

Látom ma is elolvastad kedvenc elemződ napi előrejelzését ,-)

Bud: írd már meg légyszi, hogy mi kerül egy gombóc fagyiba 200FT-ba?

Mennyibe jöhet ki egy gombóc?? 5Ft?

Gyerekkoromban 1FT volt, akkor 5-10gombócokat ettünk, ma 150-200Ft és két gombócokat eszünk. Elmegy két gyerek, két felnőtt enni egy fagyit 2.000Ft tölcsérben állva az utcán...

Valami itt nem kerek ebben az országban.. legalábbis a reálbérekhez képest. Egy minimálbéres minden nap elmehet a családdal egy fagyira, és elfogy a fizetése.

#394967 BudFox Előzmény: #394942

Hi

Én Répcelakon vagyok..de csak reggel 9 ig..

utána egész nap sárváron leszek..

Fertőd kb.30 km onnan Fertőszentmiklós - Csapod - Cirák - Dénesfa - Répcelak útvonalon tudnál idejönni... Répcelakról meg 22 km Sárvár..10 kor már ott leszek sárváron.

ha útba esik gyere csak el...szívesen várlak...Herceg -et is megvendégeltem már egykétszer :D

#394949 hosszhuszár Előzmény: #394947

Itt nálunk, a szamócában, A bökényföldi úton, kb ugyan ez a helyzet.

felveszi a fagyi kanállal a , de nem húzza le, úgy tuszkolja a tölcsérbe...

3 gombós, kb máshol 6....az ára meg 150 körül, ha jól emlékszem,...nem vári minőség, de azért fínom...

#394947 Ricsi Előzmény: #394943

olvasgattalak titeket...

Tegnap a srácaim elvittek fagyizni a Havanna lakótelepre. 150 egy gombóc. Műanyag pohárba adták, 3 decisbe, 2 gombóccal teletömték a 3 decist. Azt hittem, rosszul látok.

#394942 Ricsi Előzmény: #394938

Ha van maradék, csak csörrents rám...

Bud, te merre is vagy? Én holnap megyek fertődre. Útba esnél?

#394938 hosszhuszár Előzmény: #394932

miért, mennyi répa kell egy levesbe?

HA elég 2 piros, 1 fehér, minek venne többet??

Azért van nekik, nagy családi házuk, mert nem szórják a pénzt....

HA legközelebb leest főz, megy friss répáért....

A feleségemnek, kb 3 év volt, míg elmagyaráztam, ha tele van a kuka, 1 hét alatt, háztartási hulladékkal, ott pazarlás van...

Ha a gyerekek, 4 túrórudit esznek meg naponta, minek vesz nyolcat...., na az a 4 megy a kukába...

Én itthon maradék evő vagyok, mert nincs annak még semmi baja, csak éppen a gyerekek már nem eszik meg, ( ez lesz a következő projekt), úgy nem megy a kukába...

Hozzá teszem, minden nap főz, és valóba nehéz lehet eltalálni, ki mennyire éhes aznap...))

Képzeljétek mit hallotta…

#394932 BudFox

Képzeljétek mit hallottam a sarki zöldségestől...

Vannak itt az új utcában szép új házak...150-200 négyzetméteres családi házak...gyönyörűek..most épültek az elmúlt 5-10 évben...

de akik ebben laknak olyan szegények hogy szombat délelőtt ha megveszik a levesbe valót, vesznek 1 fehérrépát, 2 répát..stb...

Hát ekkora a szegénység itthon..

nem csoda hogy sok vállalkozás becsődöl..meg aztán lehetne reklámozni agyra-főre..de minek ? Hogy benevezzük a 3 répa pénzre, amit mondjuk más boltból hozzánk hoznának ?

Áh megette a fene... itt csak az éli túl a válságot akinek van tőkéje, kitartó, leleményes, és sosem adja fel.

használt pc.. pc bontó..…

#381670 Ibiza

használt pc.. pc bontó..szervízzel használt mobilkütyükkel kombinálva nagyon megy.. voltam kettőben kétszer visszamentem annyian voltak kifordultam.. persze szegényebb kerületben kell..repkedtek a 3-5ezer forintok..

voltam egynél aki 8-16ig volt nyitva szerintem gáz..

9-10-18ig ami szerintem nyerő..

Re: Ingatlan

#372488 Ozzy_ Előzmény: #372156

Első hallásra legalább 500k és csapattól függően hosszú idő. Lehet 2 hét, de 2 hónap is.

Ha valaki CMS-sel akarja csinálni, annak ne adj megbízást szerintem, mert előbb-utóbb feltörik, vagy olyan funkciókat akarsz, amiket nem támogat, akkor megint csak patthelyzetbe kerülsz. CMS-sel gyorsabb és olcsóbb a fejlesztés, de nem tudsz olyan szabadon mozogni, mint saját fejlesztésű progival.

Ezeket csak így tanácsként.

Embert sajnos nem tudok rá. Legalábbis gyorsan nem, de azért körbekérdek.

#372386 Koffein Előzmény: #372118

Maga az ötlet nagyszerű és ha jól látom egy lebutított franchise rendszer van kibontakozóban... :)

Bárcsak több ilyen ember volna, aki gondolkodik, megoldást keres és nem csak siránkozik, hogy nem megy a bolt... remélem összejön az oldal, meg a rendszer :)

#372178 Kissherceg Előzmény: #372170

sztm 1-1,5hónap, de újra kellene gondolni hogy mik a lehetőségek ilyen oldalnál. Én terveztem ingatlanos oldalt, hogy majd csinálok. Tárhelyből akkor kell sok, ha nagyképeket töltötök fel, pl 1920*1080 és persze ebből sokat. Szerintem egy igényes oldal piacképes lehet, de még végig kellene gondolni, mert ez egy koncepció, de specifikáció írásánál derülnek ki a részletek.

#372170 Hathor Előzmény: #372164

azt tudom hogy lehet, mert vannak ,-)

de köszi tényleg a hsz.-t, örülök hogy te szóltál hozzá.

gondolom nagyobb tárhely kell hozzá, azt nem tudom mekkora végül is az alap oldalon kívül a képek foglalnak helyet főleg.

Meg a kb. megalkotására is kíváncsi voltam mennyi idő és mennyi pénz.

#372164 Kissherceg Előzmény: #372118

ilyet lehet fejleszteni simán. Egy nagy adatbázis lesz mögötte, kell egy admin felület és egy olyan ami az érdeklődőknek szól. A designtól is függ de sztm kb fél misiből elkészíthető.