Szia.
Néha azért jelentkezzél be, hogy tudjuk, minden rendben....:))
Inverteres hegesztőt tudnál esetleg?
MEnnyiért.
Nem kell nagyteljesítményű, 2,5 pálcával lehessen dolgozni vele...
Szia.
Néha azért jelentkezzél be, hogy tudjuk, minden rendben....:))
Inverteres hegesztőt tudnál esetleg?
MEnnyiért.
Nem kell nagyteljesítményű, 2,5 pálcával lehessen dolgozni vele...
Itten vagyok ...
:)
Sok volt a dolgom, ezért nem tudtam gép elé ülni ...
:(
"Ezért kell jó állapotút venni, hogy ne menjen bele sok pénz"
Nem olcsó hobbi ez sehogy. :)
Én fordítva csináltam. Az első jó autómat őriztem meg törésmentes, gyári állapotában. Eladás helyett nyugdíjba küldtem. Nem használom. Várja a veteránkort a garázsban. Aztán ha összeszámolom, hogy az eladási árát kamatoztatnám bankban, nem fizetném közben a rezsijét..... Lehet hogy drágább lesz, mintha akkor vennék egyet. De így legalább van hozzá kötődés. Remélem nem lesz vele sok dolgom, max gumi alkatrészek, féktárcsák, kipufogó, esetleg esztétikai fényezés. Amúgy rajtra kész állapotban van tartva, olajat, fékolajat, fagyállót cserélgetem, ahogy kell.
Á, nem számolom....
de mondhatnám úgy is, hogy jobb , ha nem számolom.....
Azért csinálgatom én, hogy azon spóroljak!
Ezért kell jó állapotút venni, hogy ne menjen bele sok pénz, persze, ha szépet akarsz, akkor megy bele dúsan....
2db első ajtó kéder gumi, 80e ft.....pl...
És még szerencsés vagyok, mert az enyémen, idáig szinte csak gumi alkatrészeket kellett cserélni....
Józsi,
a végén egy önköltséget mondanál majd? saját munkaerő kts. nélkül!
és természetesen ha kész lesz megnézném egyszer... :)
valóban......
Hova lett gáborgábor?
Tud valaki róla valamit?
Rég volt erre....ami igen ritka eset...
tető, és a rádió menüponttal frissült...
Kicsit most lustálkodom...))
Ismerem a helyet, oda jártam suliba.
Heti rendszerességgel volt ott karambol....
uhhhhh
újpesten a pozsonyí úton, ahogy feljössz a villamos aluljáróból a Fóti út felé, láttam egy érdekes mutatványt egyszer
jó magas a járdaszegély, valamiért úgy akadt meg az autó benne, h gyakorlatilag megállt helyben és a tetejével vágódott bele az öles akác törzsbe
nem semmi látvány volt
változott, sokat :)
hidd el, a sofőr nem fér hozzá semmihez
kamera hegyek, automata töltő rendszer, töltés után azonnal mintavétel és labor (minden tételből), majd plombálás
az, h kúton mókolnak elképzelhető, de nem vízzel, az biztos, mert ottmarad a tartály aljában :)
az, h adalékot lopnak esetleg valamelyik vidéki bázistelepen elképzelhető de nem sok az esélye
Nagyon szépen köszi ezt a teljesen kimerítő választ. A legelső az lesz, hogy ezt a dolgot megnézetem és megfogadom a tanácsaidat!
Egyébként időközben kaptam néhány nagyon jó hírt!
Pl. unokatesóm meghosszabbíttatta az assistance-t, így ha lerobbanok ingyen szállítják elvileg, a másik, a szervizben (Debrecen) azt nyilatkozták, hogy méltányossági gariban cserélik a PD elemeket is :)
A rossz hír az, hogy ezt lerobbanás előzi meg.. :) de ha igaz ez a "csoda" akkor csak az időveszteséggel kell számoljak.
Azt tudom én is, hogy a magyar kutakon általában MOL van és az adalék saját a nagyoknak.
Viszont dolgozott barátom MOL kúton a keleti országrészben és hát mondott érdekes dolgokat. Pl. a MOL-os adalékokat a kamionos ****i nagyon sokszor eladta nekik és ők továbbadták. (persze az egész "fű alatt" ment) Húgom akkori barátja is vett 5 liter adalékot, és bekeverve a tankba az 1.4 vvt-i corollával 5 liter alatti fogyasztással mászkált.
Ezen kívül bizony nyomtak vizet az üzemanyagos tartályokba, meg rakta bele ukránból származó löttyöket is.
Ez vagy 5-8 éve volt, lehet azóta már változtak ezek a dolgok, bár kötve hiszem..
"egy különbség van a témában, az ADALÉK"
Motorolaj dettó. Kevesen tudják, pl. a Castrolnak sincs olajgyára:)
Laboratóriuma van, ahol kikísérletezik az olajat, azután bérgyártásban legyártatja valahol az alapolajat, beleöntik az adalékot és kész a Castrol. Pl Szlovákok is gyártottak neki olajat. Nem állítom, hogy ettől rossz lenne, csak érdekesség.
A Fuchs egy nagy Német kenőanyaggyártó, Ők dolgozták ki a jelenlegi Vw-Audi olajnormákat, sok autógyárnak beszállítója. PL. Vw csoport, Merci, Honda. Tőlük sok kenőanyag gyártó vesz világszerte alapolajat. Mobil olaj is készül Fuchs olajból, Mobil adalékolással. Úgy tudom a Totál is fuchs alapolajat használ.
Szia.
Eladásra rövidtávú megoldásként raknak bele egy új hatos imbuszszárat.
Másik megoldásként kicserélik a szivattyút. Az 1.9-es motor szivattyúját teszik föl, de attól nem fér vissza a ballanszegység, ezért azt kifelejtik.
Nekem nem volt szimpi egyik megoldás sem. A "filléres" ötlet saját. Az ötletet a crovákhoz használt imbusz bit adta, aminek egyik vége tizes, a másik hatos. A feladat "csak" annyi volt, hogy az edzett acél tengely végében levő kopott hatos nyílás helyére kellett tizes hatszög alakú lyukat mélyíteni, úgy hogy a tengelyt ne kelljen kilágyítani, visszaedzeni és ne vetemedjen. Neten kerestem szerszámkészítő üzemet, ahol volt szikraforgácsoló berendezés. Vittem a tengelyt, és egy minőségi hosszúszárú tizes imbuszkulcsot, amiből csináltak kellő méretre egy hosszú bitet, és kimunkálták neki a fészket a tengely végében. A gépmunka volt 6k+áfa az imbuszkulcs kétezer alatt.
Az összeszerelés egy kicsit macerás, mert gyári állapotban külön kell felszerelni a ballanszegységet, és külön a szivattyút, végül beletolni a meghajtószárat. Az átalakított állaptban pedig csak összeszerelve, együtt lehet felszerelni az egészet. De örökéletű a megoldás. A tizes hatszög soha nem fog kikopni.
Azt sajnos nem tudom megmondani mennyi km-nél várható a hiba. Még nem találkoztam vele elsőgazdás autóban, ahol biztos adat lett volna a kmóra állás. Mindenesetre ha olajnyomás hibát jelez a fedélzeti, azt nagyon komolyan kell venni, és azonnal leállítani a motort. Bárhol van éppen az autó. Tipikus eset, hogy elmennek a közeli benzinkútig, hazáig, a köv. parkolóig. Vagy a legközelebbi szervízig, megkérdezni mi a baj. Emiatt aztán a jav. költség többszöröződhet. Márkaszervízben ilyenkor hét számjegyben kell gondolkodni.
Szvsz a hibátlanul működő pd elemeket km alapján csak akkor érdemes előre kicserélni, ha hosszú utakra, vagy külföldre használod az autót, ahonnan drága hazahozatni, vagy ott megcsináltatni. Zömében 50-100 km sugarú körben használt autónál talán érdemes megkockáztatni, hátha otthonközelben megy tönkre.