Én nem vagyok nagy arany rajongó. Gőzöm sincs, hogy hova fog menni, de mivel ez is egy fajta "biztonsági" befektetés ezért, ha hiszünk a világ gazdaság javulásában akkor szerintem nem fog repülni. Nekem ami nem tetszik benne, hogy 5-10, de akár 20%-ot is tudott esni 1-2 nap alatt a múltban. Én, ha már ilyen téren fektetnék be akkor inkább a FCX arany és réz bánya amiben lenne részem a profitban, ha megy fel, de nem kockázatnám magamat 1:1 az aranyban.
Itthon a magyarok kitartják az árakat, ha nincs is vevő, de ebből is látszik, hogy az önrész vagy teljes tulajdonolás segített volna az USA piacon is.
Kint tudsz venni ingatlant minden gond nélkül. Régebben hitelt is kaptál akár 20%-30% után. Most ez lehet 50% vagy készpénzes vevőnek kell, hogy legyél, de 2 hét alatt lehet venni és tényleg nagyon jók az árak. Van itthon egy magyar iroda. Nem ismerem őket, se kapcsolatom nincs velük és amikor láttam, hogy a jutalékuk 5000 dollár akkor gondoltam, hogy inkább kimegyek és én megveszem, de elintéznek mindent és pl tetszett egy, két szobás lakásuk Tampában az óceán közvetlen közelében még így is csak 55000USD, de ha te veszed akkor kb 48 lenne.
http://www.bric-investment.hu/ A Mammutban van az irodájuk talán... De ne engem hibáztas, ha nem jók:)
A dollár most 197....ha így haladunk lesz ez 180 is nyárig és akkor tényleg jóformán bármit megéri ott vásárolni.