Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#345512 Amatoregy Előzmény: #345508

Én 6 (inkább 5) liter/100 km alatt gondolkodom.

Igy se kevés havi 70-80 E Ft üzemanyagra....

Egyébként ha azt nézem, hogy két év alatt 120.000 km (amibe lehet kalkulálni simán egy félmillás javítást ha 80.000-ről indulok) akkor meg az eszem a benzinesfelé húz. Abba viz, olaj, benzin, gyertya meg egy trafo kellhet... :D

Viszont a skodánál sokan az 1,9-re esküsznek..

De belülről jóval puritánabb mint a ford bármelyik újabb verziója...

#345508 banyaiz Előzmény: #345505

Mazdákat is érdemes megnézni vsz, dízelek fenntartása egész kedvező 2000-es motor 140 lóval, 7 liter körüli fogyasztás, 120 km-nél van egy vezérműszíj csere ami húzósabb, bár van egy rokon ismerősének ismerőse aki anyagárban plusz kis felár megoldja. Alkatrész azért sanszosabb drágább hozzá mint Skodához. Csak az a baj, hogy kevés km-rel , fiatalokat alig van eladó, ráadásul én 4 ajtósat szeretnék az kicsit jobban tetszik.

#345507 lyonell Előzmény: #345504

Aszt tudom,hogy azonos azért írtam audiban volt baj vele,skodában nem,és ezért ajánlottam az 1.9-et,de a ford az francia motor,passz skoda.

#345504 KawaBazsy Előzmény: #345489

A Skoda Octavia az műszakilag egy Golf. A 2.0 TDI motor meg azonos az Audival az utsó csavarig. Haveromnak Passat-ban van ez a motor. 200-ig nem volt gondja, utána ráugrott több, mint 1 milla több részletben..

#345502 banyaiz Előzmény: #345496

Engem az érdekel volt egy jó 60 k km-rel , 4 éves első tulajtól , tip-top állapotban volt, addig alkudoztam rá amíg elvitték az orrom elől 3.400-et kértek érte, 3 millát ajánlottam, erre jött vki megvette gyorsan. :)

#345497 Amatoregy Előzmény: #345491

3 hete irtam neked privit...

:)

Válasz még nem jött.

Ha igy tenném fel a sorrendet a részecskeszűrő miatt/illetve választási lehetőség

Ford 1,6 tdci 90 le vagy 1,8 tdci 115 le kombiban

Ford mondeo 1,8 tdci 125 le 5 ajtós vagy kombi

Skoda oktávia 1,9 vagy 2,0 sima vagy kombi?

És max 3 milka és max 80.000 Km?

#345496 lyonell Előzmény: #345494

Ezzel megfogtál,soha nem volt mazda 6-om kimaradt .vhogy De rosszat nem hallottam róluk.

#345495 lyonell Előzmény: #345490

Most szemezek ezzel,egyenlőre nincs meg járgány,sajnos. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=134510700&pageNumber=4&scopeId=C&sortOption;.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption;.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1;.makeId=17200&makeModelVariant1;.searchInFreetext=false&makeModelVariant2;.searchInFreetext=false&makeModelVariant3;.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1980-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString;=&categories=SportsCar&tabNumber=2

#345491 lyonell Előzmény: #345489

apropó részecske szűrő.Két negatív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban szintén nem skodánál.Röviden:

peugeot 407-es,2 literes dízel-nél állandóan bejelezte a fed.comp ,hogy rossz.

Elvittem márkaszervízbe ott 55-ezer fotrintból megcsináltk,term. nem a cserét hanem a benne lévő szűrő javítását.Jó lett,tükéletesen ment utána.

a másik C-max 1.6 dízel,ott nem tudták javítani 200ezer volt,de jó lett.Skodánál nem volt még ilyen.

#345489 lyonell Előzmény: #345468

Halika!

Én pártolom a márkát.Szerintem kíváló márka a kis skoda.

Pofás,formás.Könnyen fenntartható jármű viszonylag.

Rossz tapasztalatom nem volt velük.Eggyel igen,Dsg váltóssal.De manuálissal soha sem.

Alkatrész ellátottságuk jó,szinte minden van utángyártottban hozzájuk(elég jó áron).minőségre remek,árához képest.Belseje kicsit nyers,egyszerűbb de szerintem tök jó.kis pofás. 2 literes dízel motorrol rosszat nem halottam skodában,De audiban sok bajom volt velük szinte minden egyes darabbal.ezek az audik max 160 ezerrel voltak, amik előjöttek gátrepedés,hengerfej,turbó,és valamiért nálam nem egy darab ette az olajat (amit ajánanak hozzájuk 5w40,aszt hiszem de eszt az olajfajtát nem preferálom a 10w40-et jobban) 2000km ként fél litert.De skodánál nem volt ilyen. Ő az 1.9 tdi.,motor jobb én jobb szeretem,azzal egyikben sem volt baj.Maximum chip.-ha kicsit gyengének bizonyul.Üzemanyagra kényesek nagyon.De az 1.9-es kivisz a világból,ha nem hajtod pl: turbó erre kényes benne.Hely van bennük család befér meg a szerszám,kombiba bőven.Jó váasztás.km-erre figyelj oda,nézesd meg mindenképpen jól nézesd át szervízben.

#345484 GáborGábor Előzmény: #345468

Saját tapasztalatom nincs de jókat hallottam róluk egy szervízes barátomtól ...

Ha gondolod, bemutathatlak egy BMW márkakereskedés vezetőjének. Volt osztálytársam, biztosan tud segíteni használt vásárlásában is.

A többit pm-ben - ha érdekel.

#345468 Amatoregy Előzmény: #345203

Néztem egy ilyet. Ebben minden elfér.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_kombi_1.9_pd_tdi_elegance-4358479

Vagy ebből a 2.0 pdtdi (140 LE 6 seb) a jobb.

Mondjuk mindjárt nézek egyet automata klimával és tempomattal.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_kombi_2.0_pd_tdi_elegance-4050671

meghülyültem teljesen? Ezek a motorok mennyire jók? Voltam skoda szervizben, azt mondták, hogy részecske szűrőt csak tölteni kell (na persze, 20-30 K-ért 40.000 km-ként...) :DDD