Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: Részecske szűrő tisztitás

#344522 Amatoregy Előzmény: #344519

akkor nézegesd ezt itt...

http://www.fordfocus.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=828&postdays=0&postorder=asc&start=240

szerintem ez csalóka. 2 liter úgy jön ki, ha a benzinessel varázsolsz, a dizelnek meg simán nyomod. Én reálisam 2,5 liter különgséggel kalkulálok, varázslás esetén 3 liter.

Én meg nem vennék benzinest. A nyomaték azonos köbcenti esetén engem kárpótol...

#344519 Áki01 Előzmény: #344483

Majd jövőre lesz műszaki.De megnyugtattak,hogy ha a katalizátor jó akkor nem lehetnek olyan nagy eltérések.

Ha igen akkor majd megy okosított műszakira:-))

Amúgy én már csak benzinesben gondolkodok,az a1,5-2l+ sztem nem olyan sok.

Itt sógoréknál a múlt héten csak 2centel volt drágább a benya az olajnál.

#344483 Amatoregy Előzmény: #344476

a dpf-nek égett szaga volt ha regenerált.

a sima reggelente a garázsban való indításnál.

Most gondolkodom egy ford econetic II-n. 3-5 fokozatokban hosszabb az áttétel, van benne elektromos kiegészítő fűtés is( a dpf-esben feláras volt, viszont ha beindítod télen 20 sec után már meleg levegőt fújt.)

Az econeticben cdpf szűrő van, amibe nem kell folyadékot utána tölteni és 300 ekm tervezett üzemideje.

Vagy Ford Mondeo kombi 1,8 tdci 125 le. Árban ugyanott vannak a 2008/2009-es focus 70-80 E km-el, mint a 2007/2008 mondeo ugyanennyivel.

Nekem a lényeg, hogy keveset fogyasszon.

Ps:

Műszakin volt már azóta, mert állítólag a kormos kipufogó vég meg az károsanyag kibocsájtás meg sem közelíti a gyári értéket...

#344476 Áki01 Előzmény: #344283

Miután fizikailag eltávolították a szűrőt,utána még módosítottak a motorvezérlőn,hogy ne keresse,és regeneráljon.Ezek után állítottak a turbón is mert eléggé megnőtt vmi levegőnyomás,ment is rendesen tőle az autó,csak néha amikor már nagyon túllépte a megengedett értéket,letiltott a BC azt max110kmh.Azóta nekem tökéletesen működik.

Nekem hosszútávon,

munkahely-hazáig:620km ebböl500km autópálya,átlag 150kmh

előtte 5,6l

most 4.5l Bc szerint,majd lemérem tankolással is.

Egyszer haldoklott a féltengelyem úgy indultam el haza,gondoltam kibírja,90-100kmh körül jöttem 400km-t 3,3 fogyasztást mutatott,annyi is lehetett mert 1/4 hiányzott a tankból.A maradék 220km-t meg tréleren 70k ért:-((

Nem a dpf-s volt ecet szagú??Nekem is büdös volt néha,bár meg nem mondtam volna a szaga alapján,hogy mivel megy.Ja és füstölni se füstöl.

Amúgy ez egy Pug 307 1,6 110le

#344283 Amatoregy Előzmény: #344263

ezek érdekes dolgok amiket irsz. Anno a dühi topikban irtam erről több hozzászólást.

Nos néhány kérdés:

- nekem azt mondták (meg az interneten is azt olvastam), hogy csak nem lehet úgy pikk-pakk kikötni a részecske szűrőt mivel a bemenet és kimenet között a két érzékelő ellenállás különbséget mér, ez alapján folyik a regeneráció.

A tények két motor között 20.000 Km-re vetitve.

(Az egyikkel 110.000-et mentem a másikkal 20.000-et)

A két motor: Ford focus kombi, 1.6 tdci dpf (110 LE 240-260 nm) és 1.6 tdci (90 LE 220 nm).

Fogyasztás:

átlag:

dpp: nagyon ritkán ment tartósan (értsd város 1/3, autópálya 140-150) 6,6 alá az átlag fogyasztás

sima: tartósan a fenti paraméterekkel 5,5.

Hosszútáv:

Bp-Vodice lefelé:

dpf: 5,1

sima: 4,5

Vodie-Bp:

dpf: 5,8

sima: 4,9

Legkisebb fogyasztás 100 Km esetében kb 110-120 esőben

dpf: 5,0

sima: 4,3

általában meddig volt elég egy tank gázolaj:

dpf 800 Km

sima: 900-950.

Menet teljesítmények:

nem volt érezhető különbség, a tempomat mindkettőben jól tartotta a sebességet.

Motor járáskultúra:

dpf: nagyon ércesen ment (talán egyedi hiba, de később a porlasztó csúcsok alatt sorozatban - értsd hetente kellett tomítéseket cseréni 110.000km után)

sima: csendes duruzsolás.

A fentiek az utastérben is jól elkülönültek:

Kipufogó vég:

dpf: fémszáraz tiszta

sima: kormos.

A sima ellen szólt, hogy beindítás után a garázsban "ecetes" szag volt érezhető.

#344263 Áki01 Előzmény: #344259

Amit még elfelejtettem,hogy a hűtőventilátorom ment szinte állandóan,6 év alatt 3akksit megevett,mert a leállítás után még ment min15 de néha 30percet is maxgázon,de bekapcsolt 60 fokos vízhómérséklet mellett is.azóta ez is megszűnt,szerencsére.

#344259 Áki01 Előzmény: #344236

Hát ha mondhatok valamit,akkor a tisztítást felejtsd el,nem sokat ér.Eléggé körüljártam a témát,és én végül kiirtattam az autóból nem bántam meg.Elég sok problémám meg is szűnt ezután,ismeretlen nyihogó hang és ezzel együtt járó teljesítményingadozás,egyenletes haladásnál,szintén hullámzó teljesítmény,ehhez még a világításom is passzolt mert mindig pislantott amikor,elhagyta ez erő a motort.Ette is az izzókat rendesen.Ezekkel a problémákkal már a megvásárlás(0km) óta küzdöttem,jopár szervizben megfordultam,de majdnem mindig:a BC-ben nincs hiba nem tudjuk mi lehet,választ kaptam.Majd megkerestem egy szakít aki közölte,hogy 20km-ként próbál regenerálni a szűrő,vagy veszek újat (200k)vagy kukába a rendszert.Miután kiderült,hogy 5k km alatt 1,5l gázolajat pumpált a motorolajhoz,a sikertelen regenerálások miatt így számomra nem volt kérdéses a dolog.

Elmondása alapján volt nála olyan autó ami a mosás után(40k km)után újból eldugult.Azóta legalább 1literrel kevesebbet fogyaszt az autó,és mint ha új lenne úgy működik,semmi akadozás,hintázás.

Re: nincs cím

#343862 GáborGábor Előzmény: #343845

Semmi gond!

:)

Ha bízol abban amit tankolsz, akkkor valóban nem kell semmiféle adalék az üzemanyagodhoz. De ha már Galileit emlegetted, azért csendesen hozzá teszem: "Eppur si muove!"

;)

#343849 Láma Előzmény: #343743

"1; én nem öntök denszeszt semmilyen üzemanyagba"

Emlékszem, írtad már. Könnyebb volt így fogalmazni. Mi történik, ha teszel.

"2; benzint sem a gázolajba, az a régi idők zenéje volt, amikor még nem voltak képesek a finomítók a paraffint megfelelő színten kivonni a téli dermedés kiküszöbölésére az üzemanyagokból"

Ó, tudtak már akkor is jó gázolajat gyártani, csak nem a pórnép számára. Katonai célra -30-ig bírta. Benzin nélkül! :)

"az egy külön magyar specialítás volt, h a fél ország HTO-val autózott és -5°C alatt valamit kellett csinálni a cuccal, h tudj közlekedni"

"ebben az esetben is max 5% volt az ajánlott, de inkább petróleum"

Szó szerint. Ebből alakult ki az a máig fennmaradt tévhit, hogy ez minden gázolajra igaz.

"a diesel-benzin témában majd jól kikérdezem legközelebb a MOL valamelyik minőségellenörző laborját ha náluk dolgozom, gondolom ők elég jól képben vannak"

Meggyőződésem, hogy ugyanazt mondják, amit én.

A fékrendszernél nem közömbösíteni kellett a vizet, hanem megakadályozni a befagyást. Arra tökéletes. Semmi hátrányt nem okozott, hogy 1 deci volt benne és kettő alkoholos lett belőle.

#343845 Láma Előzmény: #343352

Dehogy sértődöm, csak általában az a vége, hogy átveszem a stílust, és az nem szokott tetszeni.:)

" Olykor csipkelődünk is, kinek-kinek vérmérséklete szerint.

:)"

Francba. Akkor az előző lájtos helyett küldhettem volna annak az első változatát

is. :)))

" De ha többen is, más, a tiéddel eltérő de egymással hasonló véleményen

vannak, akkor célszerü lenne a saját álláspontodad felülvizsgálni."

Ez így is volt eddig is, de ahhoz érvek kellenek, és az álláspontom hibáinak megmutatása.

Ezt a benzines dolgot részemről lezártam, mikor kellemes adalékolást

kívántam mindenkinek. Nem is szeretnék ezen változtatni. Ha véletlen

újra belebotlom a linkbe beteszem neked.

Ettől függetlenül, csak az előbbi mondatodra: Nagyon sokan állították,

hogy a föld lapos. Galilei egyedül volt.:)

Műszaki kérdésekben a fix adatokból számolható értékeket, vagy (kontrollálható) műszerek által kapott értékeket fogadom el, a többségi, vagy a

szubjektív véleményel (akár a sajátommal) szemben is. Kár, hogy nem volt

itt egy vegyész.

Re: Land Rover 109

#343827 GáborGábor Előzmény: #343756

Az olaszok gyártottak valani hasonló kis tengerparti homokfutót ...

Majd rákeresek.

A Puch Haflingert viszont kis mérete ellenére elég jó kis játékszer terepen ...

Ez utóbbit inkább ajánlanám.

;)

#343747 Amatoregy Előzmény: #343745

papír alátét tiszta festék.

Gondolom a rozsda ellen fújtad le vastagon horgany "sprével" és nem azért mert ez volt az alkatrész alatt..

:DDDD