Re: nincs cím
_pda_ Előzmény: #343343látom jól elszórakozol a folyadékokkal :D
csak a pontosság kedvéért
1; én nem öntök denszeszt semmilyen üzemanyagba
2; benzint sem a gázolajba, az a régi idők zenéje volt, amikor még nem voltak képesek a finomítók a paraffint megfelelő színten kivonni a téli dermedés kiküszöbölésére az üzemanyagokból
az egy külön magyar specialítás volt, h a fél ország HTO-val autózott és -5°C alatt valamit kellett csinálni a cuccal, h tudj közlekedni
ebben az esetben is max 5% volt az ajánlott, de inkább petróleum
a hengerfej fizikai leqrása tényleg a vicc kategória ebben a formában, de jót nem tesz a dieselnek a túlzott benzin adagolás, illetve az ezzel járó nem megfelelő időpontban és időtávon kialakuló égési folyamat
elég csak a régebben előszeretettel használt diesel hidegidító spray-k alkalmazásakor fellépő hanghatásra gondolni
denszesz van a garázsban, majd kipróbálom ha lesz elég időm ezt a víz témát, miután kétféle alkohol keveréke, nem tudom, h maradhat-e víz bármelyik összetevőben az előállítás alakalmával
arra azért érdemes gondolni, h régebben a pneumatikus fékrendszerek fagymentesítésére használták, tehát a komprimált levegőmennyiségből kicsapódó vizet kellet volna "közömbösítenie" a lefúvó szelepekig
szóval ha még ezzel is vizet viszel be a rendszerbe, nem tudom mennyire lenne működőképes
a diesel-benzin témában majd jól kikérdezem legközelebb a MOL valamelyik minőségellenörző laborját ha náluk dolgozom, gondolom ők elég jól képben vannak
az oktán motort láttam már eleget működés közben, sajnos cetan motor csak battán van
a gyakorlati tapasztalataim meg olyanok, amilyenek az eltelt szervízes éveim után ;-)