Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#341088 Waszeitung Előzmény: #341085

Korábban gyullad be a motorban az üzemanyag mint ahogy azt a gyújtógyertya meggyújtaná...így lesz kopogásos égés ami nem tesz jót a motornak.

#341086 Euroman Előzmény: #341084

ez állítólag városi legenda....de azért remélem nem így lesz, mert semmi kedvem ezekre költeni....most az 5-ik évben olaj, olajszűró, légszűrő, pollenszűrő. aztán mást nem szándékozok cserélni....ilyen áron a benzint meg vegye meg orbán adolf és csapata.

#341085 _pda_ Előzmény: #341083

jó kis marketing szöveg, meg tudja itt mondani valaki, h mi a detonációs égés jele, jellemzője egy motorban, üzem közben??

#341083 KawaBazsy Előzmény: #341074

"Az E85 jelzésű üzemanyag 85% bioetanolból és 15% benzinből áll. Az oktánszáma 105 a sima benzin 95-ös oktánszámával ellentétben. Ennek az az előnye, hogy növekedhet az autó teljesítménye, csökkenhet a fogyasztása, hiszen csökken a motorban lévő detonációs égések előfordulási lehetősége. Az előbb említett tulajdonságok mellett a motor élettartama is növekszik etanol használata mellett, hiszen a detonációs égések súlyosan károsítják a motoralkatrészeket."

#341080 hosszhuszár Előzmény: #341078

Állítólag a motorok sem szeretik....amelyik szereti, annak írva vagyon a használatijában, hogy etanollal üzemeltethető......

olvass utána.

Haverom felesben jár vele, Ő azt mondja jobb lett a teljesítmény, a fogyasztás ezáltal valamivel kevesebb

audi a8 4.2

#341079 Euroman Előzmény: #341078

Hát az tényleg sok, úgy pláne megéri. Valamikor én is mentem havi 5000 km-t, de ezek az idők elmúltak. Az utak nagyon rosszak, keskenyek, és rengeteg a hülye...nem az országúton akarok megdögleni.....Az autók érdekelnek, sokat olvasok is róluk, autósportot is figyelemmel kísérem, de a vezetés már egyáltalán nem érdekel....még városon belül sem öröm, mert állandóan vigyázni kell, hogy semmi baja/bajom ne legyen, és a hülye zsernyák se büntessen meg, mert az is kidobott pénz.

#341078 Csokigyáros Előzmény: #341074

én havonta megyek 4-6000 km-t... minden nap Nyíregy 120 km... és hetente min. 1x Pest, és min. 1x vidék... szóval heti 1000-1500 km... ezért gondolkodok... pl. a héten 2x Pest, 3x Nyíregy, 1x V.namény.. ez közel 2000 km...

#341077 _pda_ Előzmény: #341070

ezek a biocuccosok nagy átverések igazából, baromi xar az energia mérlegük, szóval a mezőgazdák esetleg jól járnak velük de a környezet nem

sajna e van

#341074 Euroman Előzmény: #341071

Nekem 1,6-os benzines golf plus-om van, és április óta járok bioetanollal. A téltől féltem, de bírja, persze az elektronika be van szerelve az első tankolástól. Az E85 85%-a bioetanol, 15 %-a 95-ös benzin...úgyhogy nem egészen 100 oktán...viszont a sztöchometrikus egyenértéke kisebb a benzinnél, azaz 1 literben kevesebb a fűtőérték...én csakis az ára miatt döntöttem emellett, mivel nekem a benzin nagyon drága, még úgyis, hogy évente csak 3500-4000 km-t autózom, vagyis csak a városban és a környéken megyek...viszont az elektronika 30eFt-os árát így is behozta, mivel már az első évben 35eFt-tal kevesebbért tankoltam...ez már idén tiszta megtakarítás lesz, hisze ze csak egyszeri költség, és örök garanciás....az autó 4 éves, ilyen futásteljesítmény mellett 10-12 éves koráig megtartom, akkor a karbantartáshoz szükséges pénzt ez talán behozza.

#341071 KawaBazsy Előzmény: #341066

Azt is tegyük azért ide, h az etanolnak 100+ az oktánszáma (erősebb is vele a kocsi, főleg alul), úgyhgy az ár összehasonlításnál a 100-as benya árát kell nézni, nem a 95-ét.

#341070 Csokigyáros Előzmény: #341068

ez így van... :)

valahol a bioetanol, mint volt kukoricatermelő jött elő belőlem...

támogassuk a mezőgazdasági termelést, és állítólag még jót is tesz...

nem értek a technikához, de ha nem rontok vele akkor szívesen támogatom a mezőgazdaságot azzal, hogy bioetanolt tankolok...

a költségmegtakarítás másodlagos, de persze az is fontos...

#341068 _pda_ Előzmény: #341066

azt szokták mondani, h akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra is :))

nahhhh, nehogy komolyan vedd ;-)

mondjuk ezekkel az átalakításokkal csak a macera van, vagy cigánykodni kell mit az lpg-vel, h megérje (pb átfejtés)

azon mindíg ki voltam akadva, h valaki megvesz egy mercit, majd beleqr egy undorító gáztartályt a csomagtartóba, osz csinál belőle egy PB sparheltot

aki spórolni akar az üzemanyagon, vegyen egy takarékos dieselt

#341066 Csokigyáros Előzmény: #341032

nekem azt mondták, ha tisztán etanolt tankolok, akkor cca. 15-20%-kal több a fogyasztás... az ára viszont most 255 körül van, a benzin pedig 355, azaz itt 30% a különbség... így megtakarítás 10-15%.. és a motornak is jobb... csak a szűrőt kell kicserélni... de még utánanézek...

mondjuk Zabás perfekt ebben...

#341047 GáborGábor Előzmény: #341032

Én nem tenném dieselbe semmiképpen.

Az adagoló kenése úgy van kitalálva, hogy (ha csak nem kerámia betétes) rövid úton hazavágja még a benzin is, amit télen előszeretettel töltögetnek bele egyesek ...