Re: nincs cím
Láma Előzmény: #341097A 3140-hez:
Néhány százalék papíron. Hogy mennyit tudsz belőle valóban realizálni, az a másik kérdés.
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ezt a fogyasztáscsökkenést állítod szembe a beépítési költséggel és ezzel:
"Ahhoz, hogyha meg akarom növelni a befecskendezett mennyiséget, egyszeruen tovább kell nyitva hagynom a szelepet.
Itt lép be az átalakító.
Az utólagosan beépített átalakítók tulajdonképpen megnövelik a befecskendezo idot.
De hogyan kis néz ez ki a gyakorlatban?
Hagyományosan egy befecskendezo szelepnek két kivezetése van. Az egyiken állandó tápfeszültséget kap, a másik lábat a vezérlo elektronika testre „huzigálja”. Amennyi ideig testen van a másik láb, annyi ideig van nyitva a szelep.
Az utólagosan beépített kütyük egyszerûen tovább tartják testen az adott lábat.
Aki valamennyire jártas az elektronikában, az tudja, hogy egy FET, ami a vezérloben lévo végfok ilyenkor kap egy visszáramot. Na ez az, ami veszélyes egy mikroelektronikának! De érdeked módon ilyenkor nem a könnyen cserélheto FEt megy tönkre, hanem a mikrokontroller, ami már cserélhetetlen.
Most az utóbbi egy hónapban én magam három vezérlot cseréltem ez miatt. Mindegyikben utólagosan beépített kütyü volt "
Ezért írtam, hiogy járd körbe rendesen. :)