köszönöm.
köszönöm.
Be kell menned a bankba a tulajjal vagy a kereskedővel,megmondják mennyi a hitel az autón,kifizeted.a fennmaradót pedig ha van odaadod a tulajnak,vagy ügynöknek?:.A bankban azonnal a kifizetés után,odaadják a törzskönyvet és a hitel törlésre szóló engedélyt amit átiráskor kell vinni az okmányba.,de fontos az engedély mindenképpen kell mert nem fogják átirni az autót.A bank amelyiknél a hitel van pl: cib ált. a központban tárolja a törzskönyvet,ezért ha nem ott fizeted ki a hitelt akkor posstázzák.Tehát mindenképpen ha ilyenre kerül sor kérdezd meg a banknak hol a központi része,és ott fizesd ki.Általában 100% ban pesten van minden banknak a központja egy helyen nagyjából.
ez egyébként egy nagyon érdekes dolog ez az internet kérdése....az auto eladásban....
van internet..van internet,de egy biztos látni kell azt az autot..:)
és még egy érdekes szösszenet....3hete hirdette neten az ismerős az autóját..
magyar,benzines,2005-ös....első tulaj,ő hozta ki szalonból az autot....tehát makulátlan...
3 hét alatt egy hivása nem volt,egy érdeklődő sem az autóra...
az első piacon pedig elkelt most vasárnap....ahogy kivittük....:)
jó szerencse faktor stb stb....de azért érdekes vsz:))
Ezt nem tudom, mert valaki azt mondta, van védelem is, hogy mittomén 70%-nál kevesebb árammal el sem kezd tölteni. De gondolom, ez típusonként változik. Szóval, hogy érthető legyek, a laptop-ban van a védelem, ha kevés az áram, nem küldi rá az akksira.
vagyis ha 19V-t tud, de csak 2 a-t akkor kétszer annyi idő kell neki a töltéshez mint a hálózati töltője esetében?
Nem, mert P = U*I, azaz a teljesítmény : 19,5V * 4,62 = 90 watt. Ahol kisebb az áramerősség (amper), ott kisebb a teljesítmény, de látod, nem minden töltő elég.
laptop
19,5V és 4,62 A
netbok
19 V és 3,42A
Itt az amper jóval kevesebb. Az gond?
Mármint a töltő max 3,5 A-t tud (az autós töltő)
86 w nem tudom, mire elég, nekem működés közben is tölt, tehát megy az autóban a laptop, és mire odaérek valahová, fel is tölti. Igaz, az 300 w-os.
aah tanulok...
Univerzális netbook AUTÓS töltő.
Univerzális notebook autós töltő, töltőfejekkel, AC/ DC 3500 mA, 86W. Compaq, Toshiba, Dell, HP, IBM, Gateway, Sharp, Acer notebookokhoz. Nem minden Dell típushoz! Input: 12-13.8V Output: 15,16,18,19,20,22,24Volt max. 3.5A.
ezt értem. Viszont most néztem egy ilyet...
http://www.argep.hu/trend/NETB/Netbook-autos-toeltoe.html
ez meg nem pénz érte. Kérdés, hogy ezekben van-e akkora különbség.
Vagyis a netbok és a laptop is 12 volttal tölthető vagy itt is vannak különbségek.
Egyébként meg termoszt keresek (fűthetőt) az autóba. Ilyet látott már valaki?
Ezt neked kell eldöntened. Nekem van inverterem, auchanban vettem, asszem 18K volt. Azóta is tökéletesen működik, van benne saját ventilátor, hogy ne melegedjen túl. Én nyáron arra is használom, van egy kis hűtő a kocsiban, és innen kap áramot, mindig van hideg italom. Ezenkívül valóban, akármit tudsz tölteni, telefont pl. Ilyet egyszer veszel, és bármi elmegy, ami árammal működik.
autós töltőt keresek.
http://olcsó.hu/keres/autós inverter
A kérdés úgy vetődik fel, hogy vegyek egy invertert (és ez mindenhez jó) vagy vegyek a netbookhoz autós töltőt?
Mondjuk ez?
"Skoda Octavia combi és csak az 1.9 diesel motorral, a 2000-es diesel már szóba sem jöhet,de lehet már 5 ajtós is,csak magyar,szervizkönyves,rétegezhető,sérülémentes,valós km...sőt ha lehet gazdától udvarból,nem vmi kimustrált flotta auto,mert skodából abból sok ilyen van:)"
de ismerősnek vadászok,segitek....nem nekem kell...
köszi,én is erre gondoltam....hogy esetleg igy....
csak nem tudom kötelzhető -e erre vki,....
ugyan tiszta sor,ha vki erre nem hajlandó és vakarózik....akkor hagyni az egészet a francba..
ugyan általában kerülöm is a hiteles eladó autókat....de a mai világban már szinte többet árulnak ebben a formában..
Elsétáltok a bankba, kifizetitek a tartozást, és onnan már te hozod el a papírt, hogy nincs tartozás a kocsin. Aztán átírásnál bemutatod az okmányirodában, és már jön is a törzskönyv.
még más......
hiteles autot még soha nem vettem,de most a keresgélés közben szembesültem olyannal,hogy bent van egy hiteles auto egy ugynokségen........a tulaja bizományba betette,törzskönyv a bankban.....
mondja az ügynök,hogy nincs semmi gubanc,ez náluk bevett szokás, tulajjal meg lehet egyezni......és majd később küldik a törzskönyvet,ez áll majd a szerződésben....
na meg a tökömet mondtam,nincs törzskönyv,nincs lóvé......
mi van akkor,ha kifizet az ember egy ilyen kocsit,elviszi....a törzskönyv meg cseszik jönni....
mert teszem azt a drága hiteles tulaj cseszik a bankfelé rendezni....
hogyan működik ez a gyakorlatban,hogy jó is legyen???
Új autóra várni kellett 6-8 évet, a felét előre befizetve. Most pár százalékért kapsz hitelt. Így sokan újat vesznek, régen egy lada 3 évesen drágább volt, mint újonan.
Használtra meg tényleg ott a net, sokkal nagyobb a kínálat.
Igen,de nem volt pl internet. Ha ma valaki autót akar venni,a neten kezdi a keresést. Sosem térnek már vissza azok az idők (nem tudom,h sajnos v szerencsére).
még rágondolok azokra az időkre........remek hangulatuk volt...:)
és volt vevő......pedig még a hitel szót sem ismerték akkoriban autókra....