Ígértem egy kisebb összefoglalót ha jól emlékszem. Menet közben nem volt időm képeket töltögetni, még most sincsenek meg.
Göteborg - Lyrestad - Stockholm volt belesűrítve a 10 napba. Életem első olyan nyaralása amiről szívesen lemondtam volna indulás előtt, de már nem akartunk kavarni. Sajnos ez rányomta a hangulatát az útra, jobban morogtam, mint egy bolhás kutya. Majd egyszer kinövöm :o)
Reggel 9 körül indultunk a Wizz járatával, ami szintén szerencsétlenül indult, megfogadtam, hogy többet nem szívesen repülök velük. A hazaút szintén jól sikerült, este f10 helyett éjfél után indultunk :o(
Laza másfél-két óra repülés után egy aprócska reptéren landoltunk - engem Bergamo-ra emlékeztetett leginkább - onnan fél óra buszos út után beértünk a központba. A buszjegy 60 sek volt, ami még nem is tűnt olyan vészesnek (kb. 30-31 a szorzó). Az a szomorú, hogy egy szendvics is ennyibe került nagy általánosságban, szerintem drágább a hely Amsterdamnál is.
Vettünk 2 helyi bkv jegyet 50-ért (milyen olcsó az itthoni bkv) és elbuszoztunk a szállásig.
Mivel szeretünk mászkálni általában autót bérlünk, de mivel a felvétel és a leadás helye nem egy helyen lett volna, annyival nőtt az ár (napi 26-7e ft lett volna), hogy nem tettük.
A szállásunkat Göteborg kártyával együtt foglaltuk, ami segítségével 3 napig ingyen tömegközlekedtünk és mehettünk be egy csomó helyre. Ilyen kártyánk Stockholmban is volt, de ott nem a szálláshoz kapcsolódott, külön vettük.
Ebben a városban mindenki segítőkész volt, mindenki mosolygott, jól éreztük magunkat nagyon. Élhető, tiszta, mindenhova villamos megy. Itt nincs metró, mert a csatornarendszer miatt nem tudták megvalósítani. Van London eye mintájára Göteborg eye, hajómúzeum, sétahajókázás, börtönsziget, stb. Minden a turistákért van, viszont nem "nyomulnak". Nincs a hajókon felhívás a megvehető cd-kkel, nem akarnak mindent mindenáron eladni neked. Ellenben Stokholmban ez a rész túlzó - vegyél ezt meg azt, nem tetszett. A legjobban a családcentrikusság tűnt fel, apa, anya és gyerekek együtt mennek mindenhová, rengeteg babakocsi, babakocsiparkoló (vicces :o) ). Köszönhető a gyermek 18 éves koráig havonta adott 1000 koronás támogatásra. A havi 17k-s fizuval ez már egész jó.
egyelőre ennyi, folyt köv ha érdekes