Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #289066

No, akkor friss élményekkel Montenegro-Horváto. túráról.

Kezdjem a negatív tapasztalatokkal:

1) Horvátoknál semmi válság nincs, sőt sokkal több túrista van, mint amit eddig tapasztaltam (amit azzal magyarázok, hogy a klasszikus túristák most nem drága utakra mennek, hanem leruccannak a horvátokhoz, az is szép jelszóval), ezért szállást keresni on-the -spot iszonyatosan nehéz.

Ráadásul az árak is abszolút nem mentek le, hanem inkább erősen emelkednek. A horribilis autópálya díjakról ne is beszéljünk.

2) Montenegro -Budva: hát elég egy "lepattant" balkáni ország, kicsit klasszikus-Siófok érzésünk volt, ahol a legminimálisabb szolgáltatásokért is mindenhol le akarják húzni az embert. Tisztaság nem nagyon van, kaotikus közlekedési viszonyokkal (parkolóhely nincs, nincs autópálya, 1-1 sávos "főutak", utak minősége stb.). A strandokon pl. nem nagyon van WC, ami van az nem zárható ajtóval rendelkezik/nincs WC ülőke/nincs WC papír/nincs takarítva (jellemzően 4-ből legalább 2 igaz), és ezért elkérnek 0,5 EUR-t akkor is ha csak pisilned kell.

Autópálya nincs, viszont a "jól szervezett" közlekedési rendszerüknek köszönhetően könnyen előfordulhat, hogy akár 15-30 percig is beragadsz egy olyan alagútba, ahol állnak az autók , és nincs se vészkijárat, se füstelszívás, és már akkora a szmog, hogy a 3. lámpát tőled nem látod az alagút tetején...No ez így elég zorkó morkó hangulatú egy több km-es alagút közepén valahol...

No nézzük a jó oldalát a dolgoknak:

Horvátország és azon belül Dubrovnik (ahol szintén nincs 1 tetves parkolóhely sem) továbbra is gyönyörű, egy gyöngyszem és pezsgő éjszakai élettel rendelkezik, lehet találni normális apartmanokat is, bár ezek ára 90-120 EUR/éj (3 fős).

Montenegro: Hát ilyen elképesztően szép lányokat, ilyen mennyiségben én még soha (talán összesen) nem láttam! Az egész Budva, olyan , mintha a Fashion TV-t kereszteznék a Hustler-rel, és annak az élő forgatásán vennél részt! Azt hiszem ez e legjellemzőbb Montenegrora. Persze másik oldalról el kell ismerni, hogy a pasik is nem is értem, hogy hogyan, de tényleg csak 190-210 cm magas deltás napbarnított srácok voltak, akik ráadásul a csajok anyanyelvén beszélnek- ezért nekünk átlag magyarföldi halandóknak jelentősen korlátozódnak az esélyeink -legalábbis ha nem akarunk nagyobb összegeket költeni a lányok meghívogatására!

Természetileg Montenegro is lenyűgöző, óriási hegyeivel, és gyönyörű tengerpartjával, csak jóval koszosabb érzetű, mint Horváto. Kotor és a körülötte lévő öböl szintén gyönyörű!

Ja és legalább elég rugalmasak a hivatalnokok is, mert miután az összes külföldi autót többek között a mienket is elszállították a többi helyi autó közül -akik szintén a megállni tilosban álltak - (ugye a parkolóhelyek hiányát már említettem), a büntetést sikerült "lealkudni" 85 EUR-ról 60 EUR-ra, ami azért még így is elég bosszantó volt!

Montenegroban az éjszakai élet egyszerűen fenomenális, tipikus mediterrán, hajnali 1-ig nyitott ingyenes szórakozóhelyek és pubok zsúfolásig tömve, majd ezt követően óriási diszkók üzemelnek!

Ja fontos: a helyiek az asztaloknak mágikus vonzerőt tulajdonítanak, ezért ASZTALT kell szerezni a szórakozóhelyen, ahhoz, hogy meghívhass valakit- azaz pontosabban odahívod az asztalodhod és rendelsz egy rohangáló pincértől egy italt- és mindezt a diszkó "táncterének" közepén, amit körbeállnak az emberek.

Természetesen mások asztalára nem teheted le csak úgy az italodat, az asztal ura dönthet sorsodról. Tehát a diszkó az leginkább abból áll, hogy a hangos zenére mindenki körbeállja az asztalát és próbálja az asztalok között elslisszáló csajokat odainvitálni a saját asztalához, akik persze a rohangáló pincérek miatt sem táncolni, sem közlekedni nem tudnak...Na mindegy, érdekes egy módszer ez a mi magyar "odarombol azonnal 10 csávó egy nőhöz" technikánkhoz képest...:)