Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#278581 gentlemanus Előzmény: #278566

Jó reggelt -sabe kolléga!

Biztosítlak, hogy semmilyen kis diktatúrát sem viselek el és azt nem szeretném másoknak sem.

Csupán arra próbáltam néhány írásban rámutatni, hogy mielőtt véleményt alkotunk valamiről, érdemes jobban a dolgok mögé nézni, vagy a szándékokat elemezni.

#278566 -sabe Előzmény: #278533

ROTFL után kellett volna húznom egy vonalat, külön témának szántam.

Amúgy ha megkapják a kettős állampolgárságot a magyarok a Felvidéken, Erdélyben, akkor nekünk is minden jogunk meglesz lerohanni őket?

Nem dícsértem az amcsikat, jogos a meglátásod, csak Putyin nagy békeszeretete szúrt szemet.

----

az egyetemes értékeket azért kérdeztem, mert ezek szerint te elviselsz egy kis diktatúrát ha neked jó, de néhányaknak rossz.

#278533 gentlemanus Előzmény: #278525

Sabe kolléga

Amikor egyetemes emberi értékek elméletét vázolod, akkor elvitatod ezek szerint a jogát Oroszországnak ahhoz az egyetemes emberi értékhez, hogy a határvidékén elhelyezkedő, függetlenné váló, grúzok által megtámadott Dél-Oszétiában élő orosz állampolgárait megvédje? Ha utána olvasol, akkor megtudhatod, hogy Dél-Oszétia állampolgárainak 70%-a orosz állampolgársággal (is) rendelkezik.

A konfliktus előtt Dél-Oszétia 2/3-a oszétokból, 1/3-a grúzokból állt.

2006-ban, az oszét lakosság 99%-a a függetlenségre szavazott, köszönhetően a 2003-ban megválasztott, nacionalista Szaakasvili erőteljes nyomulásának, minek következtében lőporos hordóvá vált az addig nyugodt Dél-Oszétia.

Az EU felállított egy vizsgálóbizottságot is az orosz-grúz konfliktus kivizsgálására, melynek hivatalos eredménye is az volt, hogy a háborút Grúzia kezdte.

Azért valljuk be, ez mégsem ugyanaz a jellegű katonai konfliktus, mint Irak vagy Afganisztán esete, amikor hamis bizonyítékok alapján, szimplán gazdasági érdekek mentén, katonailag lerohannak és elfoglalnak egy adott, független országot.

Csecsenföld, Dagesztán, Ingusföld régi história.

Nehéz egy hatalmas, föderatív, provoszláv vallású szövetségi rendszerben iszlámistának lenni. Főleg ha tudjuk, hogy mennyire egy erőteljesen nyomuló vallásforma az iszlám.

Nem állítom én Sabe, hogy az oroszok kesztyűs kézzel bántak volna a szélsőséges iszlám szeparatistákkal, de azért "némi" különbséget érzek a szándékoknál a tekintetben, hogy egy hatalmas föderatív rendszer egységének megőrzésére irányulnak-e törekvések, vagy pedig veszem a jenki példát, akik bárhol, bármikor beavatkozhatnak, független országokat foglalhatnak-tiporhatnak el, katonai potenciáljuk birtokában, egy kissé távol Jenkiföldtől.

Azért nem annnyira ROTFL ez.

#278525 -sabe Előzmény: #278523

"Miközben az oroszok, ha tehetik, távol maradnak minden külföldi katonai jellegű beavatkozástól."

Grúzia, Csecsenföld?

ROTFL

Mond, neked mik az egyetemes emberi értékek?

Nekem úgy tűnik éppen az, ami a kedvedre van az adott pillanatban.

#278523 gentlemanus Előzmény: #278511

Kedves Netmaster Kolléga!

Nem akarom én már ezt a Putyin témát ragozni. Most még kifejtem a gondolatomat, de ígérem többet már nem foglalkozok ezzel.

Valaki itt összhangba hozta Putyint Sztálinnal, amit enyhén szólva is nevetségesnek tartok. A röhej az, hogy Putyint még a D209-es elvtárssal sem tudod egy övezeti besorolásba tenni, bármennyire is igyekszel, mert amíg az ex KGB-s Putyin felemelte hazáját a sz@rból, addig D209 bőszen ünnepelte az oláh nemzeti ünnepet a Kempinskiben, ami ugye Erdély hozzájuk csatolásának ünnepe. Tehát nekünk még ügynökből is a legalja jutott.

Az igaz, hogy a ruszkik látják el EU-t energiahordozóval. Még az is igaz, hogy Putyin előtt is így volt. Csakhogy ezek ellenére is sikerült államcsődbe kerülnie az oroszoknak. És ma hol tartanak?

A korrupció egy érdekes kérdés: nem hiszem, hogy a korrupciót csak Putyin szemére lehetne vetni. A korrupció a jelenlegi civilizáció rákfenéje. Jelen van mindenhol, legyen szó fejlett, úgynevezett demokratikus országról, vagy a legfejlettlenebb diktatúrákról. Mindaddig, amíg a jelenlegi civilizációban a materialista, szélsőségesen pénzügyi szemléletű világnézet uralkodik, addig a korrupció is jelen lesz. Badarság a korrupció vádját csupán 1 politikai vezetőre kenni. A jelenlegi világban a korrupció elkerüléséhez totális és szélsőséges kontrollra lenne szükség - és nem is tudom igazán, hogy akkor is meg lehetne-e gátolni -, akkor meg már ugye nem is a fene nagy demokráciában vagyunk, hanem a 22-es csapdájában, mert belekeveredtünk a diktatúra világába, ami jól tudjuk bizonyos rendszerekről, hogy egyáltalán nem kevésbé korruptabbak, mint a legkorruptabb fene nagy demokráciák.

Az én megítélésem az, hogy semmivel sem kevésbé emberbarátabb, igazságosabb és demokratikusabb ország Ruszkiföld, mint a fene nagy demokratikus Jenkiföld vagy Nyugat-Európa. Enyhén szólva is röhejesnek tartom az emberbarátság, igazságosság, demokrácia fene nagy szólamú szavait a szemére vetni az oroszoknak, amikor a jenkik, a nyugattal karöltve, MINKET IS BELEÉRTVE, elnyomó jellegű háborúkban veszünk részt idegen földeken. Miközben az oroszok, ha tehetik, távol maradnak minden külföldi katonai jellegű beavatkozástól.

Még egyszer aláhúzom: nem akarom és nem is szeretném a ruszkikat védeni, nem is tudnám ezt jó szívvel tenni 1849, trianon gyalázata, a II. VH, 1956. miatt. De a polkorrektség azt mondatja velem, hogy az igazságot ki kell mondani.

Az első bekezdésedben a német példa nem tudom, hogy jött ide. De az, hogy valójában Európát ki is taszította totális háborúba, ez megint egy hosszabb eszmefuttatás kérdése. De ez már inkább történelem, nem pedig egy általános politikai topik témája.

Mit bír el a fal?

#278512 Netmaster

"Aki túl akar lépni ezen a színvonaltalan és felejthető „forradalom volt” versus „diktatúra épül” szópárbajon, és kíváncsi saját időtálló véleményére, annak ismételten ajánlom figyelmébe a világ legegyszerűbb tesztjét: gondolja el, hogy ugyanez fordítva, azaz a szerepeket felcserélve történik. Ha kedvenc pártunkat a másik oldalon látva is ugyanaz lenne a véleményünk az ügyről, mint most, ha nincs is igazunk, legalább következetesek vagyunk."

http://torokgaborelemez.blog.hu/2010/07/05/207_mit_bir_el_a_fal

Ez egy nagyon jó kis teszt. :)

#278511 Netmaster Előzmény: #278462

Kedves gentlemanus, más nevében nem nyilatkozhatok, de ha azt gondolod, hogy bármilyen közösséget hajlandó vagyok vállalni bizonyos, parlamentből frissiben kihullott párt, vagy bizonyos, magukat liberálisnak valló emberek ténykedésével, tévedsz. Mint ahogy remélem nekem sem kell egyfajta ellenpéldaként előhozakodnom az Európát totális háborúba taszító nacionalista náci Németország példájával: mit okozott az általuk képviselt értékrend. Hogy esetleg nem az adott értékrend hibája? Hát ez a liberalizmussal kapcsolatban sem került szóba...

Látom nem akarsz leszállni Putyinról. Először is, aki a Sztálini kultuszhoz hozzányúlt, az Hruscsov volt, legalábbis nekem még így tanították történelemórán. Aztán ott van az az aprócska momentum, hogy Putyin nem csupán a kommunista párt tagja volt, hanem a KGB-ben szolgálta a rezsimet (bocsánat, hazáját), tehát a múltja szempontjából Medgyessyvel állítható párhuzamba. Magyarok közt egy ilyen politikusra már erősen prüszkölnél, barátom. Nem kétlem, hogy Oroszországnak egyre jobban megy, hiszen egész Európát látja el energiával, igaz ez nem Putyin érdeme. De vajon mennyivel csökkent a korrupció az elmúlt tíz évben? Mennyivel lett Oroszország emberbarátabb, igazságosabb állam? Továbbá mennyire demokratikus állam az, ahol a politikai hatalom húsz éve dinasztikus keretek között öröklődik? (hogyne, minden elnököt megválasztottak, de persze mindig az előző elnök jelöltjét, juhé, szabad választás meg minden; jobban csinálják mint a Szovjetunióban, ott bezzeg minden főtitkár halála után meg kellett küzdeni az elvtársaknak a hatalomért, itt meg egyszerűen az ölébe hullik a kiválasztottnak)

Rend, haladás, normális életvitel, mindháromhoz lenne néhány szavam. Egyrészt rendet nem lehet erővel csinálni, tartósan nem (illetve Észak-Korea egész jól áll, de azt egyikünk sem szeretné kipróbálni). Amíg a társadalom beteg, addig a rend látszat, hiánya pedig a beteg társadalom tünete. Haladás, ez nehéz lépés egy konzervatív embernek. Mennyit haladt a Fidesz az elmúlt nyolc évben, milyen haladást képesek felmutatni gondolkodásukban ugyanazok a politikusok? Végül a normális életvitelről kérdezz meg minél több embert, hogy vajon ő normális életvitelt folytat-e: elenyésző esetben fogsz tagadó választ kapni. Egy probléma máris megoldva.

#278493 GáborGábor Előzmény: #278462

"Uraim, én a magam részéről a liberálizmus helyett a rendre, a haladásra, a normális életvitelre és közgondolkodásra szavazok. És kíméletlenül azt várom el attól a politikai vezetőtől és pártjától, akire szavaztam, hogy ez irányban határozott, ellentmondást nem tűrő lépéseket tegyen. Tetszen az vagy sem pár rettegő embernek."

Ezzel én is így vagyok de mégsem ugyanazt a pártot képviseltük a szavazás előestéjén ...

Valahol, valami, megváltozott azóta ...

Hogy jobb lett-e?

Még igazán senki nem tudja biztosan.

Szerintem, még mindig túl sok párhuzamot lehet vonni a korábbi és a mostani vezetés közt.

na elvtársak,mennyi ilyen derül még ki?

#278468 Sumér harcos

Több millióért olvastatott Szűcs Erikával újságot a minisztérium

Miniszteri székből való távozása után szerződést kötött a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szűcs Erikával. Az MSZP-s politikus összesen 5,8 millió forint kapott az Út a munkáért program monitorozásáért - írja a Magyar Nemzet.

"Pénteken saját háza elő…

#278467 Sumér harcos

"Pénteken saját háza előtt meggyilkolták Basternák Lászlót, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) komáromi járási elnökét, a város korábbi polgármesterét. A politikust korábban már több alkalommal próbálták megölni."

#278462 gentlemanus Előzmény: #278460

Jó reggelt kívánok a szurkoló sporttársaknak!

Nos, olvasgatva itt a libérálista kartársak hozzászólásait, úgy látom, könnyen elfelejtik, hogy pont az általuk képviselt értékrend miatt süllyedt a mai elképzelhetetlen anarchiába hazánk. Még szerencse, hogy nem mindenki annyira feledékeny, mint ők.

Érdekes dolog ez a liberalizmus, furcsa módon bárhol is üti fel a fejét, mindenhol káosz és anarchia marad utána. De a liberalizmus sajátja az is, hogy ma már a következménye kialakul, az abban hívő és annak szekerét serényen toló kartársak oly mértékben el tudják határolni magukat az eredménytől, mint az egészséges ember magát a leprástól.

Lehet itt libérálista írásokat mutogatni Putyinról. De az eredményei önmaguktól beszélnek. A Jelcin alatt államcsődbe került ország Putyin alatt kifizette teljes államadósságát, brutális szufficites költségvetése van. Persze megértem azt is, hogy a libérálista uraknak nem tetszik, hogy Putyin nem hagyja az orosz libérálistáknak, hogy szétlopják az országot, elherdálják természeti kincseit, hanem azokat igyekszik az orosz népre fordítani. A libérálista gondolkodó Putyint tudja Sztálinhoz hasonlítani, de azt már nem írja oda, hogy Putyin nyúlt hozzá először a Sztálin dogmához Oroszországban, amikor hivatalosan is elismerte a sztálini bűnöket. Azért még egy liberálistának is el kellene tudnia ismerni, hogy ez eléggé bátor cselekedetnek számít egy olyan országban, ahol még mindig széles körben népszerű a széthullt Szovjetúnió kultusza.

Uraim, én a magam részéről a liberálizmus helyett a rendre, a haladásra, a normális életvitelre és közgondolkodásra szavazok. És kíméletlenül azt várom el attól a politikai vezetőtől és pártjától, akire szavaztam, hogy ez irányban határozott, ellentmondást nem tűrő lépéseket tegyen. Tetszen az vagy sem pár rettegő embernek.

Ha tévedni fogok, férfihez méltóan el fogom ismerni, hogy tévedtem.

De az egyben azt is fogja jelenteni, hogy soha többé nem fogok elmenni szavazni.

#278460 Netmaster Előzmény: #278454

Semmi bajom Orbán Viktor írói munkásságával, nem olvasok sem az ő, sem más politikus irományaiból, egyetlen kivétellel, a minap megvettem Mikszáth Kálmán politikai karcolatait. Az ilyesmi helyett maradok a tudományos műveknél, amik szintén logikusak és rendszerűek, és ha időnként LEHET IS KIVETNIVALÓT találni a bennük leírt elgondolásokban, az semmi problémát nem jelent, mert teljesebbé teszi az ember világképét.

A bérrettegésről annyit, hogy ez nagyon trendi közhely, de ott a Jobbik, tessék megnézni mennyire elégedettek a pár hónapos kormányzati tevékenységgel. Fúj, jobbikos bérrettegők, ugye?

"Jobbra ferdítés", ez igen találó, ugyanis a különböző nagy hanggal előadott intézkedések egy része pont ilyen, azt harsogják, hogy milyen jó az országnak, miközben mi a fontos: a látszat, a hatalom minden szintjének megszerzése, mindez párosulva az együttműködés totális hiányával. Ezért a NER meg NENY leginkább egy hazugság, ugyanis kizárólag a Fidesz és KDNP egymással való együttműködéséről szól, nem is tudom hogy dőlsz be a leírt maszlagnak, amikor minden tevékenységük a megszerzett kétharmad erejére épül. Felhívnám a figyelmed rá, hogy a rendszerváltás előtt az állampárt jelöltjei folyamatosan 99% feletti támogatással győztek a választásokon, akkor a kommunizmus is a nemzet páratlan együttműködéséről, meg szavazófülkében lezajlott forradalomról szólt? Ugye, hogy nem ezen múlik. Ugye, hogy a szavazatukat leadó választók csaknem 50%-át képviselő pártokkal való együttműködés nélkül bajosan lehet a nemzeti együttműködésről hitelesen beszélni, abban utat mutatni? Garantálom neked, hogy a nyilatkozat kifüggesztése, és ez a hozzáállás semmilyen eredményt nem fog elérni a Fidesz szavazótáborának csökkentésén kívül, hiszen semmiben nem képviseli az általa reklámozott eszmeiséget. És ezt sajnálom.

Putyintól és a jelenlegi Oroszországtól a hideg ráz ki, arról inkább nem beszélnék, ennyi erővel Sztálint is dicsérhetnénk. Viszont ha Orbán Viktor rá (mármint Putyinra) szeretne hasonlítani, akkor nem jó példaképet választott.

#278457 RemegoKez Előzmény: #278454

Putyin rajongóinak:

http://napiorosz.blog.hu/2009/11/29/ki_ez_a_putyin_es_miert_ekkora_sztar

Szerintem Putyinék túl messze vannak tőlünk, hogy sokat tudjunk róluk. Meg ott ugye a Kuss a neve az ellenzéknek, ellenzéki sajtónak. :)

Én csak azt kérem a bármely politikusban nagyon hívő emberektől, hogy sose legyen olyan vak a hitük, hogy ne tudjanak még időben kellően kritikusak lenni vele szemben.

Minél nagyobb a rajongás vki, vmely politikai szervezet iránt, annál nehezebb lesz (adott esetben) felvállalni a többiek, vagy akár csak maguk előtt, hogy tévedtek...

#278455 Ozzy_ Előzmény: #278454

Szerintem nagyon keversz valamit.

Ha olyan jó a ruszkiknál, akkor miért írtózik mindenki tőlük?

Másrészt az elnöki rendszer más helyeken szenátussal jár. Ezt mostanában sokan hajlandóak elfelejteni.

#278454 gentlemanus Előzmény: #278432

Jó Netmaster, hát ti rettegtek állandóan.

Orbán Viktor bármit csinálhatna, nektek semmi sem lenne sosem jó.

Vele kapcsolatban mindig mindent negatív értelemben meg tudtok magyarázni.

Patttás zorbán volt ellenzékben is, most meg tuti, hogy ő a Sátán leinkarnálódott helyi változata szerintetek.

Hiába lenne az országnak jobb, hogy elnöki rendszerű ország lenne, nem lehet megcsinálni, mert tömeges súlyos bérrettegés van.

Hiába akarja, mert KELL, az alkotmányt módosítani, nektek jó így is. Ha hozzányúl, akkor tuti, hogy szerintetek ő lesz azonnal kim ir szen első unokatestvére.

Hiába tettek máris többet egy hónap alatt, 100 dolgot is a dolgok jobbra ferdítése érdekében, ti csak azt látjátok, hogy márpedig ő a szeretett nagy vezér nyilatkozatát mindenhová és mindenképpen ki akarja függeszteni. Persze, még véletlenül sem lehetne azt elgondolni, vagy úgy értelmezni e cselekedetet, hogy az emberek adóforintjaiból működtetett közintézményekben, meg egyáltalán az országban eluralkodhatna kötelezően egy olyan morális és közerkölcsszerű gondolkodás, hogy a " haza minden előtt".

Szerintetek Putyin hogyan tette naggyá a ruszkikat megint?

Ne felejtsük már el, hogy Jelcin alatt szétrohadt az ország, államcsődbe került, a közerkölcsbéli állapotokról ne is beszéljek. Ilyen állapotok után vette át Putyin az országot. Egy ledegradálódott középhatalomból újból világszinten politikai és gazdasági főszereplővé tette őket.

Egy ország felépítése nemcsak gazdasági lépések sorozata, hanem egyfajta testi és lelki közösségi mentális nevelőmunka is. Ebben a mentális és lelki építőmunkában meghatározó és útmutató jellegű feladata van az ország elsőszámú politikai vezetőjének.

Putyin sorra nyitja, újítja fel a hagymakupolás templokat, közvetítik részvételét a miséken, mert pontosan tudja, hogy HIT nélkül nincs felemelkedés. A HIT valamiben az egy erőt formáló és megtartó cselekedet. Az leszel, amiben hiszel.

Miért machoskodik Putyin demonstratíven a kamerák szeme láttára: fürdik a jéghideg tóban, félmeztelenül lovagol stb? Mert ezáltal is üzen az ifjúságnak: sportra, erőre, kitartásra buzdítja őket.

Ugyanezt teszi vezetőként Orbán is, pepitában. A nyilatkozattal a helyes ideológiai irányra próbál ösztönözni, a foci népszerüsítésével a sportra, stb.

Lehet rajta gúnyolódni, de saját magatokat degradáljátok csupán.

Amíg az elvárásom szerinti jót teszi, addig támogatom. De csupán addig.

Egyéb iránt mi bajod a könyveivel?

Nekem egy könyve van meg csak: az Egy az Ország.

Megvettem, mert kiváncsi voltam arra, hogy mit és hogyan gondol Magyarország dolgairól ez az ember, aki 12 éve brutális frontális támadások össztüzét állja ki a bérrettegők Lucifereként. Mert mielőtt valakire voksolunk, ismernünk kell a gondolatait.

Ha te is megvetted volna, akkor tudhatnád, hogy NEM LEHET KIVETNIVALÓT találni az elgondolásaiban. Mert logikusan, rendszerszerűen gondolkozik.

És hálát adok az Úrnak, hogy ez az ember vezeti ismét Magyarországot.

#278449 Ozzy_ Előzmény: #278436

Mind a ketten tudják hogyan kell a szarból pénzt csinálni.

Nem mellesleg megerősítik a hívőket a hitükben.

Amúgy meg meglepődnék, ha egyetlen billentyűt is leütöttek volna a könyv "írása" közben.

Re: internet körmail,de talán politika....

#278445 GáborGábor Előzmény: #277987

Szerinted miért csökkenő a választók száma, a legutolsó választástól eltekintve?

Az emberek rájöttek erre, ha a többségük ennyire nem tájékozott.

;)