Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Netmaster Előzmény: #278462

Kedves gentlemanus, más nevében nem nyilatkozhatok, de ha azt gondolod, hogy bármilyen közösséget hajlandó vagyok vállalni bizonyos, parlamentből frissiben kihullott párt, vagy bizonyos, magukat liberálisnak valló emberek ténykedésével, tévedsz. Mint ahogy remélem nekem sem kell egyfajta ellenpéldaként előhozakodnom az Európát totális háborúba taszító nacionalista náci Németország példájával: mit okozott az általuk képviselt értékrend. Hogy esetleg nem az adott értékrend hibája? Hát ez a liberalizmussal kapcsolatban sem került szóba...

Látom nem akarsz leszállni Putyinról. Először is, aki a Sztálini kultuszhoz hozzányúlt, az Hruscsov volt, legalábbis nekem még így tanították történelemórán. Aztán ott van az az aprócska momentum, hogy Putyin nem csupán a kommunista párt tagja volt, hanem a KGB-ben szolgálta a rezsimet (bocsánat, hazáját), tehát a múltja szempontjából Medgyessyvel állítható párhuzamba. Magyarok közt egy ilyen politikusra már erősen prüszkölnél, barátom. Nem kétlem, hogy Oroszországnak egyre jobban megy, hiszen egész Európát látja el energiával, igaz ez nem Putyin érdeme. De vajon mennyivel csökkent a korrupció az elmúlt tíz évben? Mennyivel lett Oroszország emberbarátabb, igazságosabb állam? Továbbá mennyire demokratikus állam az, ahol a politikai hatalom húsz éve dinasztikus keretek között öröklődik? (hogyne, minden elnököt megválasztottak, de persze mindig az előző elnök jelöltjét, juhé, szabad választás meg minden; jobban csinálják mint a Szovjetunióban, ott bezzeg minden főtitkár halála után meg kellett küzdeni az elvtársaknak a hatalomért, itt meg egyszerűen az ölébe hullik a kiválasztottnak)

Rend, haladás, normális életvitel, mindháromhoz lenne néhány szavam. Egyrészt rendet nem lehet erővel csinálni, tartósan nem (illetve Észak-Korea egész jól áll, de azt egyikünk sem szeretné kipróbálni). Amíg a társadalom beteg, addig a rend látszat, hiánya pedig a beteg társadalom tünete. Haladás, ez nehéz lépés egy konzervatív embernek. Mennyit haladt a Fidesz az elmúlt nyolc évben, milyen haladást képesek felmutatni gondolkodásukban ugyanazok a politikusok? Végül a normális életvitelről kérdezz meg minél több embert, hogy vajon ő normális életvitelt folytat-e: elenyésző esetben fogsz tagadó választ kapni. Egy probléma máris megoldva.