Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

gentlemanus Előzmény: #278511

Kedves Netmaster Kolléga!

Nem akarom én már ezt a Putyin témát ragozni. Most még kifejtem a gondolatomat, de ígérem többet már nem foglalkozok ezzel.

Valaki itt összhangba hozta Putyint Sztálinnal, amit enyhén szólva is nevetségesnek tartok. A röhej az, hogy Putyint még a D209-es elvtárssal sem tudod egy övezeti besorolásba tenni, bármennyire is igyekszel, mert amíg az ex KGB-s Putyin felemelte hazáját a sz@rból, addig D209 bőszen ünnepelte az oláh nemzeti ünnepet a Kempinskiben, ami ugye Erdély hozzájuk csatolásának ünnepe. Tehát nekünk még ügynökből is a legalja jutott.

Az igaz, hogy a ruszkik látják el EU-t energiahordozóval. Még az is igaz, hogy Putyin előtt is így volt. Csakhogy ezek ellenére is sikerült államcsődbe kerülnie az oroszoknak. És ma hol tartanak?

A korrupció egy érdekes kérdés: nem hiszem, hogy a korrupciót csak Putyin szemére lehetne vetni. A korrupció a jelenlegi civilizáció rákfenéje. Jelen van mindenhol, legyen szó fejlett, úgynevezett demokratikus országról, vagy a legfejlettlenebb diktatúrákról. Mindaddig, amíg a jelenlegi civilizációban a materialista, szélsőségesen pénzügyi szemléletű világnézet uralkodik, addig a korrupció is jelen lesz. Badarság a korrupció vádját csupán 1 politikai vezetőre kenni. A jelenlegi világban a korrupció elkerüléséhez totális és szélsőséges kontrollra lenne szükség - és nem is tudom igazán, hogy akkor is meg lehetne-e gátolni -, akkor meg már ugye nem is a fene nagy demokráciában vagyunk, hanem a 22-es csapdájában, mert belekeveredtünk a diktatúra világába, ami jól tudjuk bizonyos rendszerekről, hogy egyáltalán nem kevésbé korruptabbak, mint a legkorruptabb fene nagy demokráciák.

Az én megítélésem az, hogy semmivel sem kevésbé emberbarátabb, igazságosabb és demokratikusabb ország Ruszkiföld, mint a fene nagy demokratikus Jenkiföld vagy Nyugat-Európa. Enyhén szólva is röhejesnek tartom az emberbarátság, igazságosság, demokrácia fene nagy szólamú szavait a szemére vetni az oroszoknak, amikor a jenkik, a nyugattal karöltve, MINKET IS BELEÉRTVE, elnyomó jellegű háborúkban veszünk részt idegen földeken. Miközben az oroszok, ha tehetik, távol maradnak minden külföldi katonai jellegű beavatkozástól.

Még egyszer aláhúzom: nem akarom és nem is szeretném a ruszkikat védeni, nem is tudnám ezt jó szívvel tenni 1849, trianon gyalázata, a II. VH, 1956. miatt. De a polkorrektség azt mondatja velem, hogy az igazságot ki kell mondani.

Az első bekezdésedben a német példa nem tudom, hogy jött ide. De az, hogy valójában Európát ki is taszította totális háborúba, ez megint egy hosszabb eszmefuttatás kérdése. De ez már inkább történelem, nem pedig egy általános politikai topik témája.