Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#248599 hosszhuszár Előzmény: #248438

sziasztok.

Hmm, igaz, hogy minden autótípushoz, a megfelelő szűrőt kinálják, szerintem, mármint a hozzá valót.....

Szerintem, csak árban van kölönbség, a "szemcse nagyság" azonos....

Persze csak szerintem.

Már dolgoztam járműgyárb…

#248438 Ozzy_

Már dolgoztam járműgyárban is és vezettem szervizt is, valami tapasztalatom van ebben a témában. Gábor valszeg hasonlóképpen hozzá tud szólni a témához, de én azért elmondom saját tapasztalataim.

A szűrőknél számít a részecske méret, ami még átmegy a szűrőn. Ha túl nagy részecskék mennek át, akkor kopik a motor. Ha túl sok sok részecskét szűr ki a szűrő, akkor hamar eltömődik, azaz sűrűben kell cserélni, vagy romlik az áramlás.

Az igaz minden olyan szűrőre, ami a motorral van kapcsolatban: olajszűrő, üzemanyagszűrő, levegőszűrő. Ezeken én nem spórolnék néhány ezer Ft-ot. A pollenszűrő mindenkinek saját választása. A légkamrákat nehéz belülről pucolni, szűrőt viszont könnyű cserélni (általában), ezért érdemes kisebb szemcseáteresztésű szűrőt választani. Én mint allergiás alapból is a legkisebb szemcseáteresztésű szűrőkre hajtok.

Az olajnál sok minden paramétert kell, vagy lehet figyelni. Erre nem térnék ki ez egy külön tudomány.

Én márkaszervizbe hordom a gépet, mert cserébe ingyen mentenek külföldön is. Nálam ez azt jelenti, hogy bíznak abban, amit csinálnak. Én meg sokat járok külföldön és korábban már volt sokkal költségesebb problémám még egy korábbi típussal.

A tanácsom meg az, ha meg lehet tudni, hogy ki az adott autógyár beszállítója, akkor attól kell venni a szűrőket/olajat. Ugyanazt a minősget adja majd "utángyártóként" is, mint amit a gyárnak szállít. Ha ezt nem lehet kideríteni, akkor pedig megéri a gyári alkatrészt megvenni és akár sufniban beszerelni.

De rémisztőként elmondanám, hogy a legtöbb garanciális turbó javítását a nem megfelelő szűrő/olaj javítása miatt kellett visszautasítanunk. A turbók az olajkenésű századmilliméter pontossággal beállított csúszócsapágyak és a magas fordulatszám miatt különösen érzékenyek az ilyesmire. A turbo pedig jóval drágább, mint egy normális szűrő, vagy olaj.

Re: fh

#248433 KawaBazsy Előzmény: #248430

A turbós kocsikban az a jó, h csak akkor fogyaszt, ha taposod, tehát kell az erő. De ha közlekedsz, ez úgyis viszonylag ritkán kell.

fh

#248430 Waszeitung

F1 ben anno a turbokorszakban 1,5L motorból kvalifikáción 1300le-t versenyen 900le környékén hoztak ki,szval van benne lehetőség,az élettartam a kérdés...

Mostanság 1,4L motorból turbo nélkül kihoznak 100le környékén úgy hogy nem kell hozzányúlni 300e km-ig,szval 140le-t vszeg turboval is megoldható,megfelelő anyagok használatával,valós fogyasztásra azért kíváncsi lennék mert a feltöltős autó lényege hogy több levegőhöz több üzemanyag is kell.

Amúgy sakkoznak az autogyárak mert ugye konszernen belül le kell vinni az átlagfogyasztást,mert különben irgalmatlan büntit kapnak,pl VW csoporthoz tartozik a nem éppen kis motorokról híres Porsche,Lambo,Bentley,Audi,ezek pedig felfelé húzzák az átlagot,a serpenyő másik fele pedig maga a VW,Skoda,Seat.

A magányos sportkocsigyártóknak és a böszme amcsiknak nem leszu könnyű dolguk,bár az igazi megoldás nem a fogyasztáscsökkentés...

ha ti mondjátok:))) mer…

#248420 Sumér harcos

ha ti mondjátok:)))

mert még egy 6-os golfot elviszeget...de passatnál súly is van:))

végül amit hallok ezekre a kis benzinesekre,hogy fogyasztásban is elég tűrhetőek...gyáriadat szerint pláne...

Re: Ősszel jön új Passat...

#248414 KawaBazsy Előzmény: #248409

Nekem azzal az 1.8t motorral kéne az új cabrio. Naggyon tetszik, 10 év múlva megveszem.. :-)

#248413 KawaBazsy Előzmény: #248404

Az egyik 105, a másik 122 lóerős. S a turbó miatt ugye ezek végig erősek, nem csak felül. Az 1.4t biztos, hogy elég.

#248409 hosszhuszár Előzmény: #248404

merci is tervezi s osztályba az 1,8-as motort.....

Lesz ott vamlai trükk szerintem, mondjuk kers, ( ha jól írtam )

Ősszel jön új Passat...

#248404 Sumér harcos

"A motorválaszték nagyrészt a VW csoport szabvány turbómotorjaiból áll majd: 1,2, 1,4, 1,8 és 2 literes benzinesek, illetve 1,6 és 2 literes, közös nyomócsöves dízelek biztos szerepelnek majd a kínálatban – 105 és 200 lóerő közti teljesítménnyel –, egyedül a 3,6 literes, szűk hengerszögű V6-os maradhat a jelenlegi modell szívómotorjai közül. A motorválaszték korszerűsítése a konszern személyautóiban épp mostanság ér a végéhez, így nagy meglepetéseket nem várhatunk a Passattól."

nem tudom nem ültem ,még vw-be,mely ezzel a kis turbós motorokkal lett volna szerelve...

de kicsit nem lesz kicsi a passatban ez az 1.2 és 1.4 motor még ha turbós is???

apropó passat,a most futó passattal annyi gond volt az első években legalábbis,hogy jobban járt aki suzukit vett.....

Re: .

#247136 hosszhuszár Előzmény: #247109

szerintem, jó bele az olcsóbb is, semmi baja nem lesz tőle.

Dieselnél, az olajra, és az üzemanyag szűrőre Én nem sajnálnám a pénzt, a többiből jobb az olcsóbb.

De ha te cseréled az olajat, az még olcsóbb, semmi ördöngős dolog nincs benne, bárki simán megcsinálja.....

#247133 Sumér harcos Előzmény: #247127

hát ha ez igy van,az esetben a márkakereskedők valahol valóban félrevezetnek....hiszen azt lehet ezzel kapcsolatban úton útfélen hallani,hogy garanciális szerviz csak márkakereskedőnél,vagy ugrott a garancia....

ezek szerint fals:)

#247125 Kriszti@n Előzmény: #247109

az aftermarketes termékek ,semmivel nem rosszabbak szerintem. ráadásul nem ritkán ugyanazt kapod,csak esetleg honda címkével dupla áron.