most nézem a kandallósok nagyon hirdetnek ezen az oldalon... :)))
most nézem a kandallósok nagyon hirdetnek ezen az oldalon... :)))
elvileg nagyon elfoglalt, rogyásig van meloval múlt héten írta
ráadásul kihasználhatják azt is, hogy nem értesz hozzá....
nekem van egy piszkosul elfoglalt designer ismerősöm, aki lassan már féléve? csinálja a terveket... addig nem tudok továbblépni, de a héten le akarnám zárni...
ráadásul Ozzy-val meg is beszéltem már a fejlesztést, de emiatt már az is féléve csúszik, de addig nem is merek neki jelezni, amíg nincsenek a kezemben a design tervek...
azt tudom hogy Ő foglalkozik vele, és referenciát is tud adni, de hogy mennyire elfoglalt azt nem tudom, szerintem keressétek meg őt....
sztm gondosan válaszd ki, hogy kivel dolgoztatsz és mennyiért. Nagy az átkúrás ezen a piacon...
..abban mindenesetre egyetértünk, h mellényúltam...:))
mondanám, hogy keresd meg az admint, de nem teszem :D
Weblapot ne is kérdezd...tragédia...vázlatot láttam 3 hete, azóta csak ígérgetés...:(
helyes, a pozitív gondolkodás és a hit előrevisz.. :)))
hogy áll a weboldal ???
Apósomnak meg a benzináremelés segített a BIOETANOLOS átalakításban, azóta naponta 2-3 autót alakít át!
Ráadásul volt múlt héten olyan is akinek a felesége autójában gáz van és a sajátját bioetanolra alakíttatja, kíváncsi a különbségre. Az ígérte, hogy ha valami érdemit tud már mondani akkor visszanéz és beszámol!
Beszélgettünk, és segítettetek sokat nekem, ezért egy rövid céges tájékoztatót adok.
Sok dolgom lett hirtelen, 3 új rendelés, kb. napi3 érdeklődő 8db kiment terv, és egy olcsó kategóriában felvett rendelés (a drágát nem vette volna meg, így előhúztam a tarsolyból a lehetőséget...ráharapott azonnal!) :). Ez az elmúlt hét termése, aminek pszihés magyarázata talán a bejelentett gázáremelés és a támogatás megvonása, amire minden megrendelő utalt valamilyen szinten. A két bukós hónap után a márciusom már nyereséges lehet, főleg ha a kiment 8 terv-árajánlatból még 1-3 rendelléssé változna.
Tárgyalok egy brikett kereskedővel, de gyártót is keresek...
Nagyon klasszak és modernek, de ahogy mondod...én konzervatívabb gyártó vagyok.
szerződéses partnerekkel 5-22 raklapos kocsikkal...
kinek hova... van akinek boltra (Spar, Metro), van akinek régióra (Coop, CBA), van amit központi raktárba...(általábn a sajátmárká teméket (pl. CBA ostya))
a forgalom meg tudod nem mindegy... hiszen a brokis vicc is azt mondja:
Két bróker sétál az utcán és meglátnak egy kupac szart, mire az egyik megkérdezi a másikat:
- Te beleharapnál ebbe 1000 USD-ért?
- Persze!
Beleharap és megkapja a 1000 USD-t.
Mennek tovább, újra egy nagy szar akad az útjukba, most a másik kérdezi:
- És Te beleharapnál ebbe 1000 USD-ért?
- Persze!
Beleharap, mire a másik visszaadja neki a 1000 USD-t.
Mennek tovább, mire megszólal az egyik:
- Te mi most a semmiért ettünk szart!?
Mire a másik:
- Igen, de mekkora forgalommal!
Két ágazatról tudok írni
1. Webszerkesztés:
Állati sok a megrendelésem, már nem is igazán győzöm csinálni. Mindenkinek megcsappant a forgalom, úgyhogy próbálnak marketing oldalon fejleszteni és ennek egy része nálam csapódik le szerencsére. Úgyhogy a válság bizonyos ágazatokat (talán indokoltan, talán nem) felfejlesztett. Szerencsére pont belenyúltam egy ilyenbe.
2. Buszgyártás
Részem van egy buszgyár mindennapjaiban is. Nehéz kenyér, mert a BKV botrányok nyomán most senki nem mer pályáztatni, így pályázat hiányában megrendelés sincs. Tavaly még volt meló dögivel, mert a meglévő rendeléseket kellett teljesíteni, de most szinte semmi. Bár a cégvezető okos ember, tudom, hogy megoldja a helyzetet és a föld alól is szerez megrendelést, ha nem itthon, akkor külföldön, de ahogy most kinéz a piac az katasztrofális. Erre a piacra most ért el a válság azzal kiegészülve, hogy kitört a BKV balhé és nem mer senki lépni az állami cégeknél, más meg nem rendel buszt, mert a meglévőket se tudja fenntartani, meg a turizmus leépítésével utasuk sincsen.
Mivel ez a két vállalkozás is teljesen másképp éli meg a válságot, ezért úgy gondolom, hogy nincs általános válasz, hogy milyen irányba kell haladni. Minden vállalkozásnak a saját lehetőségeit kell felmérni.
A te esetedben valószínűleg jó döntés volt a kínálatbővítés. Már csak azért is, mert ezzel lehet, hogy most csak néhány "olcsó" vevőt szerzel, de azok a vevők később ha meg vannak elégedve veled lehet, hogy a következő alkalommal, amikor már több pénzük van tőled rendelik a következő cserépkályhát is a minőségibbek közül.
Saját munkáimból is van ilyen tapasztalat. Kiajánlok egy weblapot X Ft-ért, de mondom, hogy lehet másképp is X+Y Ft-ért. Általában X Ft-osat választják, de fél év múlva megkeresnek a bővítésért. Most is tele vagyok ilyenekkel. Nálad nyilván nem fél év az átfutása ezeknek, de rengeteg új ügyfelet szerzel, ami később kamatosan megtérül.
Ezen kívül a részleges profilváltás is segíthet, amit már többen javasoltak.
Az már nagy forgalom..húú..
bárcsak nekünk lenne már évi akkora forgalmunk..
Coop
És milyen teherautóval szállítottatok ? meg hova ? központi telepre ?