Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

" Nach Schätzungen werd…

#174187 ilonka

" Nach Schätzungen werden jedes Jahr zwischen 5000 und 7000 Verurteilte in China hingerichtet – mehr als im Rest der Welt zusammen. "

becslések szerint évi 5-7 ezer kivégzés Kínában, több, mint a világ többi részén összesen....

ez azért nem egyszerű, na

Re: nincs cím

#168972 GáborGábor Előzmény: #168968

Ja, most tudtam meg, hogy az egyik haveromat éppen most vitte el a mentő - 40 fokos lázzal.

Nap mint nap találkoztunk az elmult napokban ...

Én nem vagyok beoltva, ő igen ...

;)

Ha a jövőhéten nem leszek küldjetek virágot ...

:)

#167736 GáborGábor Előzmény: #167682

Pedig Te vagy aki váltig ragaszkodsz az elméletedhez ...

;)

A műszaki problémákat roham tempóban hárítják el a szakemberek. De a lobbizás gátat vethet a fejlesztéseknek - mint ahogyan írtad ...

A lényeg, amit mindenki leszűrhet, az az, hogy mindenki magának fog barkácsolni efféle dolgokat, egészen addig, amíg valakinek nem sikerül gazdaságossá és megfelelően hatékonnyá tenni e termékeket.

Számora egészen jó és kézzelfogható példa erre a LED lámpa és 12V -os készülékek esete, egyes távoli tanyákon ...

#167682 Spade Előzmény: #167661

matgab

"Azért itt is kell lennie valami technológiai problémának, különben már megcsinálták volna- sztem."

.

Gábornak alább ezt irtam:

"van kb 3000 qrva súlyos megoldandó műszaki probléma :) és ehhez kell becslések szerint ha ilyen ütemben haladunk innen számitva 15 év"

.

Tehát igazad van, hatalmas nehézségek (műszakii,fizikusi,alapkutatási) vannak,amit csak rengeteg időt pénzt felemésztő szisztematikus katatással fejlesztéssel lehet megoldani. Lehet a 15 év túl optimista is.

De asszem én meg itt szállok ki a vitából :), tekintve h 5 beírásonként nem szeretném megismételni az összes addigit :)

#167661 matgab Előzmény: #167589

ha ez ilyen rohadt egyszerű, akkor szerinted nincs bármelyik nagy világcégnek vagy gazdagabb államnak annyi pénze, hogy "zsip-zsup" kifejlessze, 100zad áron adva az energiát (még így is óriási haszna keletkezne) 2 perc alatt kiszorítaná a hagyományos energiaszolgáltatókat és megteremtené a világhatalmat?

Azért itt is kell lennie valami technológiai problémának, különben már megcsinálták volna- sztem.

#167589 Spade Előzmény: #167581

Matgab,

Az a baj ezzel a ésszerűsítem, csökkentgetem javítgatom ahol tudom stb. (alapvetően bázis ) szemlélettel, és azért nem megoldás mert ma a világon él 5-6 milliárd ember dél-közép-amcsi,afrika,még kínai is meg India, akik csak akkor látnak áramot kis túlzással amikor jön a cunami.....ha ezek életminőségét csak a mai magyar szintre fel akarod emelni akkor robbanászerüen nagy energia hiány alakul ki amit kizárt hogy hagyomásnyosan pótolni tudsz....és itt jön elő akkor a fejvakargatás h mi a f@sz legyen most ?, mi lenne igazán a megoldás...mondjuk az egyik egy atomháború (oszt a maradék happy lesz) a másik meg esetleg a fúziós erűmű ami korlátlan, én mást nem igen látok....

#167581 matgab Előzmény: #167376

én azon a véleményen vagyok, hogy nem nagyon lehet igazságot tenni, annyi érv és ellenérv van.

Nyilván az egész a pénzről szól, akár fúziós erőműről van szó, akár msá energiaforrásról, a kérdés, hogy kinek a zsebébe megy a pénz.

Ettől függetlenül az energiafelhasználást lehet ésszerűsíteni, mint pl. akár az autók összehasonlítva a 70-es évek benzinfalóival, vagy vegyük ide a modern kor technológiáját, a zöld házakat, amiket tömegével kellene elterjeszteni.

Az a baj, hogy az ember lusta élőlény és gyakrolatilag rájött, a többi állattal ellentétben, hogy ha a föld energiaforrásait, erőforrásait felhasználja, akkor kényelmessebbé tudja tenni az életét.

Aztán ezt addig fokozza, amíg olyan szinten változtatja meg a környezetét, hogy pontosan olyan lesz a környezete, aminek a feltételei már nem felelnek meg az emberiségnek.

Az emberiség kipusztul és mindenki aki túléli örömujjongásban tör ki, hogy végre megszabadultak egy ilyen káros fajtól.

A dínók évmilliók voltak sokkal nagyobb termettel a föld urai, mégsem tették tönkre.

Az életnek meg már annyi része van a földön, hogy valami csak megmarad, majd valami kialakul.

Ha meg nem , akkor olyanná válik a föld, mint a Mars, az sem fáj senkinek, hogy lakatlan. Valahol a világegyetemben biztos lesz olyan hely, ahol majd kialakul az élet.

Ami egyszer megtörtént, annak vanvalószínűsége, tehát meg fog újra történni, csak idő kérdése.

Ergo, ha az emberiség megérett a kipusztulásra, akkor majd kipusztul.

Ha nem magától, akkor majd egy kisbolygó becsapódását követő atomkatasztrófáktól, vagy földrengéstől.

Aminek megvan az esélye, az be fog következni, ilyen a világ.

Csak arra kellene figyelni, hogy a mi saját (emberiség) világunkat leginkább megőrizzük, ehhez meg pont az kéne, hogy a lehető legkevesebbet fogyasszuk...

Érdekes az emberiség növekvő létszáma azon elméletek függvényében, amik hisznek a lélekvándorlásban és a lelkek megtisztulási folyamatában , miszerint azért akar egyre több lélek megtisztulni, mert egyre közeledik a világvége.

Csak, azt nem tudom, hogy minek akarnak a lelkek megtisztulni, ha már úgyis világvége lesz. Meg akkor hol lesznek a lelkek. Meg hol vannak amik már megtisztultak...

Na mindegy, lesz ami lesz...

#167376 GáborGábor Előzmény: #167326

Látom, kötekedő kérdésemre megfelelő választ kaptam ...

:)

Erre az általam nyitott kérdésként hagyott gondolatra gondoltam én is, mellyet Te, meg is válaszoltál.