Re: nincs cím
ilonka Előzmény: #167335a kétely a barátom, mindig velem van....:-)
Neked is ajánlom, nagyon hasznos tud lenni, főleg, mikor "ellentmondó" információk tömkelegében kell eligazodni:-DD
és a félreértések elkerülése végett itt szeretném megjegyezni, hogy amit belinkelek, az nem az én véleményemet tükröző álláspont(uis nekem nincs véleményem, mert nem értek hozzá), hanem egyike a lehetséges variációknak, amit józan paraszti ésszel egy egyetemi professzortól el tudnék fogadni, nem kevésbé, mint egyéb források ettől eltérő véleményét....azért ezeket linkelem, hogy felhívjam a figyelmedet eltérő állásfoglalásokra...
és itt visszakeríteném az előző hsz-emre a dolgot, mikor is azt írtam, hogy igazából nem áll módunkban megakadályozni, hogy megtörténjen, éppen ezért nagyon nem is tudjuk innen továbbvinni a témát...:-)
és elfogadom, hogy Te a vészforgatókönyvben hiszel..nekem mindig csak a " a forrásod a hatásában is téved" jellegű megjegyzésekkel van problémám...majd beugrok Gary prof-hoz, oszt jól leszúrom minek hord össze hetet-havat...:-DDD
"Gary Glatzmaier, a California Egyetem professzora mégis úgy véli, hogy nem kell tartanunk mágneses védőpajzsunk megszűnésétől. A korábbi időszakokkal összevetve ugyanis jelenleg – a földtörténetben szokatlanul – erős mágneses mező veszi körül bolygónkat. A professzor szerint a pólusváltás nem szünteti meg a mágneses mezőt, csupán összekuszálja azt. A szuperkomputerek számításai szerint a pólusváltozás meglehetősen kaotikus mágneses vonalakat hoz majd létre, s a déli pólus Afrikában, az északi pedig Tahiti térségében alakulhat ki. Glatzmaier professzor szerint ez a kusza mágneses tér is képes megvédeni bennünket az űr sugárzásától és a kozmikus viharoktól.
S bár a pólusváltozás okozhat némi bonyodalmat – főként a műholdak irányításában és az elektromos hálózatokban –, a biológusok és a paleontológusok vizsgálatai szerint az élőlényekre nem igazán gyakorol hatást."