Re: nincs cím
Spade Előzmény: #167254Nézd én semmi demagóggal nem jöttem, elmondtam (konkrétan) h a fúziós energia oldhatja meg fizika jelen tudása szerint egyedül hosszútávra az energia gondokat, itt a földön, minden eshetőleges és fennálló kockázat ellenére is Ez nem csak az én véleményem hanem az e térem müködő szakemberek 95%-nak is ugyanez. Lehet más megoldás is de ezek taglalását hagyjuk mert ha van is ilyen sokkal-sokkal messzebb állunk tőle mint a fúziós reaktortól időben,tudásban és költségben is. A környezetedet persze ne szennyezd de amikor az adóforintjaidat veszik el nagy költséggel müködtetett erőművekre merthogy azt támogatni kell lévén zöld, akkor az már a zöld lobby mögött álló és öt pénzelő energia lobby érdekét szolgálja és nem a tiedet meg a környeztettudatos állampolgárokét. És itt szakad a varrás...továbbá a zöld lobby müve (is) különösen a németeknél a konkrétan elvesztegetett 20 év és h ma is morzsákkal szúrják ki a fejlesztési igények szemét jó képzavarral élve :), mintha elsődleges cél lenne nehogy véletlenül megoldjunk bármit is idő előtt :) Nevetséges 5 milliárd eurot szánva rá, és ez már nem is nevetséges egyenesen vérlázító.
Mit tehetünk ? Először is lássunk tisztán, sajnos nem lehet házilagosan fúzziós reaktort fabrikálni otthon :) ez nem járható, de talán első lépésnek nem rossz ha gondolkodunk kicsit és nem hagyjük hülyére venni magunkat. Azután meg nyilván el kellene kezdeni lobbyzni az EU-ban például a sokkal nagyobb EU támogatásért a fejlesztések számára...
A zöldekkel meg konkrétan nincs mit tenni az időt pénzeket elqrták pont úgy ahogy gyurcsányék...ez van :)
A zöld hype is lefut majd valamikor aztán mérleget lehet vonni a szerepükről reálisan, az IKEA ügy számukra nem túl biztató egyelőre