Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Starbucks exCEO

#1502692 Koffein
nem csoda, hogy megbukott és kibaxták.. 18 óra után nem dolgozik.. az is igaz, hogy mostmár nem is kell neki dolgoznia... :))

és tényleg

#1502671 matgab Előzmény: #1502655

Hát azért ez a hetvenegy-két dolláros olajár azért még nem egy hatalmas emelkedés. Sőt inkább süllyedő csatornában van az egész.

A kriptóknál pedig a 63-64k-s BTC ár az nem alacsony. Az Altcoinok valóban fél - harmad -tized árakon vannak a csúcsaikhoz képest. De azért az Altcoinok azok tényleg a tulipánőrület tulipánjai.

Az arany az valóban emelkedett, de azért nem egy húde hatalmasat, főleg ahhoz képest, hogy az elmúlt 5 évben ugye kinyomtattak annyi triliárd dollárnyi pénzt, amennyit korábban sosem tudtunk volna elképzelni (nemcsak az USA ,de minden jegybank). Ehhez képest az arany ára meg felment 20-25%-kal?? A többi fémről (réz, palládium, platina, ezüst) nem is beszélve!

A részvények meg egyértelműen szintén esésben vannak, nagyjából korábbi csúcsaikhoz képest, ha nem a magnificent 7 -t nézzük.

Nézzük meg hogy állnak az olaj részvények a 2008-as áraikhoz képest! Vagy a kínai papírok (oké, most emelkedtek 30%-ot, de így is fél , harmad áron vannak korábbi áraikhoz képest!)

Vagy nézzük a bányákat, szintén mélypontjaikhoz vannak közelebb (az enyémek biztos). De nézhetjük az európai részvényeket is. Airbus. 130 alatt. Pedig nemrég 170 felett volt. Vagy a különböző bankok. Hol van még a DB 100 EUR-hoz képest?

Stb stb.

Nyilván van néhány -főleg tech cég, akiket szétszedtek, de azért ott is ott az Intel pl.

és tényleg

#1502662 TrendMan Előzmény: #1502661

A bankszektorról olvastam néhány hónapja egy elemzést, amely szerint a következő évben felülteljesítő lehet más szektorokhoz képest.

Simán benne van, hogy azóta ezt a lehetőséget már kiaknázta, a mondottak csak akkor állnak, ha október folyamán jönne egy nagyobb beleadás.

és tényleg

#1502656 TrendMan Előzmény: #1502655

Ehhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy az utóbbi időben sok piaci szereplő a long részvény pozíciók biztosítására vásárol aranyat - ez a tapasztalatom.

Tehát a két long együtt nem meglepetés.

Másrészt néhány hónapja olvastam egy elemzést arról, hogy a következő (pénzügyi) évben a bankpapírok felülteljesítők lehetnek.

Ergo - mivel most nem ez a helyzet - egy októberi mélyponton érdemes lehet ilyenbe beszállni.

;-)

és tényleg

#1502655 Koffein

Piaci helyzet:
1. A részvény piac úgy emelkedik, mintha elkerültük volna a recessziót!
2. Az arany ára úgy emelkedik, mintha máris itt lenne a recesszió ...!
3. Az olajárak úgy emelkednek, mintha a 3. világháború felé tartanánk ...
4. A kötvényárak úgy esnek, ahogy a geopolitikai feszültségek enyhülnek.
5. A crypto piac úgy esik, mintha a kockázati étvágy eltűnt volna a piacról!
6. A tech papírok pedig úgy emelkednek, mint ahogy a kockázati étvágy mindenkori csúcsán!

Nike bukta

#1502620 matgab Előzmény: #1502609

Kérdés az, hogy valóban amiatt bukik a NIKE mert ki akarta hagyni a nagykereket vagy leépítette a hagyományos boltokat??

Épp tegnap gondolkodtam, hogy van egy otthoni papucsom, egy Nike , de eléggé régi és kicsit már elkopott a sarka (ez a habkönnyű lyukacsos talpú foam-ból készült papucs).

Gondoltam ránézek a Vinted-ed (na ha annak van részvénye , azt venni kéne, mert az úgy pörög, mint az atyaúristen, ott mindent eladok 1 nap alatt reális áron- hirdettem a jófogáson 1,5 évig a 20 éves de alig használt GAS kabátomat, 2 érdeklődő volt, azok is félkegyelműek. Feltettem a Vinted-re, 3 nap alatt elvitték. Hétvégén feltettem a 15 éves Adidas Predatoromat "úgysem fogok már nagypályán játszani" alapon. 3 órán belül elvitték azt is).

Szóval ránéztem és a megadott általam elképzelt árkategóriában (<5000) nem volt Nike új vagy címke nélküli új kategóriában. Mondom mi a franc, mennyi egy ilyen kínában 200 forintért fröccsöntött vacak??

Beírtam, hogy 10e alatt... Ott sem volt. Mondom WTF? Kitöröltem minden korlátot és akkor megjelentek 10-15 közötti kategóriában, de volt 90e Ft-ért is (jó, ez lehet elírták, de tömegesen voltak 40-90 kategóriában!)
Egy nem boltban vásárolt , nem felpróbálható fröccsöntött pacsker!
Megnéztem az új ára is 15e körül van az AboutYOU-n.

Elképesztő! Azt hittem ez boltban max 6-8e Ft!

Szóval inkább itt van a kutya elásva, csak ezt sokkal nehezebb kimondani, hogy a termékek árazása van elbaszva, mint azt, hogy "jaj minden szuper csak a marketing cseszte el az értékesítési csatorna stratégiáját...

Nike bukta

#1502618 TrendMan Előzmény: #1502615

Ha valami nagyon bejön, akkor nincs az az igazgatósági tag, aki azt mondja, hogy eddig ez jó volt, de most vége (a Covid-nak) és vissza kell állnunk a tradicionális marketinghez.

Ki vállal fel egy ilyen állítást 2022 végén?

Ennek a logikai hibának is van egy szép neve, de nem jut most eszembe.

'A múltbeli trendek automatikus kivetítése/meghosszabbítása a jövőbe.'

Nike bukta

#1502615 Koffein Előzmény: #1502614

Mit értesz az alatt, hogy le volt osztva a lap?

Szerintem (lehet tévedek) stratégiai hiba volt, emlékszem, amikor az adidas szenvedett, akkor az elemzők folyamatosan a nikeval hasonlították össze, hogy de jó, hogy saját online értékesítésre feküdtek rá, bezzeg az adidas nem tudott megújulni, nem érzik az új trendeket, s ezért haldoklik... most meg a niken van rajta a dögrovás, miközben az adidas csillog...

Nike bukta

#1502614 TrendMan Előzmény: #1502611

Érdekes ez a stratégiai hiba, amit elkövettek.

Azon gondolkodom, hogy ez tényleg hiba volt vagy esetleg már előre le voltak osztva a kártyák?

Nike bukta

#1502609 TrendMan Előzmény: #1502608

"A lejtmenetért a Nike stratégiáját hibáztatják elemzők, miután arra összpontosított, hogy a saját weboldalain és üzletein keresztül közvetlenül értékesítsen a fogyasztóknak, nem pedig nagykereskedőkön keresztül. Az irány a Covid idején kifizetődött, növelni tudta értékesítéseit, a járvány elmúltával azonban a fogyasztók visszatértek az üzletekbe, a Nike pedig piaci részesedést veszített. A legutóbbi negyedévben a Nike Direkt eladásai 13 százalékkal zuhantak, az online értékesítések pedig 15 százalékkal estek, és a 2025-ös évben is kétszámjegyű visszaesésre számít a menedzsment. Eközben pedig, ahogy a közvetlen értékesítésre fókuszált, az innováció is elmaradt a cégnél. Az iparági környezet sem segít, az Egyesült Államokban például stagnál a cipőpiac, a fogyasztói kiadások lassulnak az olyan ciklikus termékekre, mint a ruhák és cipők, és Kínában is szenved a gyenge értékesítésektől a Nike, ami a cég harmadik legnagyobb piaca - írja a CNBC."

Nike bukta

#1502608 TrendMan

Ezt alaposan elrontotta a Nike, szenved a futócipő-óriás

Csökkenő bevételektől és nyereségtől szenved a Nike, az augusztus végén lezárt negyedév főbb számai:

• 11,59 milliárd dolláros árbevételt ért el a Nike, ami 10 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest
  • Ez kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, a konszenzus ugyanis 11,65 milliárd dollár volt
  • A bruttó fedezeti szint valamelyest javult, 1,2 százalékponttal erősödött az egy évvel korábbi szintről, 45,4 százalékra, ez felülmúlta a piaci várakozásokat, ami 44,4 százalék volt
  • A nettó eredmény szintjén 1,05 milliárd dolláros nyereségről számolt be a Nike, ami 28 százalékos visszaesés év/év alapon
  • Az egy részvényre jutó eredmény a bázisidőszaki 94 centről 70 centre csökkent, viszont az elemzői konszenzust így is felülteljesítette (52 cent volt)
  • A folyó negyedévben folytatódhat a bevételek csökkenése, 8-10 százalék közötti visszaesést jósol a Nike vezetősége, ami gyengébb bevételi számot jelez előre, mint az elemzői várakozás, ami 7 százalékos esést prognosztizált
  • A bruttó fedezeti szint 1,5 százalékponttal csökkenhet a szeptember elején kezdődött negyedévben a menedzsment szerint.

A lezárt negyedév eredményei felemásan alakultak a várakozásokhoz képest, a befektetők mégis csalódottsággal fogadták a gyorsjelentést, miután a társaság visszavonta a 2025-ös pénzügyi évére megfogalmazott várakozásait.

A társaság még júniusban, miután közzétette előző pénzügyi évének eredményeit, lefelé módosította prognózisait: míg korábban bevételnövekedést várt, ez már nem volt tartható, és egyszámjegyű csökkenést jósolt. De a pénzügyi év első hónapjainak értékesítési adatai alapján ezt is visszavonta a vállalat, ?a bevételi várakozások mérséklődtek, tekintettel a Nike Digital forgalmi trendjeire, a kiskereskedelmi eladási trendekre az egész piacon és a tavaszi rendelésállományra? ? tette hozzá a társaság pénzügyi igazgatója, aki legkorábban a pénzügyi év második felére, vagyis jövőre vár javulást.

A Nike elhalasztotta a novemberre tervezett befektetői napját is, miután épp keresi új vezérigazgatóját. John Donahoe vezérigazgató múlt hónapban jelentette be, hogy októbertől távozik a cég éléről.

A lejtmenetért a Nike stratégiáját hibáztatják elemzők, miután arra összpontosított, hogy a saját weboldalain és üzletein keresztül közvetlenül értékesítsen a fogyasztóknak, nem pedig nagykereskedőkön keresztül. Az irány a Covid idején kifizetődött, növelni tudta értékesítéseit, a járvány elmúltával azonban a fogyasztók visszatértek az üzletekbe, a Nike pedig piaci részesedést veszített. A legutóbbi negyedévben a Nike Direkt eladásai 13 százalékkal zuhantak, az online értékesítések pedig 15 százalékkal estek, és a 2025-ös évben is kétszámjegyű visszaesésre számít a menedzsment. Eközben pedig, ahogy a közvetlen értékesítésre fókuszált, az innováció is elmaradt a cégnél. Az iparági környezet sem segít, az Egyesült Államokban például stagnál a cipőpiac, a fogyasztói kiadások lassulnak az olyan ciklikus termékekre, mint a ruhák és cipők, és Kínában is szenved a gyenge értékesítésektől a Nike, ami a cég harmadik legnagyobb piaca - írja a CNBC.

A gyorsjelentést csalódottsággal fogadták a befektetők, a zárás utáni kereskedésben közel 6 százalékot esett a részvények árfolyama, idén közel 20 százalékos mínuszban áll ezzel együtt a papír.

SMCI

#1502534 matgab Előzmény: #1502530

Vettem anno, de az még 800-1000 között! :-)

Ilyen olcsón én nem veszegetek semmit! :-)

(De anno eladtam még kisebb bukóban emlékeim szerint).