Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

2024

#1497412 Koffein

Trumpot bírósági úton próbálják kivenni a 2024-es választásból.. lehet sikerülni is fog, majd kiderül...

https://www.portfolio.hu/global/20231220/kimondta-...

Azon nem lepődtem meg, hogy ebben is benne vannak Sorosék..

https://www.zerohedge.com/markets/colorado-supreme...

“Unsurprisingly, the all-Democrat appointed Colorado Supreme Court has ruled against President Trump, supporting a Soros-funded, left-wing group’s scheme to interfere in an election on behalf of Crooked Joe Biden by removing President Trump’s name from the ballot and eliminating the rights of Colorado voters to vote for the candidate of their choice,” a campaign spokesman, Steven Cheung, said.

“We have full confidence that the U.S. Supreme Court will quickly rule in our favor and finally put an end to these un-American lawsuits."

extrém woke

#1497408 Koffein Előzmény: #1497405

Ha meg nem értesz ezzel egyet, akkor rasszista, felsőbbrendű, náci vagy.. szép kis trend van kialakulóban, ami ugyancsak az usából gyűrűzik be..

extrém woke

#1497405 matgab Előzmény: #1497396

képmutató rohadt egy világ ez. A fehér férfiakat bárki szapulhatja, megkülönböztetheti, sárba döngölheti, megalázhatja, gyermekeiket elvehetik tőlük. Azoknak csak az a feladata, hogy eltartsák családjukat, a bevándorlókat, a társadalmat a politikusaikkal együtt és fogják be a pofájukat!

Oldal választás

#1497268 Koffein

Vicces kérdés https://infostart.hu/kulfold/2023/12/13/giorgia-me...

Meloni már választott, ha Orbán oldalán lenne, akkor lépett volna a migrik beutaztatása ellen.. ezért is választották meg, h tegyen ez ellen, mivel ugyanúgy érkeznek olaszo.ba, és terítik széjjel az eu területén, így már sejteni lehet, hogy meghozta a döntését és a háttérben lepacsizott az illetékesekkel... ha oda kerül az ukik ügye, akkor nagyon is tudni fogja, hogy melyik gombot kell megnyomni...

Kontextus

#1497265 Koffein

A Harvard, az M.I.T. és a Pennsylvaniai Egyetem elnökét a Hamasz és Izrael közötti háború kirobbanása óta a kampuszokban növekvő antiszemitizmus és muszlimellenes zaklatási panaszok miatt hallgatta ki a kongresszus oktatási bizottsága.

Mi történt? Sokkolta a közvéleményt, hogy egyik egyetemi vezető sem felelt egyértelmű igennel arra a kérdésre, hogy a zsidó népírtásra való felhívás megsérti-e az egyetemi magatartáskódexet - azt mondták, a kontextustól függ.

  • A videón is közvetített meghallgatás futótűzként terjedt az amerikai sajtóban, fő üzenete az volt, hogy az egyetemek nem tudnak megfelelő védelmet nyújtani zsidó származású diákjaiknak.
  • Az elnökök válaszait távolságtartó, túlságosan jogi nyelvezetük miatt támadták, hiányolva belőlük az erkölcsi kiállást.
  • A Pennsylvaniai Egyetem elnöke később lemondott, a Harvard vezetője bocsánatot kért a meghallgatáson elhangzottak miatt.

Háttér: a háború kirobbanása óta az amerikai egyetemek vezetése vékony mezsgyén egyensúlyoz a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogának biztosítása és a gyűlöletbeszéd és az antiszemita megnyilvánulások megfelelő kezelése között.

Ugyanakkor az egyetemi vezetőknek sincs könnyű dolguk a diákok, az egyetemi karok, a donorok és a törvényhozás érdekeinek összehangolásakor.

  • Számos befolyásos donor visszavonta vagy felfüggesztette az egyetemnek nyújtott támogatását, egyikük erre buzdított minden “magát tisztelő” zsidót.
  • 71 republikánus és 3 demokrata képviselő is kérvényezte az elnökök lemondását és további vizsgálatokat sürgetnek az egyetemek vezetésénél.

Kiállt azonban a Harvard elnöke mellett az egyetem alumni szövetsége és 650 oktató, akik szerint a mostani politikai nyomásgyakorlás veszélyezteti a tudományos szabadságot.

Mi várható? Elise Stefanik, a republikánus képviselő, aki vezető szerepet töltött be a meghallgatáson az X-en ezt írta: "Egy lemondott. Kettő van hátra. @Harvard és @MIT, tegyétek meg, amit kell. A világ figyel.


PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497221 Koffein Előzmény: #1497220

Igen, ez az egyik probléma. A cikk azt nem vizsgálja, hogy milyen oktatást kaptak és miért nem kérdőjelezik meg, azt amit látnak a tiktokon... én is láttam ilyen videókat, amik úgy kezdődtek, h csináltam egy kutatást, bevág yt videókat, más tiktokosokat, egy két cikket, s ez volt a nagy kutatás, szavakba foglalja miért okés zsidókat ölni... meg ugye az algoritmus burokba zár...

Jut eszembe, nem emlékszem pontosan, Matgab, vagy Ibiza írta-e, hogy a zsidók a fehéreken így állnak bosszút holokausztért, bevándorlással lecserélik a fehér keresztényeket, s ekkor is az volt a véleményem, hogy ez rossz megközelítés, hisz a fehér keresztények után a zsidók lesznek a következők... és most már a zsidók is elismerik, hogy arra adtak pénzt, hogy a fehéreket felsőbbrendűnek állítsák be, akiket le kell győzni... pc, woke stb terjesztése... ez a narratíva működött is okt.7ig, ezt követően a zsidók ugyanarra a polcra kerültek, ahol a fehér keresztények vannak. Tehát felsőbbrendűek, fehérek, van pénzük, zsidók, területfoglaló elnyomok...

Egy szó mint száz, anno nem hittem el ezt a narratívát, de időközben kiderült, hogy valid ez az elmélet...

Időközben bejött x millió muszlim, akik a nyugati világban lassan de biztosan átveszik a hatalmat, a hatóság meg fellépni sem mer ellenük... ezt nevezik öngólnak?

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497220 TrendMan Előzmény: #1497219

"Social media might play a role. According to a 2022 survey from the Pew Research Centre, Americans under 30 are about as likely to trust information on social media as they are to trust national news organisations. More recently Pew found that 32% of those aged 18-29 get their news from TikTok. Social-media sites are rife with conspiracy theories, and research has found strong associations between rates of social-media use and beliefs in such theories. In one recent survey by Generation Lab, a data-intelligence company, young adults who used TikTok were more likely to hold antisemitic beliefs."